Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 7 unidentified network

Goroner

hello world
28 април 2007
313
13
Дали некој знае како може да се направи домашна мрежа бидејќи се пробав и неможам да се откачам од овој проблем мрежната карта ми вика дека ми е во непозната мрежа конектирана и неможам да го сменам тоа пробав и реинстал на драјвери и се со не пробав неможам да ја поправам , ај нека пише некој што се разбира повеќе со овие работи и ако некој го има ова поправено нека ми пише што да правам фала позз :)

Goroner

hello world
28 април 2007
313
13
заборавив да напоменам имам два компјутера конектирани преку switcher и двата тераат на windows 7 имам нет и мрежа на двата ама сакам да ги ставам во домашна мрежа ..

Goroner

hello world
28 април 2007
313
13
Па имам ставено ip , јас мн не ги разбирам ама брат ми нешто субнетираше и стави 153.26.30.1 , со 255.255.255.252 маска на првиот, и 153.26.30.2 со 255.255.255.252 маска на другиот , имам мрежа како што кажав и можам трансфер на документи да правам и интернет имам на двата преку switcherot дека е поставена мрежата затоа што имам адсл и морав на лан порт да го уклучам модемот па морав да земам switch за 3-те лан кабели да бидат поврзани да може да се дели нет и да има мрежа , тоа е ок само сакам да имам направено мрежа на пр. кога ке влезам во network and sharing center да ми ја пишува домашната мрежа во која сум конектиран, а тоа никако да се среди ми пишува unidentified network ,како што разбрав на нет , win7 имал проблем со некој си dhcp и не препознава некои дали мрежни или пак switcheri не разбрав точно поправете ме ако грешам...

Xenor

lurker
12 март 2009
812
41
Не верувам да е до DHCP-то. А што ти е целта со тоа да ти ја прикажува домашната мрежа?Дали сакаш нешто ко View workgroup computers да ти ги прикаже компјутерите или?

Goroner

hello world
28 април 2007
313
13
Компјутерите ми ги покажува кога идам во network , еве скрин види

Како што можеш да видиш пишува дека не е препознаена мрежата , тоа сакам да го поправам да ми вика таму connected како што ми беше предходно на xp пред да инсталирам win7.

фала поз

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно