Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Апсолутно. Ова само ми беше потврда. Бидејќи не ми е итно, а и одамна не ме фаќа потрошувачка манија кога е во прашање телефон, ќе почекам уште малку да паднат цените. Имав намера да го купам наредна година ама изгледа ќе биде поскоро зашто синов ме уби за некој скин од Фортнајт кој се отклучува само со Ноут 9 и најновиот таблет на Самсунг а тоа важи само до крај на годинава.

7 февруари 2013
951
1.090
Кај самсунг ноте 9 иако е солиден телефонот несмееме да заборавиме дека е самсунг и софтверски секој самсунг е дно-дна. И за апдејти и за багфиксови и успорување и се, најважно заборавен стално после некоја година.

Те молам хејтање и тролање не, Дно дна за тебе лично можеби, така и искажувај мислења.
И со апдејти се многу убрзани, Project Treble. И багфикс НЕМАМ ниту еден баг? .. Успорување кое успорување? од андроид 6.0 наваму си имаат систем оптимајзер, чисти мемории, таскови во позадина и гаси некористени апликации. така да безврска ти е ова.. С7 денес работи побрзо од денот на излегување.
И заборавен после некоја година? Па за некоја година нов телефон ке земам, не ми е ич битно дали на С7 ќе ми стават сега андроид 9.0 ама скроз тотално, си доби Орео си работи перфектно.

(ако ми речат им сецкала С7 нека си сменат батерија, батерија што недржи напон и варира во изпорака на ампеража извинете ама се кочи, ајфон намерно лимитираат процесор за ова.)

И за тоа дека се забораваат стално пример ти е С8 кој доби feature претставен во Ноте 9. Super Slow Mo. така да незнам што е заборавено.

Извини ти се ставив, мразам неапдејтнати стари мислења што ми ги кажуваат луѓе. Треба секој да е Up to Date со случувањата поготово ако ми даваат мислење @mdeni.

@gokica Чим немаш гајле со рут и кастом ром терајјј. Една скрипта во АДБ да извршиш ќе добиш по чист и по брз софтвер од ОнеПлус и Пиксел...
кога ке се остранат сите работи што се блоатвер, што веќе е премногу мал.
И пенкалцето е премногу корисно сега од кога има блутут, ова ти го кажувам како Ноте корисник, 3 години Ноте4 возев.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Поздрав од софтверот на Самсунг на 5:00 муабетот за стендбај трошењето.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Го прочепкав онеплус 6 и најискрено морам да кажам телефонот не вреди ако се купува со цена приближна до С серија на самсунг.

28 јануари 2017
2.105
4.858
Ресен
Поздрав од софтверот на Самсунг на 5:00 муабетот за стендбај трошењето.

Било кој исправен телефон, каков сака софтвер да има, не треба да потроши 70% од батеријата во цел ден мирување.

Шо се однесува на видеово, very close call, за исти пари ни пола нема од функциите на С9+, ваерлес полнење, 3.5мм, СД карта, камера (барем за навечер), резолуција која е не битна ама е плус, немат ноч, IP68 и сигурно имам нешто забораено, ама софтверот...

Close call жими таквото, ќеда е малце потплатен од Oneplus.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Да јас не би се замарал со споредбиве на интернет. 90% се платен маркетинг. Наштетија многу на објективните рецензенти па не може човек да знае на кого да му верува.

28 јануари 2017
2.105
4.858
Ресен
Чекајте One UI да искочи, S8, S8+, Note FE, Note 8,S9,S9+ и Note 9 ќе бидат опраени до даска.

А шо толку драстично им фали на телефониве шо ги наведе за да бидат опраени до даска? Ваљда не ги купуваат за да чекаат 1-2 години за да ги дотераат туку им се бендисвеле такви како што се, од мајка.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Идеално нема.

Да се навратам на муабетот претходно. До сега од моето искуство во најголем број случаи се испоставило дека сиромавиот два пати плаќа. Сите кинески брендови се стремат да понудат повеќе за помалку пари. Се разбира дека мора да прават компромиси. Не е само хардверот. Големите играчи едноставно имаат и моќни R&D тимови. Можеби за малку ама сепак секогаш ќе има разлика во камера.

Едно е кога некој нарачува милион батерии од оригиналниот производител а друго е десет и повеќе пати помалку. Не викам дека кинезите се лоши. Напротив понудија многу. И шаоми и уанплус, посебно хјуавеи и сл. Но сепак секогаш оние двајцата големи ќе имаат ас во ракавот. Исто како интел и нвидиа.

И за крај секогаш извикан бренд ќе се продаде на старо подобро отолку помалку познат.

SpiritBond

hello world
21 август 2015
413
902
Aerodrom
Од вчера на November patch. Добивам значително подобро времетраење на едно пунење. Пред updateov вадев негде 4/4 30 саати сот со околу 20% останати, а сега 3++ саати на 50% со 24/7 пуштено wifi,mobile data и константно поврзан со блутут. :cool: (с8+)

Screenshot_20181120-170238_Settings.jpg

Атачменти

• Screenshot_20181120-170251_Software update.jpg
    Screenshot_20181120-170251_Software update.jpg
    176,9 KB · Прегледи: 35
Последна промена:

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10
Каде да се купат фаст чарџ полначи кај нас? ми треба за с8 и с9

pathfinder

hello world
1 февруари 2017
61
87
Каде да се купат фаст чарџ полначи кај нас? ми треба за с8 и с9
Јас зедов од нептун, Huawei Fast Charger AP32 Type C.

Едит: Fast charge не работи со овај полнач за С9, се губи текстот fast charging после неколку секунди. (и така не ја користам таа опција) :/
Го користам јас само за полнење на Power Bank каде работи fast charge.

Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација

Последна промена:
9 август 2018
1.172
477
А шо толку драстично им фали на телефониве шо ги наведе за да бидат опраени до даска? Ваљда не ги купуваат за да чекаат 1-2 години за да ги дотераат туку им се бендисвеле такви како што се, од мајка.
Не им фали,ама други брендови се мијли понапред од Samsung у доста работи.
Не викам дека и Samsung не се лоши,но кажувам дека со One UI дупло ќе се подобрат.
Еве на пример iPhone XS Max има околу 3100mAh батерија,а е дупло повеќе издржлив од Note 9,и тоа на 1440 x 2960,сето тоа благодарејки на 7 нанометарскиот A12 чип,и најновиот iOS 12.
Samsung се океј сега за сега,ама со One UI дефинитивно дури и Note 9 ќе може во одредени сегменти и Ајфонот да го достигне.

7 март 2014
1.297
751
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Каде може да се најдам добри маски и скрин протектор за ноут 9? За онлајн нарачка...

9 август 2018
1.172
477
Samsung Galaxy S10 ќе биде озбилна работа чим го стаиле у бизнис вести на Сител.
20181121_194242.jpg

Иначе за тоа со S10+ 5G верзијата што ќе има 6 камери, сега ќе ви кажам зошто, како и колку.
Епа заменик - претседателот на Samsung Lee Jae - Yong отишол по маркети у Европа, и тој лично таму споредил доста телефони, и увидел дека Samsung со нивните камери во општо не напредуваат. Тој увидел дека други брендови имаат доста подобри камери, и доста понапредни AR можности во споредба со Samsung. Подоцна кога тој се вратил во Кореа подхитно наредил Samsung да се фокусира на големо за подобрување во секторот со камери. Па затоа сега Samsung за тој 5G модел ќе користат напредни 3D сензори, и за отклучување со лице, а и за по - напреден AR систем.
Четвртата камера би била некој 3D AR сензор, а и за втората предна камера исто така.
Еве го и видеото:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Samsung Galaxy S10 ќе биде озбилна работа чим го стаиле у бизнис вести на Сител.
Погледнете го атачментот 68807

Иначе за тоа со S10+ 5G верзијата што ќе има 6 камери, сега ќе ви кажам зошто, како и колку.
Епа заменик - претседателот на Samsung Lee Jae - Yong отишол по маркети у Европа, и тој лично таму споредил доста телефони, и увидел дека Samsung со нивните камери во општо не напредуваат. Тој увидел дека други брендови имаат доста подобри камери, и доста понапредни AR можности во споредба со Samsung. Подоцна кога тој се вратил во Кореа подхитно наредил Samsung да се фокусира на големо за подобрување во секторот со камери. Па затоа сега Samsung за тој 5G модел ќе користат напредни 3D сензори, и за отклучување со лице, а и за по - напреден AR систем.
Четвртата камера би била некој 3D AR сензор, а и за втората предна камера исто така.
Еве го и видеото:
Богами потребна е свеќа во близина на телевизор на кој се гледа Сител.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
5g release-16, најрано во Март 2020. Што е поентата да имам телефон 5г, и да чекам година, кај нас можеби и 2, за да го користам. Исто ко нвидиа со ртх.

7 февруари 2013
951
1.090
5g release-16, најрано во Март 2020. Што е поентата да имам телефон 5г, и да чекам година, кај нас можеби и 2, за да го користам. Исто ко нвидиа со ртх.
Понапредни сме многу со интернет од локални држави иначе, 4Г кога имаше скопје локалните држави немаа. АЕК притиска.

И ова С10 дека ке има 4464 верзии неверувам, се се сега само уреди за тестирање и на крај самсунг ќе одбере меѓу тие верзии, би рекол 2 интернационални и трета само за Кореа, таа со 5Г.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно