Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Da ne ima nekoj problem so mobilniot internet i mrezata? Slaba mreza imam, so istata si na prwthodnikot iphone 8 plus se si bese vo red. Chare?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Aman be ljuge ponognete, i baterija mi cica a vcera sum go zemal :(
a307e640b75f38ffe3fac9e60afad010.jpg

f004eceaa778ff60d7a93db8ce1db4c2.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Бидејќи немам време да читам сакам да прашам:

Кога не ми се брза дали е паметно да го исклучам фаст чарџинг на Ноут 9. Најчесто ми е сеедно дали ќе се наполни за саат и пол или три. Верувам дека така батеријата е потрајна.

И друга работа, дали може да го полнам на 2 амперскиот (5v) полнач од Note 2. Тој нема фаст чарџ фичр ама ако ја исклучам таа опција во сетингс би требало да нема проблем. Сепак да прашам, чисто ако ми затреба полнач а не го носам оригиналниот.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.967
8.507

Кога не ми се брза дали е паметно да го исклучам фаст чарџинг на Ноут 9. Најчесто ми е сеедно дали ќе се наполни за саат и пол или три. Верувам дека така батеријата е потрајна.

И друга работа, дали може да го полнам на 2 амперскиот (5v) полнач од Note 2. Тој нема фаст чарџ фичр ама ако ја исклучам таа опција во сетингс би требало да нема проблем. Сепак да прашам, чисто ако ми затреба полнач а не го носам оригиналниот.
Јас исклучив Фаст чарџ откако го извдив од кутија телефонот. Бескорисна работа !

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057

Стави си го стариот полнач во спална кај што се полни секој телефон преку вечер. А брзиот во дневна/канцеларија за дополна.

Остави фаст чарџ уклучен. Сам детектира кога е на фаст чарџ полнач кога не.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322

Полни си како сакаш, деградацијата на батеријата е многу мала и нема никаква разлика. Она што најмногу и смета на батеријата е температурата, тоа повеќе придонесува за деградација отколку фест чарџ. Фест чарџ е МНОГУ корисно кога си во густо, па така дур да се средам за наредно излегување или изненадна обврска телефонот ми е наполнет 50% за некои си 25 мин.

Јас си користам фест чарџ и на кабел и вајрлес. Имам околу 150 полнења и батери хелт ми е на 100%, проверено. Меѓутоа температурата на батеријата никогаш не надминала 38ц.

ЕДИТ: Ова за Ноте8

28 јануари 2017
2.105
4.858
Ресен

За било која литиумска батерија е исто правилото, на колку пониска температура работи (без разлика дали е полнење или празење), толку подобро за неа и ѝ го продолжвиш векот на траење. Телефонот/уредот кога ќе загрее, тогаш почнува забрзано деградирање на батеријата, иначе со секое полнење се арџи по малце, шо е нормално.

Можеби е ист ефектот со фаст и без, јас играм на сигурно бидејќи не ми треба а и да ти затреба не е нешто вау, посигурно се осеќам со power bank него со полнач вџеб ако нешто ми испадни.

Со здравје да си го работиш, не знам кој е посреќен дали ти или синот :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Супер! Фаст чарџ ќе се користи само кога има потреба. Со оглед на тоа дека телефонот го користам малку, не очекувам фаст чарџ да ми игра значајна улога. И добро е што може раат да користам друг чарџер. Фала Ви дечки.

Со здравје да си го работиш, не знам кој е посреќен дали ти или синот :)

Фала поубав да си купиш ако веќе немаш. Денес ни го дадоа скинот во фортнајт и сме пресреќни. Инаку јас сеуште не сум ја префрлил картицата од Ноут 2 :)

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Супер! Фаст чарџ ќе се користи само кога има потреба. Со оглед на тоа дека телефонот го користам малку, не очекувам фаст чарџ да ми игра значајна улога. И добро е што може раат да користам друг чарџер. Фала Ви дечки.

Фала поубав да си купиш ако веќе немаш. Денес ни го дадоа скинот во фортнајт и сме пресреќни. Инаку јас сеуште не сум ја префрлил картицата од Ноут 2 :)
Како и да e,ке го користиш 2 год и ке го смениш,така да користи го како ти душа сака,си го платил толку пари,па уште да го лигавиш,користи го максимално и уживај во зверот :)

Aleksandar!

lurker
29 јули 2010
549
175
Здраво дечки. Пред некое време почна батеријата нагло да ми се троши , најверојатно некоја апликација во позадина и направив фактори ресет . Сега си е исто како кога го купив но забележав дека полнењето е малку поспоро . До што може да е . Фаст е уклучено , инаку се работи за А8.

Испратено од SM-A530F преку IT.mk форум апликација

9 август 2018
1.172
477
Здраво дечки. Пред некое време почна батеријата нагло да ми се троши , најверојатно некоја апликација во позадина и направив фактори ресет . Сега си е исто како кога го купив но забележав дека полнењето е малку поспоро . До што може да е . Фаст е уклучено , инаку се работи за А8.

Оригинал пунач и кабел користиш?

Aleksandar!

lurker
29 јули 2010
549
175
9 август 2018
1.172
477
Пунач да , кабел користам анкер од али. Се си беше добро до пред ресет. Не е многу поспоро но некои 20 -30 мин до 100%.

Пробај со оригинал кабел.
Смени пунач и кабел со други и види.
Мене едно време ми зезаше, не ми пунеше до целост, односно до 96% и застануваше. Тоа беше поради што сменив пунач, дома имав еден помал црн од LG, бидејки тој што ми го дадоа од Ledikom беше огромен, и морав и конвертор да зимам за да се фати на овие штекери. Од кога заклучив дека проблемот е до пуначот, и кабелот, ги сменив (најдов некој помал Samsung) и работеше одлично. А подоцна купив и Fast Charge 2A/5V од Teracell оригинал Samsung, ден денес го користам и работи супер. Иако телефонот (батеријата) не ми поддржува 2A, туку 1,55A земав намерно поголем (за 54mA нема некоја огромна разлика, и не ми праи мене тоа проблем), бидејки сите дома од Samsung пуначи што ги имам (вклучувајќи го и оној што го добив со Телефонот кога го купив од Ledikom) или се максимум 1A,или нешто помалце од тоа.
Брат ми има J5 2017 и има 1.55A 5V, ама тој си е негов пунач, и си го користи, така да ја нејќам да му зимам негови ствари, а и плус си имам Fast Charge.
За кабел купив еден кинески, долг од Гац Електроник. Подолг од тој обичниот, по - издржлив, влече повеќе струја, и е долготраен. Тој што го имав со Телефонот не му требаше многу да покаже колку оди кон лоша состојба, а овој што го имам сега без проблеми ми врши работа.
За ова проблемот, на прво место би погледнал кај батеријата. Ако е се во ред, тогаш нешто до полначот и/или кабелот ќе да е. Ако не е тоа, тогаш на последно од листата останува проблем со системот.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.369
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Зошто да прекине. Дечкото лом прави со совети. Толку опширни и сеопфатни совети ни во сеT нема да добиеш кај што се продаваат тие телефони. :D

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Зошто да прекине. Дечкото лом прави со совети. Толку опширни и сеопфатни совети ни во сеT нема да добиеш кај што се продаваат тие телефони. :D
Ни самите Самсунг нема да ти дадат толку опширни информации искрено,и реално да правиме муабет :)

9 август 2018
1.172
477
Еве конечно кај брат ми на Galaxy J5 2016 му стигна Update за Oreo 8.1 со Samsung Experience 9. 5
Кажа сега да не му чачкам и симињам ништо, дека преку вечер го стаил да се симне, па му го остаив само да се пуни.
Телефонот е купен од Телеком, и брат ми е едноставно задоволен у брзина, и издржливост на батерија. Многу луѓе зборат дека е побрз, а некои дека се исти перформанси, ама тоа останува да се види после апдејтот.
Еве и слика:
Screenshot_20181126-163027.png
Е сега мојава скапаница J7 2016, исто така ќе добие ама дури у Декември, некаде накај 18 - ти викаат,така нешто.
Дајбоже да има подобрувања и перформанси.

Ј класа викад нише од Samsung.
Следна година.... А чекај, па следна година нема ни да ја има Ј класата.
Ако ми фати око онаа M класа што ја зборат, а ако не тогаш со некоја кинезарија или ако порасне буџетот па тогаш да му ја мислам за A класа.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Ја проблел некој бетата со One UI на S9/+? Има некои посериозни багови? Вреди да правам фактори ресет?

И уште нешто, дали Самсунг има опција за бекап на апликациите со сетинзи, да после фактори ресет само направам ристор?

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.152
1.577
Скопје
Ја проблел некој бетата со One UI на S9/+? Има некои посериозни багови? Вреди да правам фактори ресет?

И уште нешто, дали Самсунг има опција за бекап на апликациите со сетинзи, да после фактори ресет само направам ристор?
Тие што си се со Google Account интеграција, ќе си се вратат секако.
Потоа, знаат да се сејвнат сетинзи кај некои апликации и да останат после ресет. Ама ретко.
Ако мислиш дека ќе вратиш се во state како што било, како на времето со Titanium Backup на рутиран телефон, нема. :)

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Тие што си се со Google Account интеграција, ќе си се вратат секако.
Потоа, знаат да се сејвнат сетинзи кај некои апликации и да останат после ресет. Ама ретко.
Ако мислиш дека ќе вратиш се во state како што било, како на времето со Titanium Backup на рутиран телефон, нема. :)
Значи да го чекам OTA, доколку не го сменам телефонот до тогаш. :D

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Дали некој има некакво искуство со осигурувањето уреди од телеком? Ако ти е украден или го изгубиш телефонот како надоместуваат? Во случај на скршен екран исто така како надоместуваат?

9 август 2018
1.172
477
Wtf и јас добив апдејт за Android 8.1, онака случајно тоа. Проверував дневно ама ништо, и баш денес кога не проверив стигнал. Дојдов у школо, и онака рандом проверив и еве го. Пред 3 дена на брат ми му стигна а еве сега и на мене.
Браво до Samsung што успеаа да го донесат Android Орео на телефон од Ј класа која што максимум е дозволено до 1 голем апдејт.
Проблемот е што многу се изначекав за Орео. Они дур да го пуштат, искочи 9.0 бета за S9/S9+, и Note 9.
Уредот е Samsung Galaxy J7 2016, а моделот SM-J710F
Еве и слика:
Screenshot_20181128-074353.png

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Wtf и јас добив апдејт за Android 8.1, онака случајно тоа. Проверував дневно ама ништо, и баш денес кога не проверив стигнал. Дојдов у школо, и онака рандом проверив и еве го. Пред 3 дена на брат ми му стигна а еве сега и на мене.
Браво до Samsung што успеаа да го донесат Android Орео на телефон од Ј класа која што максимум е дозволено до 1 голем апдејт.
Проблемот е што многу се изначекав за Орео. Они дур да го пуштат, искочи 9.0 бета за S9/S9+, и Note 9.
Уредот е Samsung Galaxy J7 2016, а моделот SM-J710F
Еве и слика:
Погледнете го атачментот 68980
Е сега мојава скапаница J7 2016, исто така ќе добие ама дури у Декември, некаде накај 18 - ти викаат,така нешто.
Дајбоже да има подобрувања и перформанси.

Ј класа викад нише од Samsung.
Aj честито апдејт. :) Поздрав од мене... малку да се разведриме од сабајле :)

7 март 2014
1.297
751
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Дали некој има некакво искуство со осигурувањето уреди од телеком? Ако ти е украден или го изгубиш телефонот како надоместуваат? Во случај на скршен екран исто така како надоместуваат?
За украден телефон незнам, меѓутоа за скршен екран ќе покријат 70% од штетата доколку се установи дека е скршен по реален пад и слично.За да се осигура телефонот мора да биде купен од некој партнер на Samsung. Телеком, ВИП,Нептун и тн.

Blagojce

lurker
26 декември 2007
918
88
Прилеп
Blagojce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3570 3.40GHz
Storage
2 TB
RAM
8 GB
Monitor
ASUS 24" LED Full HD
OS
Windows 10
И јас со Samsung J5 2017 на VIP добив Oreo 8.1.
До сега добро/мазно работи иако е 2GB.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно