Godlike
On your way to fame
- 11 октомври 2014
- 814
- 928
Да, ама барем овде од Телекабел можиш да ја скенираш фискалната.100че по 100че....Купче на крај![]()
Да, ама барем овде од Телекабел можиш да ја скенираш фискалната.100че по 100че....Купче на крај![]()
0 денари, бидејќи ти даваат модем на реверс и веќе повеќе време приклучокот за интернет е бесплатен.Која е цената на оптичкиот модем од телекабел?
Бидејќи негде прочитав дека е 3.000 денари0 денари, бидејќи ти даваат модем на реверс и веќе повеќе време приклучокот за интернет е бесплатен.
Само модем, може само жичен интернет така со кабел да корстиш, за вифи мора да купиш рутер.Бидејќи негде прочитав дека е 3.000 денари
А дали даваат и рутар?
Како неможе да смениш пасворд , го имам истиот и може.Не би препорачал да користиш нивен рутер за безжинчна, само главоболки ќе имаш. Јас сум приморан да имам модем/рутер комбо од кај нив пошто уште држиме фиксна телефонија и само главоболки, неможеш да смениш пасворд (според монтерите и испробано на JF511-TV) на безжичната мрежа, ако ти дат JF511 само 2.4g подржва, и UI му е ужас. Поарно со некој си тп линк од 1000че него нивен рутер, ова сето мое мислење
Edit: Да напоменам дека JF511 не е ни поддржано повеќе и е EOL, самите монтери ми рекоја немат ни програма повеќе за нив а сеуште ги монтираат.
Па така не ме оставаше да сменам освен со тој пасворд што дојде нејќеше да работи, можи да има тоа што модемот беше пцојсан и се држеше на една нога. Ама пак исто кога беа монтери да ми менат модем ми рекоја неможело пасворд да се смени за вајфиКако неможе да смениш пасворд , го имам истиот и може.
Со кој user и pass се логираш ?Па така не ме оставаше да сменам освен со тој пасворд што дојде нејќеше да работи, можи да има тоа што модемот беше пцојсан и се држеше на една нога. Ама пак исто кога беа монтери да ми менат модем ми рекоја неможело пасворд да се смени за вајфи
user / user така беше под модем, тој го користев па едно време пошто седеше во бриџ немаше пристап до свое UIСо кој user и pass се логираш ?
user / user така беше под модем, тој го користев па едно време пошто седеше во бриџ немаше пристап до свое UI
што рутер?Неможам да пристапам на мојот рутер со user / user променет е, иако го вратив на фабрички подесувања.
Не работи ни кај мене.Страната на телекабел не му чини, или само кај мене е проблем ?
Види која ти е локална ИП. Под дифолт ако имаш да речеме 192.168.50.23 Дифолт гејтвеј би бил 192.168.50.1. Со дифолт гејтвер пристапи до апаратчето на операторот!Инаку и јас сакам да пристапам до ова кутијата нивна ама некако не ми оди, се поврзав со кабел дирек на неа ама не знам ни која е management IP address, пробав неколку стандардни ама не работи никако.
Јас имав оптика и тв, пред 4 години ја откажав телевизијата без никаков проблем, сега имам само оптика...Здраво дечки, гледам на странава на телекабел за оптичките пакети не пиши повеќе дека ТВ е задолжително,
дали некој има потврдено, или сеуште мора и ТВ плус?
За само 1000+100 за 300/300 оптика без ТВ убаво делува, не би сакал и ТВ да приклучам.