OldSchoolPvP
lurker
На различни модови имаш ставено. Првичната резолуција ти е различно од долнава слика
Edit: Aj delete ме претрка причина.
Edit: Aj delete ме претрка причина.
кажуј температури, колку над амбиентална?
Одличен резултат! Јас со 980ти, клокната на 1505 и 8000 меморија имам некои си 134, така да ова е топПогледнете го атачментот 44696
Погледнете го атачментот 44694
Погледнете го атачментот 44692
Па, мислам дека е солидно за 980каНад 100 fps
Ако може да се додаде овој резултат во таа листата, претходните може да се избришат ping @moderator ( да не им досадувам по име
)
@AleksandarCaki
Амбиентална температура мислам дека е околу 25-26 степени, климатизирана просторија на 24.
Како ти се допаѓа температурата?Одличен резултат! Јас со 980ти, клокната на 1505 и 8000 меморија имам некои си 134, така да ова е топ![]()
Утре имаш резултат. Иначе, температури, со оглед на тоа што у соба ми е над 28 степени, не пуштам клима, температурите се одлични. Т.е. околу 51 при бенчмарк Heaven (пола саат), 50 на гта (се бори 49-50), и 55 на Overwatch (играва ептен ја оптимизира графичката). За температури топ, тишината е побитна. Јас ептен оверкил отидов со nzxt x41 и 2 ноктуи 140ммСамо што намалив фреквенција поради тоа што беше нестабилна и префрлив на fullscreen мод. Добив подобар резултат со малку пониска фреквенција.
Како ти се допаѓа температурата?
btw ме интересира 980Ti на сток колку е брза. Сток референтна. Ако не ти е тешко кога ќе имаш време симулирај "founders edition"![]()
Јас имам case fan corsair на ладењето од графичката моментално, тивок е доволно, но не е баш за таа намена. Сепак солидно си ја брка работатаУтре имаш резултат. Иначе, температури, со оглед на тоа што у соба ми е над 28 степени, не пуштам клима, температурите се одлични. Т.е. околу 51 при бенчмарк Heaven (пола саат), 50 на гта (се бори 49-50), и 55 на Overwatch (играва ептен ја оптимизира графичката). За температури топ, тишината е побитна. Јас ептен оверкил отидов со nzxt x41 и 2 ноктуи 140мм
АБЕ ДУШАТА И ЈА ИЗВАДИ НА 980кава!!!!!!!!!!!!!!!! немој утре коа ке ја продаваш да кажеш - користена за лајт гејминг, никогаш оверклокувана, баба ја возелаAnd the tweaking begun
Драјвери и контролен панел на дифолт.
И сега интересното : core clock 1550! ( засега, тестирав стабилност), mem clock 2200.
Погледнете го атачментот 47562
Некој нуб сериозно ќе те сфатиАБЕ ДУШАТА И ЈА ИЗВАДИ НА 980кава!!!!!!!!!!!!!!!! немој утре коа ке ја продаваш да кажеш - користена за лајт гејминг, никогаш оверклокувана, баба ја возелаСе шалам хаха... Кeep it comming!!
Не е битно јадрото, битна е меморијата и VRM секцијата како се ладениНекој нуб сериозно ќе те сфати
Графичкава има такво ладење да овие со воздушно ладење моделите можат да и плукнат под прозор. Сите останати модели на GTX980 на сток развиваат повисоки температури од мојава оверклокувана. Така да, јас слободно можам да кажам дека е користена за лајт гејминг, споредено со нормална 980 воздушно ладена. Затоа платив екстра, за да не ја мислам кога ќе ја оверклокувам
Колку рече дека 980Ti вади на сток?![]()
![]()
![]()
Блокот ги опфаќа и меморијата и VRM секцијатаНе е битно јадрото, битна е меморијата и VRM секцијата како се ладениИнаку не се сеќавам колку беше, негде у ПП имаш мислам дека. Единствено добро ладење со ваздух на 980киве е Матрикс верзијата на Асус, што може ите како да се мери со водено ладење.
Брат, радо би, ама спремам магистерска и сум + на објект секој ден. Единствен ден што ми е слободен е петок и недела. Ептен сум кнап инаку би чепкал и јас. За мојава има h2o bios спремен ама ептен неам време. Игра неам упалено 2 месеци асално.Еве состојба со уште еден вентилатор на push. Овој е pressure optimized, но работи со фиксна брзина, контролиран од матичната плоча.
Инаку на чекорот бев поттикнат во темата за Деко, бидејќи се спомна за отсуство на ентузијазам за хардвер, модификации... Успеав да постигнам 1550MHz на јадро!
Погледнете го атачментот 47570
@AleksandarCaki Чекаме ти да се решиш на овој чекорBe brave bro
![]()
Отом потом ко такаБрат, радо би, ама спремам магистерска и сум + на објект секој ден. Единствен ден што ми е слободен е петок и недела. Ептен сум кнап инаку би чепкал и јас. За мојава има h2o bios спремен ама ептен неам време. Игра неам упалено 2 месеци асално.
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден