Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
гледав тоа за VA да ама кај мене зафркната е малце собата и нема да се гледа директно во ТВ и секогаш има светло пуштено и затоа барав IPS...кој е најдобар IPS за околу 500евра?

Таа првата ЛЏ 7400 е со ИПС , јас го купив за татко ми на дневна соба и повеќе е солиден и не очекувај WoW перфектна слика туку повеќе е солидно зависи од кабелски оператор што емитуваат и таква слика ќе биде инаку татко ми е со преку ВИП (А1) кабелска и солидни слики се

Sent from my iPhone using Tapatalk

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Некој да препорача држач за ѕид? Не мора да се ротира, може само да е тилт.

Го гледав Meliconi 400ST во Нептун...

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Исто, во рангот од 30-35к денари, Самсунгот имаше најдобар екран од повеќе модели на повеќе марки истестирано во салоните.

55 RU 7092 тука од пред 3 недели.

Го гледам телевизорчево, сега го има на попуст за 30К. Ме интересира дали си пробал да врзеш BT слушалки или тоа синозабче му е само за тастатура и слично? Во сетингс кога ќе влезеш има ли опција за BT audio output?

Испратено од Mi A1 преку IT.mk форум апликација

7 февруари 2013
950
1.088
Има, немам пробано со слушалки или саундбар директно, али имам пробано телефонот, од телефонот да зимам аудио и на него слушалки.
Незнам од кај ке го земеш, ама прашај си за гаранција, доплатив 1400 денари да имам плус 3 години, односно вкупно 5 преку Сава Осигурување/ Нептун.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Ако сакаш подобри контрасти, подлабока црна у темна просторија тогај Самсунг. Ако тоа не е битно тогај и Грундинг ќе заврше работа , ем е со продужена гаранција.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.609
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Некој да препорача држач за ѕид? Не мора да се ротира, може само да е тилт.

Го гледав Meliconi 400ST во Нептун...
Јас користам Meliconi Slim, за 49", не се сеќавам точно кој модел. Добри се, цврста/стабилна изработка. Јас барав тогаш што потенок, фиксен држач. Прицврстен е на дупли кнауф ѕид, не мрда....

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Јас користам Meliconi Slim, за 49", не се сеќавам точно кој модел. Добри се, цврста/стабилна изработка. Јас барав тогаш што потенок, фиксен држач. Прицврстен е на дупли кнауф ѕид, не мрда....

Само што купив Meliconi Slim Plus 400ST, 1699 од Нептун.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
здраво дечки.некој да има искуство со купувајне на овај модел на тв буџетот е тој колку што знам jvc се добри телевизори Anhoch PC Market Online - TV JVC LT50VU3900 50" 4K Smart LED Wifi/HDMIx2/USBx1/DVB-T/T2/C Tuner
Еве шо вика чика гугл за овај модел на JVC: Се продава само у македонија. Кој знае кој го поседува сега името JVC?!
TV JVC LT50VU3900 - Пошук Google

Goce gl

hello world
3 март 2019
100
287
Еве шо вика чика гугл за овај модел на JVC: Се продава само у македонија. Кој знае кој го поседува сега името JVC?!
TV JVC LT50VU3900 - Пошук Google
да знам дека не е тоа што беше порано :) каде можи сигурно кина тајван некаде:)мене ме интересираше дали го има некој и да го користи па да кажи впечатоци сепак благодарам за одвоеното време друже

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
да знам дека не е тоа што беше порано :) каде можи сигурно кина тајван некаде:)мене ме интересираше дали го има некој и да го користи па да кажи впечатоци сепак благодарам за одвоеното време друже

Тајван произведено, но JVC е јапонска и специјални се за аудио музички системи, а за ТВ се одлични на времето ,а сега кој знае , сепак не се толку лоши како квадро или безимени

Goce gl

hello world
3 март 2019
100
287
Тајван произведено, но JVC е јапонска и специјални се за аудио музички системи, а за ТВ се одлични на времето ,а сега кој знае , сепак не се толку лоши како квадро или безимени

да да апсолутно не би требало да се како тие марки ,па добро и цената не е како познативе марки сепак е поприфатливо затоа и ме интересираше фала позз:)

lumixoid

hello world
22 септември 2008
217
257
На сајтот на JVC TV Europe http://jvctv.eu/eu/ Ви пишува:

The products on this site are manufactured, distributed, serviced and warranted by VESTEL A.S. under brand license by JVC KENWOOD Corporation. © Copyright

Што значи дека телевизориве се произведуваат со Турција и се на исто рамиште како Hitachi, Polaroid и сл.
На овој линк има кои brand names се откупени од кој производител TV brands, history, who owns TV brand trademarks .

Од искуството со Hitachi - добар квалитет на слика, ама за 3-4 години два пати цркна позадинското осветлување.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Од искуството со Hitachi - добар квалитет на слика, ама за 3-4 години два пати цркна позадинското осветлување.
Така ти се погодил. Еве го мојо хитачи 6-та година си фура без мака. Се е до среќичка.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Здраво на сите,
денес треба да ја фатам акцијата, а не се разбирам баш. .
Ве молам за помош
LG 50UK6470
или
Техномаркет - PHILIPS 50PUS6203/12 4K ULTRA HD SMART LED ТЕЛЕВИЗОР
Ке фатеш ти нешо друго денеска. Каква акција, какви бакрачи. Превара е цело време. Исти се цените. Истата финта цело време ја прават. Можда само за некои постари модели или бош марки да има иледарка попуст.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Здраво на сите,
денес треба да ја фатам акцијата, а не се разбирам баш. .
Ве молам за помош
LG 50UK6470
или
Техномаркет - PHILIPS 50PUS6203/12 4K ULTRA HD SMART LED ТЕЛЕВИЗОР

Тоа LG сите модели се без скарт приклучок бидејќи се исфрлени од употреба ама овој има скарт значи нешто не е во ред дали е фалш или премногу стар модел, подобро види Самсунг или Сони или друг модел LG со серија од над 7ххх

jas struga

read-only
2 март 2019
6
0
Ке фатеш ти нешо друго денеска. Каква акција, какви бакрачи. Превара е цело време. Исти се цените. Истата финта цело време ја прават. Можда само за некои постари модели или бош марки да има иледарка попуст.
И ти си прашувал за наведениве,, бош'' марки. И шо фати?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв