Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
За украден телефон незнам, меѓутоа за скршен екран ќе покријат 70% од штетата доколку се установи дека е скршен по реален пад и слично.За да се осигура телефонот мора да биде купен од некој партнер на Samsung. Телеком, ВИП,Нептун и тн.

Значи прво плаќам 50%(120 евра е за Ноте9 осигурување) од екранот за осигурање и после уште 30% ако ми го прифатат барањето? Прашувам затоа што за некој саат треба да купам телефон и се мислам дали воопшто се исплати ова.

9 август 2018
1.172
477
Е сега мојава скапаница J7 2016, исто така ќе добие ама дури у Декември, некаде накај 18 - ти викаат,така нешто.
Дајбоже да има подобрувања и перформанси.

Ј класа викад нише од Samsung.
Aj честито апдејт. :) Поздрав од мене... малку да се разведриме од сабајле :)
Неочекувано беше, ова индијците појма немаат.
Иначе, сега за сега се е океј. 80% е како на Nougat.
Симнав и Bad Lock (апликација што отвара Good Lock) и со тоа променив доста работи.
Еве како изгледа:
20181129_011431.jpg Screenshot_20181129-010749_My Files.jpg Screenshot_20181129-010651_SwiftKey Keyboard.jpg
Доста багфиксови има исто така.
Пред да апдејтирам имав 1.9GB слободна меморија, а сега имам 3.9GB.
Goodlock буквално до негде ми го напраи телефонот да биде пола од тоа што е Android 9.
Се на се, сум задоволен од апдејтот.
Следен проект што планирам да се нафатам е да ставам црни теми Substratum и Andromesa на апликации од трето лице (инстаграм, месенџер, вибер...)
Еве и видео за тоа:
Црна боја на AMOLED екрани помага доста во намалување за трошење на батеријата, па така да јас препорачувам црна тема.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Неочекувано беше, ова индијците појма немаат.
Иначе, сега за сега се е океј. 80% е како на Nougat.
Симнав и Bad Lock (апликација што отвара Good Lock) и со тоа променив доста работи.
Еве како изгледа:
Погледнете го атачментот 69008 Погледнете го атачментот 69009 Погледнете го атачментот 69010
Доста багфиксови има исто така.
Пред да апдејтирам имав 1.9GB слободна меморија, а сега имам 3.9GB.
Goodlock буквално до негде ми го напраи телефонот да биде пола од тоа што е Android 9.
Се на се, сум задоволен од апдејтот.
Следен проект што планирам да се нафатам е да ставам црни теми Substratum и Andromesa на апликации од трето лице (инстаграм, месенџер, вибер...)
Еве и видео за тоа:
Црна боја на AMOLED екрани помага доста во намалување за трошење на батеријата, па така да јас препорачувам црна тема.
Непотребна компликација која треба да е ДИФОЛТНА во секој амолед телефон.

Последна промена:

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.848
5.013
Писти Охту
Ја проблел некој бетата со One UI на S9/+? Има некои посериозни багови? Вреди да правам фактори ресет?

И уште нешто, дали Самсунг има опција за бекап на апликациите со сетинзи, да после фактори ресет само направам ристор?

Имаат, самсунг клауд, таму си прајш бекап на апликации, со се сетинзи, десктопи и се. Проверено, на с7 еџ, напраен бекап на апликации и сетинзи, фактори ресет, ристор од клауд, истите апликации со истите сетинзи ресторирани.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Да пишам како им функционира осигурувањето на телеком/еуролинк, се плаќа таа ратата од колку и да е денари во зависност нели од вредноста на уредот. Ако се случи нешто ти треба да доплатиш уште 10% од вредноста на новиот уред и разликата до поправката ја покриваат они.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Имам едно прашање..
Имам Note8 на кој што пред пола година му залепив стакло со UV лепило, пред извесно време приметив флеќи на екранот, на бела позадина се примеќат флеки од долниот таб и од тастатурата. Мислев дека е од стаклото што ми е лепено, го извадив но не излезе дека е од него, значи дека екранот е проблем. Е сега телефонот ми е земен од T-Mobile, имам на него сеуште гаранција, па ме интересира како важи таа гаранција и што следува во таков случај?

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Имам едно прашање..
Имам Note8 на кој што пред пола година му залепив стакло со UV лепило, пред извесно време приметив флеќи на екранот, на бела позадина се примеќат флеки од долниот таб и од тастатурата. Мислев дека е од стаклото што ми е лепено, го извадив но не излезе дека е од него, значи дека екранот е проблем. Е сега телефонот ми е земен од T-Mobile, имам на него сеуште гаранција, па ме интересира како важи таа гаранција и што следува во таков случај?

По муабетов, ќе да е display burn in. Во најлош случај треба да ти го сменат дисплејот, во најдобар да добиеш нов телефон.

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Каде може да најдам самсунг силиконска маска за Ноте 9? Во телеком ситимол немаа боја што ми одговара, на нивната страна исто нема. Да не знае некој по други салони случајно?

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Честа појава е ова, не знам колку ќе ти важат гаранција.
Не гледам некаков проблем зошто да не ми важи гаранција, проблемот не е од мене, проблемот е на Самсунг така да што сакат нека прават или нека сменат екран или нов телефон. Да е од 100евра телефон се во ред, но телефон од 50.000 илјади да не ми важи гаранцијата.... ке биде интересно во салонот. :))))

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Не гледам некаков проблем зошто да не ми важи гаранција, проблемот не е од мене, проблемот е на Самсунг така да што сакат нека прават или нека сменат екран или нов телефон. Да е од 100евра телефон се во ред, но телефон од 50.000 илјади да не ми важи гаранцијата.... ке биде интересно во салонот. :))))
Не ти важи гаранцијата,така да ке мораш сам да менуваш екран.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Ja se ebav, zemav za dubajski pazar tel i mi drzi 5h sot.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Искрено мислам дека толку е нормално зависи од како се користи телефонот. Еве до сега 9ч исклучен од полнач 2.5ч SOT со 1ч јутуб на блутут и на 66% сум.

9 август 2018
1.172
477
И Samsung ќе го пуштат A8s истиот месец кога и Huawei ќе го пуштат Nova 4.
Иначе,не е за тоа кој прв ќе искочи, туку кој Најдобро ќе го направи и спроведе.
Истото ти е за трката со Скенерите под екран.
Mate 20 Pro има скенер под екран, ама тој е оптички.
Чекај да видиш S10+ кога ќе искочи со ултрасоничен, па ќе видите.
Vivo кога го направи првиот уред во светот со скенер под екран за прсти, доби и награда, ама подоцна по тест се покажа дека целава работа била избрзана, само колку они да бидат први.
Еве види:

se007

read-only
11 септември 2018
18
6
Какви се овие глупости? Нема никаква врска ова...
Тел е за дубајски пазар, со арапски букви на кутија и производство на аксесори со UАЕ.
Без да го користам од 11 сабајхле до 5 навечер си паѓа на 50 проценти батерија со исклучени синхронизации алваис дисплаеј он и локација и други позадини мобиле дата работи.
Дајбоже да беше така ти ко шо викаш...

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.937
2.525
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9700X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Тел е за дубајски пазар, со арапски букви на кутија и производство на аксесори со UАЕ.
Без да го користам од 11 сабајхле до 5 навечер си паѓа на 50 проценти батерија со исклучени синхронизации алваис дисплаеј он и локација и други позадини мобиле дата работи.
Дајбоже да беше така ти ко шо викаш...
Што има врска за кој пазар е телефонот моделот е тој и 4000mah батерија си е 4000mah нема тука што. Ако има таков проблем зимаш телефонот го враќаш таму кај што си го купил да ти го проверат.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно