comakot
hello world
- 23 февруари 2017
- 471
- 385
Некој предлог сетинг што е 100% неопходен? Моментално сток терам, само Cloudflare DNS сменив и нормално wi-fi пасвордЕ тоа е веќе јавна со сигурност! Сега уште да ја средиш тендата.
Некој предлог сетинг што е 100% неопходен? Моментално сток терам, само Cloudflare DNS сменив и нормално wi-fi пасвордЕ тоа е веќе јавна со сигурност! Сега уште да ја средиш тендата.
Претпоставувам дека веќе е бидејки повеќе немам пристап до рутерот од Телекабел (или се смени ип за аксес)Пи искрено незнам каков ти е сетапот, ама треба да дојдеш до тоа да тендата биде единствен рутер во сетапот и тој на ВАН да има јавна адреса.
Advanced -> Status -> Internet -> IP Address: ти дава иста адреса со тоа што ти покажува на https://icanhazip.com/, цепај, тоа е тоа.Kako si so ping vo igri so telekabel optika inace? Ja sega na 40/10 telekom vdsl vadam 40-50 na lol/dota itn prosekАбе забележав дур сега кога имам повеќе слободно време дека пингот +10мс на скоро повеќето игри има искучоци ама сепак е +10 или +15мс на некој примери, исто и на Speedtest во наша држава вади по 7-9мс и за брзината почна до кај 800/500 макс да иде, има нешто чаре да се караме со телекаблево или џабе би било, рутер од кај нив и мој користам нивниот е некој си JMFibre а мојот ТP-Link Archer AX23
Имаш IP од серверите? Да направиме некоја споредбаKako si so ping vo igri so telekabel optika inace? Ja sega na 40/10 telekom vdsl vadam 40-50 na lol/dota itn prosek
LoL и Valorant не мрда погоре од 41 се движи 39-41, за дота вадам околу 25-40 зависно од како ќе се погоди серверот, најмал пинг до сега на форкнајт од околу 20мсKako si so ping vo igri so telekabel optika inace? Ja sega na 40/10 telekom vdsl vadam 40-50 na lol/dota itn prosek
Абе забележав дур сега кога имам повеќе слободно време дека пингот +10мс на скоро повеќето игри има искучоци ама сепак е +10 или +15мс на некој примери, исто и на Speedtest во наша држава вади по 7-9мс и за брзината почна до кај 800/500 макс да иде, има нешто чаре да се караме со телекаблево или џабе би било, рутер од кај нив и мој користам нивниот е некој си JMFibre а мојот ТP-Link Archer AX23
Јас добив JMFibre што има и wi-fi значи комбо е модем/рутер претпоставувам, другари од други градови имаат некој си модем/ртуер како мало коцкичеДали Telekabel почнаа да даваат оптички рутер за WI-FI ? ( порано само модем даваа но и рутер )
Mozes ovaa strana da ja koristis i dosta e precizno do kolku dobivas u igrataИмаш IP од серверите? Да направиме некоја споредба
Ne e loso, vagda toa se kablite, i telekom i telekabel prakaat nadvoresen soobrakaj po tie istite mislamLoL и Valorant не мрда погоре од 41 се движи 39-41, за дота вадам околу 25-40 зависно од како ќе се погоди серверот, најмал пинг до сега на форкнајт од околу 20мс
Koga se javija pred nekoj den za priklucok zakazuvanje mi rekoa da navabam sam ruter ako sakam wifi pa mislam deka samo modem davaatДали Telekabel почнаа да даваат оптички рутер за WI-FI ? ( порано само модем даваа но и рутер )
Јас добив JMFibre што има и wi-fi значи комбо е модем/рутер претпоставувам, другари од други градови имаат некој си модем/ртуер како мало коцкиче
Koga se javija pred nekoj den za priklucok zakazuvanje mi rekoa da navabam sam ruter ako sakam wifi pa mislam deka samo modem davaat
Mozes ovaa strana da ja koristis i dosta e precizno do kolku dobivas u igrata
![]()
LOL Ping Test - League of Legends ping
League of Legends ping tool measures your latency to LoL servers and Ping times from your machine to LOL servers in all regions.gameserverping.com
na primer mene
Погледнете го атачментот 129221
Mislam deka nema nekoja razlika kaj bilo koi od ovie, Telekom imaat nesto gamer paket za optika sto vikaat bozem ke dobies pomal ping u sranje ako go koristis vrz nivni opticki paket? Ama ne veruvam u toa mnМоментално вака е кај мене:
Погледнете го атачментот 129243
За споредбата со Телеком ќе се почека, не е фер сега, имаат некоја фрка.
На Телеком:Моментално вака е кај мене:
Погледнете го атачментот 129243
За споредбата со Телеком ќе се почека, не е фер сега, имаат некоја фрка.
Толку горе доле исто, едвај чекам за 5-6 дена да дојдат да видам дали ќе успеат да извлечат оптика до наша гето улица конечно, прошлиот пат кога дојдоа техничари кај нас се појавија 10 баби од страните одма да ги шпиунираат божем крадат нешто, ќе биде дебалк ако треба по секоја бандераНа Телеком:
EU Nordic & East: ~36-37ms
EU West: ~54ms
Да, оптичкиот интернет е навистина неограничен. Мобилниот интернет од Телекабел и покрај тоа што пишува НЕОГРАНИЧЕН не е неограничен.Абе дали е стварно unlimited интернетот? Барав политика за фер користење но неможам да најдам точна информација (малку претерав со seeding XD)
Малку флешбек oд 2010 добивам кога чекав јутубот да се лоадира
Значи за џабе се исплашив, 2 ТБ за еден ден реков ќе ми чкрапнат интернетотДа, оптичкиот интернет е навистина неограничен. Мобилниот интернет од Телекабел и покрај тоа што пишува НЕОГРАНИЧЕН не е неограничен.
Не е Телеком оваЗначи за џабе се исплашив, 2 ТБ за еден ден реков ќе ми чкрапнат интернетот
Toa e uste edna pricina da gi otkacis, ako koristis privatni trackeri u minato sum koristel seedbox zada sida za tebe, so ovie 5-6 TB granici na telekom za 3-4 dena ke ti otide ako ostais da sida u pozadinaНе е Телеком ова![]()
Значи за џабе се исплашив, 2 ТБ за еден ден реков ќе ми чкрапнат интернетот
Извор?Да, оптичкиот интернет е навистина неограничен. Мобилниот интернет од Телекабел и покрај тоа што пишува НЕОГРАНИЧЕН не е неограничен.
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден