Зошто овој модел?
Имаш искуство со нешто подобро?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Зошто овој модел?
Да со FH35VE највеќе има на форумов и SF50VE тие се тука некаде со цена, а би ги спомнал пред EF35VE. Ако можеш да издејствуваш попуст ќе ти се фати тука некаде цената.Имаш искуство со нешто подобро?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да со FH35VE највеќе има на форумов и SF50VE тие се тука некаде со цена, а би ги спомнал пред EF35VE. Ако можеш да издејствуваш попуст ќе ти се фати тука некаде цената.
Според еуровент може да се забележи дека на -10C имаат подобра ефикасност и подобра испорачана топлина:
![]()
Ако имаш добра изолација, и станови над и под тебе, и ПВЦ и треба да се надополнат помали загуби би ти рекол дека FH35VE како хиперинвертор би дала најдобри резултати од Мицубиши, а доколку има потреба од појако загревање на поголема просторија која има големи загуби изборот би го свел на SF50VE.
Убаво ти кажа Дени, мораш дупка како за аспиратор во ѕид да бушиш за цревото, а не лади како нормална клима.Дечки, препорачајте некоја поевтина варијанта на мобилна клима или од овие разладувачи за 12тина квадрати. Пренесете некое искуство со ваквите уреди, или се џабе фрлени пари...![]()
^
Ја земав климата , па ако може некој да ми каже колку треба да е минималната должина на бакарните цевки?
Како што планирам да ја монтирам, ми одговара да се една позади друга, внатрешната и надворешната., али претпоставувам дека не тееба така
Монтажерот на телефон ми кажа дека треба минимум 1,5 до 2,0 метри.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Извод за оџак ули слично имаш. Пошти ќе треба издувната цевка некаде да ја носиш према надвор. Ако да онда имаш на клими.мк и по другиве.Кај може кај нас да се најде мобилна клима? Препораки?
Ќе треба да лади прилично мала соба, до 18м2.
.Кај може кај нас да се најде мобилна клима? Препораки?
Ќе треба да лади прилично мала соба, до 18м2.
Прво не е двоен компресор туку двоен цилиндер...двоен или два компресора само у некој чилер од 30.000евра можеш да најдеш.Која е разликата помеѓу единечен и двоен компресор?
Дали би згрешил со избор на Suzumi 16-ка?
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, White, 90YV0LG3-M0NA00
31.950,00 ден
CAR POWER VOLTAGE CONVERTER EXTRALINK OPIM-600W 12V>230V, 600W, w/USB
2.410,00 ден
CPU INTEL G5925 Celeron 3,6GHz DUAL CORE 4MB s.1200 TRAY
2.415,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
PAINTING ART SET FOR CHILDREN EXTRALINK (88 pieces) PINK UNICORN
1.430,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16M, CARBON BLACK, GABU-209
33.990,00 ден