Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Lazarus

hello world
10 ноември 2009
123
71
Здраво,
Го имам овој телевизор дома Loewe ACONDA 9281 ZW http://www.amazon.co.uk/Loewe-9281-Aconda-Silver-Television/dp/B0000C6YMC .
Телевизорот не работи, т.е. при вклучување само титка/штрака на одредени интервали како прекидач некој, а нема слика. Се јавив во аудио центар во сервис и ми рекоа дека може да е напојувањето и/или трафо прегорено. За поправка ми дадоа цена од 3000-5000ден во зависност од дефектот со вклучена дијагностика мислам...ама не се сеќавам точно бидејќи беше поодамна. Телевизорот немам намера да го поправам и сакам да го дадам.
Прашањето ми е дали во оваа состојба ТВ-то има некаква пазарна вредност, или би имал вредност за некој кој му треба некој дел. Доаѓа и со метално постоље со тркалца.
Aconda_zpsrtrqfhen.jpg

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Здраво,
Го имам овој телевизор дома Loewe ACONDA 9281 ZW http://www.amazon.co.uk/Loewe-9281-Aconda-Silver-Television/dp/B0000C6YMC .

Овој телевизор е перверзно добар и има перверзно добра слика.
Штета, навистина.
Во оваа состојба како што ти е, за жал и штета, нема никаква вредност...Па дури ни 500 денари, :D :D :D
Шала на страна, едино вреди комодата ако некој има за што да ја употреби.
Да беше ова пред да ја угасат аналогната телевизија, ке ти го земев сигурно, па ке му најдев чаре. :) По секоја цена...
Сега немам ниту време, ниту место ниту па желба да средувам ЦРТ тежок како вреќа цименто. :)

Инаку телевизоров е магаре! Цената за поправката е играчка за оваков монструм. Ако си кефлија, да си го направиш!
Можно е да е изгорен само хис-от а може и да е трафо. Често им страдаа трафоата, а како резултат знаеше да се деси да прошмелца некое и да ја рикне дигиталната плоча. Поправка само со замена :)

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.509
7.816
Скопје
www.facebook.com
Како да наместам превод на филм од усб ? На Тв Vivax 32Le71 ? Преводот и филмот имаат исти наслови и пак не сака да се пуште ...

Govinda

Баниран/a
6 јуни 2014
75
41
Штип
Како да наместам превод на филм од усб ? На Тв Vivax 32Le71 ? Преводот и филмот имаат исти наслови и пак не сака да се пуште ...
Toa znaci deka treba da si simnes drug prevod. Jas sekogas si spustam bar po dva prevoda od koi eden kirilicen. Inace i da ne e isti nazivot na prevodot so filmot, koga ke go kliknes - odberes prevodot ke go cita.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.509
7.816
Скопје
www.facebook.com
Toa znaci deka treba da si simnes drug prevod. Jas sekogas si spustam bar po dva prevoda od koi eden kirilicen. Inace i da ne e isti nazivot na prevodot so filmot, koga ke go kliknes - odberes prevodot ke go cita.
А кај да кликнам за тоа преводот ? Кај да ја најдам таа опција во менито ?

Govinda

Баниран/a
6 јуни 2014
75
41
Штип
А кај да кликнам за тоа преводот ? Кај да ја најдам таа опција во менито ?
Znaci koa ke vlezes u USB-to u foldero na filmo tam gi imas i videoto i prevodo. Pred da go kliknes filmo da pocne klikni na prevodo i ke go cita. Ima i druga opcija dodeka veke go gledas filmo , sea neznam verojatno ima razlika od marka do marka na TV u menito, kaj mene na Hitachi e stisnam na kopceto LANG na daljinskoto, posle na Subtitle ii odberam prevod.

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Поздрав дечки. Денес конечно го зедов 42LB730V.

Имам 2 проблема.

1. Кога LG Store го ставам на Хрватска, ми се губат некои менија во подесувањата на самиот ТВ т.е се засивуваат. Кога е на Македонија, се е ОК, но апликациите се срање.

2. Кога во LG Store пуштам 3Д филм од тие што се FREE, не можам никако да се вратам назад, ниту паузата не работи.

Фирмверот е последен.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Поздрав дечки. Денес конечно го зедов 42LB730V.

Имам 2 проблема.

1. Кога LG Store го ставам на Хрватска, ми се губат некои менија во подесувањата на самиот ТВ т.е се засивуваат. Кога е на Македонија, се е ОК, но апликациите се срање.

2. Кога во LG Store пуштам 3Д филм од тие што се FREE, не можам никако да се вратам назад, ниту паузата не работи.

Фирмверот е последен.
Тоа ти е софтвер на телевизор бе друже, увек е срање, што очекуваше ти?
Пробај сега да видиш како ќе чита различни видео формати и преводи.

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Тоа ти е софтвер на телевизор бе друже, увек е срање, што очекуваше ти?
Пробај сега да видиш како ќе чита различни видео формати и преводи.

Првото прашање нема никакво везе со софтверот дали е на телевизор или на компир.
Второто може да се каже дека е баг.

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
На Русија намести, најбољи се

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
На Русија намести, најбољи се

Сериозно или? Не сум помислил на Русија, сакав UK да пробам..

едит - Ако инсталираш апликација од еден store и се префрлиш на друг, дали истата уште е достапна?

Последна промена:

chaush

read-only
9 јули 2014
11
7
Здраво на сите. Ми рикна стариот samsung CRT и време е да се подновам.
Прашањето е дали да си останам верен на Самсунг или да сменам бренд :)

http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs?product_id=67569 Samsung 40H5003
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs?product_id=68186 Philips 40PFH4100
Има уште една опција Philips 42PFH 5209/88 од нептун ама тој е поефтин а поголем така да сумљив ми е :)

Однапред благодарам!

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Κρени го буџетот за едно 3~4000 илјади и да земеш smart LG, Samsung или Sony од мин. 40 in.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Здраво на сите. Ми рикна стариот samsung CRT и време е да се подновам.
Прашањето е дали да си останам верен на Самсунг или да сменам бренд :)

http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs?product_id=67569 Samsung 40H5003
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs?product_id=68186 Philips 40PFH4100
Има уште една опција Philips 42PFH 5209/88 од нептун ама тој е поефтин а поголем така да сумљив ми е :)

Однапред благодарам!
Не зимај Филипс. Овој Самсунгов и ја го меркав, прилично ефтин и солиден делува. Го гледав во Нептун 22к беше, до вчера со попуст 10% 20к, ама мислам се продадоа. А го видов после и во AMC за 19к односно 1к поефтино од сет (Inb4 не се купува ништо од AMC).
@FLEGMA може не му треба смарт на човекот, од кај знаеш? Како кажуваш, како смартот да е нешто важен дел од телевизорот и дава подобра слика.

Последна промена:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Не зимај Филипс. Овој Самсунгов и ја го меркав, прилично ефтин и солиден делува. Го гледав во Нептун 22к беше, до вчера со попуст 10% 20к, ама мислам се продадоа. А го видов после и во AMC за 19к односно 1к поефтино од сет (Inb4 не се купува ништо од AMC).
@FLEGMA може не му треба смарт на човекот, од кај знаеш? Како кажуваш, како смартот да е нешто важен дел од телевизорот и дава подобра слика.
затоа што на smart TV има Youtube. Нека дојде некој од форумов што има smart TV и нека ми каже дека Youtube е излишен и дека тоа се џабе фрлени пари.
Особено ако имаш мали деца.

Друга работа е што со smart TV и Android телефон имаш Screen Cast илити Chrome Cast. Поврзани на ваков начин уредите имаат опции и ергономија како во сказна. Одбираш клипови на Youtube, евентуално правиш плеј листи и ги cast-аш директно на телевизор без да арчиш батерија на мобилниот.
Поврзувањето е толку „комплицирано“ што можеш да го направиш без употреба на големиот мозок туку со помош на кичмениот.

Останатите „цаки“ од smart телевизорите како Skype, browser-и и слични зезалици не ги спомнувам.
Ако на ова се додаде можноста за снимање на екстерен диск и еден куп подржаните формати зголемувањето на буџетот е добредојдено.
Flegma велит!

btw
Ако зема телевизор за бутик слободно нека го игнорира постов и нека купи Quart.

chaush

read-only
9 јули 2014
11
7
@Avid @FLEGMA Ќе си зеам Самсунг. Смарт не ми треба пошто кај цело време сите копјутер, телефон, таблет уште на телевизор интернет ми фали :)
Јас главно ќе го користам за филмови гледање. Quart и сличните марки не би купил иако за во соба имам помал Fuego и многу добро се покажа.
Што се однесува на буџетот, секогаш секој ќе ти каже дај уште некој денар и купи си ова или она ама буџетот е 21 до 24 000 и може да се крене само ако добијам лото :) Башка 40''-42'' не ми мења многу а за поголем немам потреба. До сега гледав на crt 67cm, така да ова ке ми биде као да сум у кино :)
Фала за споделените мислења и се најдобро!

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Уште ли има вакви што мислат дека Смарт ТВ е излишна работа :speechless:
Да, излишна е... ако си 75 години стар.

Youtube на ТВ е царска работа.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
@Avid @FLEGMA Ќе си зеам Самсунг. Смарт не ми треба пошто кај цело време сите копјутер, телефон, таблет уште на телевизор интернет ми фали :)
Јас главно ќе го користам за филмови гледање. Quart и сличните марки не би купил иако за во соба имам помал Fuego и многу добро се покажа.
Што се однесува на буџетот, секогаш секој ќе ти каже дај уште некој денар и купи си ова или она ама буџетот е 21 до 24 000 и може да се крене само ако добијам лото :) Башка 40''-42'' не ми мења многу а за поголем немам потреба. До сега гледав на crt 67cm, така да ова ке ми биде као да сум у кино :)
Добро Чауш
Ти си знаеш.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS

Govinda

Баниран/a
6 јуни 2014
75
41
Штип
Bas smart opcijata e odlicna za filmovi gledanje od bilo kakov kompjuter. A u vezi goleminata ne vides deka za kratko vreme ke se priviknes i ke sakas uste pogolem :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно