Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Zosto mi se restaartira sam od sebe komjuterot(Hdd -Conflict ili)??

djbocka

read-only
27 септември 2007
9
1
Vo posledno vreme imam problemi so pc se gasi i pali na sred rabota mi se pojavuva blue screen i nesto pishuva dump pusycal memori ... pomisliv da ne e do winot pa go preinstalirav ,koristev wp3,pak si terase so isto tempo pali gasi koci itn.. staviv nov win7,pocna da raboti na pocetokot edno saat vreme i posle pak si pocna stara pesna da se gasi i pali go otvoriv i zabelezav deka edniot hardisk mi e dosta zagrean,posle nekoja min pak se restartira pc to i se ukluci idam vo my comupter i gledam mi gi nema particiite od diskot toj sto bese zagreaniot ... avtomacki go gasam pc to i go ostavam da se oladi go uklucuvam i pak se vratija particiite .. sto mislite sto moze da mu e da ne e do procesorot poso i toj isto bese zagrean pa da mi go zagreva i hdd ,inaku konfiguracijata na pc to mi e intel celeron 2.4 ram 1.30 2 hdd, po 160 gb .. ve molam kazete mi sto da napravam dali ima nekoe resenie ili da spasuem trakite od hdd i da go dzitkam :D ...

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Prvo treba da se preshtekaat kablite za HDD-to sto gi imash, i da proverish dali temperaturite ti se Ok...
Mozno e i napojuvanjeto da te zafrkava pa da ti pravi problem..

djbocka

read-only
27 септември 2007
9
1
napojuvanjeto sea go smeniv od set go zemav ..a za kablite vcera go napraviv toa gi izvadiv i pak gi vrativ na lezisteto i go ostaviv malce da se odmori pc to posle toa gi projavi particiite ..no eve go deneska pak isto zagreva .. ne znam so da praam se razmisluvam da go nosam na servis ... za da vidam so ke kazat oni i so ke napravat .. fala vo sekoj slucaj

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44
Тргни го дискот што ти загрева и провери, иако не мислам дека тоа е проблемот. Пробај со SpeedFan да видиш на колкава температура ти е процесорот кога се гаси. Мислам дека таму ќе е проблемот.

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Hmmm no Blue Screen не се појавува од висока температура.... БСОД може да ти е предизвикан од некој конфиликт, потпомогнат од кочењето на процесорот поради високата температура може да ти прави големи проблеми... Ај дај ми детални спецификации на дисковите и како се поврзани на матичната
пр. ide channel 1: hdd1
ide channel 2: hdd2

најлесно погледни ги каблите како се ке ти е јасно.

PilGriM

user
18 октомври 2008
1.513
534
Skopje
@djbocka

Бидејќи веќе имаш добри причини да се сомневаш во дискот, исклучи го него, инсталирај оперативен на некој од другите дискови што ги имаш, па пробај така. Ако нема проблеми јасно е дека е до дискот.
Ако проблемот сеуште постои, ќе мислиме тогаш...важно е сега да пробаш вака како што ти предложив :bravo:

MIDNIGHT WALKER

hello world
23 јули 2007
338
9
Ако веќе еднаш си го решил проблемот со прештекување на каблите, јас ти советувам да си купиш нов кабел ( не е скап), а ако не помага тоа, тогаш постојат неколку работи што треба да ги направиш. 1. Исчисти ги кулерите на процесорот и на графичката (можно е да загреваат оти нема добро ладење), 2. Можно е да имаш лоши сектори на дискот, па пробај со друг диск, 3. Пробај со друга меморија оти и таа можи да прави проблеми

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно