Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Избор на GPS навигација

Software

lurker
15 август 2007
591
357
Треба да најдам солидна навигација од 5 инчи или 5.5 за во автомобил. Гармин не доаѓаат во предвид бидејќи за наш стандард мислам дека се премногу скапи. Предложете ако имате искуство со некоја навигација било да е од тука или порачана од странство. До сега имам искуство со навигација која има оперативен систем Win CE 6.0 и во неа има инсталирано iGo (така да мапите сам си ги менувам, гласовни команди, известувања за камери и сл).

Се мислам конкретно за следниве модели:
1 Anhoch PC Market Online - GPS Navigator GOCLEVER NAVIO 2 540 5.0" Full Europe Maps

2 XGODY 5" Car GPS Navigation Touch Screen 8GB SAT NAV with SpeedCam POI Free Maps | eBay

Само вториот модел од Ebay мислам дека има слаба резолуција од 480x272

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.217
16.370
A da zemes mobilen telefon, kupis makar i na staro i zacukas u nego 2-3 Offline Navigation aplikacii?

Mnogu podobro vo sekoj pogled odosto anticka igracka za vo kola so naziv navigacija.
Ne sakam da ja pocnuvam temata sto e podobro, dali mobilen so aplikacija ili navigacija, samo ke kazam non stop sum na pat i koristam telefon so edna edinstvena aplikacija koja e nenadminata vo pogled na precznost i kvalitet. Porano koristev Navigacija ama veke ke e toa toa. 2017-ta godina e.

28 јануари 2017
2.104
4.857
Ресен
A da zemes mobilen telefon, kupis makar i na staro i zacukas u nego 2-3 Offline Navigation aplikacii?

Mnogu podobro vo sekoj pogled odosto anticka igracka za vo kola so naziv navigacija.
Ne sakam da ja pocnuvam temata sto e podobro, dali mobilen so aplikacija ili navigacija, samo ke kazam non stop sum na pat i koristam telefon so edna edinstvena aplikacija koja e nenadminata vo pogled na precznost i kvalitet. Porano koristev Navigacija ama veke ke e toa toa. 2017-ta godina e.

Не биди мара таков, кажи шо навигација користиш.

Software

lurker
15 август 2007
591
357
Пробав ставив iGO навигација во Леново таблет и луѓето на кои што сега треба да им одберам навигација не беа задоволни од причина што имале проблем со лоцирање на сателити. Сигурен сум дека навигацијата како тие што ги наведов во првиот линк имаат хардвер што нема да прави проблеми лоцирањето ќе биде побрзо и попрецизно. Исто така друг проблем што ми се случува е навигација во телефон загрева телефонот и додека возиш се гаси цела апликација.Телефонот или таблетот не е наменет за да се користи како навигација.

Гледав видеа прават тест навигација со 128 MB рам меморија и 256 MB. Таа со 128 кочи и ужасно споро работи.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.217
16.370
Пробав ставив iGO навигација во Леново таблет и луѓето на кои што сега треба да им одберам навигација не беа задоволни од причина што имале проблем со лоцирање на сателити. Сигурен сум дека навигацијата како тие што ги наведов во првиот линк имаат хардвер што нема да прави проблеми лоцирањето ќе биде побрзо и попрецизно.

Nemoj da bides siguren. Navigacijata ima samo dopolnitelna antena i malku pobrzo gi naogja satelitite. No toa ne e se', kaj telefonot prednost e sto ima i 3G i WLAN pa NAJCESTO mnogu pobrzo ja locira lokacijata odosto navigacijata. Baska muabet sto avtomatski se apdejtuva, imas mapi od poveke izvori (a ne samo eden na Garmin recimo), potocni podatoci, poubava grafika i sto uste ne.

Telefonite sto great se i onaka veke za vo gjubre, taka da toa ne e argument, odnosno ne se slucuva so site telefoni.

iGo batali go, stavi maps.me ( @Sharlovski ) MAPS.ME – Offline Karten und GPS Routenplaner – Android-Apps auf Google Play

Za rezerva koristam: Karten & Navigation — OsmAnd – Android-Apps auf Google Play mada do sega nikogas i ne sum go iskoristil, zosto iljadnici kilometri maps.me me nema zaebano. Od najgolema dupka vo Kosovo do najzabegano selo vo Belgija, Holandija, Srbija i sve in between. Na kraj kraeva, zemi i probaj eve da ne ispadne Astro rece so glava u zid i ja so glava u zid.

Posle toa, nikogas nema da sakas da poglednes navigacija. Ako ne mi veruvas pocekaj nek te ispozaebe u nekoja vukojebina pa ke vidis :D

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно