Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

Aowek

user
14 април 2012
1.226
1.188
Добро овие здрави се или?? Пред малку се јавив на 122 за брзината да ми ја средат (самиот систем ја сменил од 14/1 на 10/1). Дечкото ја среди. И го прашав за новите пакети со зголемен лимит. Ми рече дека тие биле само за корона кризава, инаку сите пакети ќе се врателе на 1ТБ. WTF???
Дали памтиш со кого разговараше?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Ја еден ден пред тука на форумов да објават за зголемените лимити, сличен одговор добив.
Прашав „дали ќе продолжи 2тб и после коронава“ одговор
„уффффф тешко прашање, бла бла бла, најверојатно не“
така да зимај со резерва што ти кажуваат таму од техничка.

Aowek

user
14 април 2012
1.226
1.188
Ја еден ден пред тука на форумов да објават за зголемените лимити, сличен одговор добив.
Прашав „дали ќе продолжи 2тб и после коронава“ одговор
„уффффф тешко прашање, бла бла бла, најверојатно не“
така да зимај со резерва што ти кажуваат таму од техничка.
Нормално, бидејќи не се знаеше, не може да ти даде конкретен одговор.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.965
8.499
Добро овие здрави се или?? Пред малку се јавив на 122 за брзината да ми ја средат (самиот систем ја сменил од 14/1 на 10/1). Дечкото ја среди. И го прашав за новите пакети со зголемен лимит. Ми рече дека тие биле само за корона кризава, инаку сите пакети ќе се врателе на 1ТБ. WTF???
Што испаѓа работава, дај зафркнете се со договор 24 месеци, ке ви дадеме 2тб, за потоа магично "пост коронски" ке ве вратиме на 1тб без да ве известиме.. Каква педерска и подла игра од Телеком. Дно !!

п.с: Зошто тогаш навеле 2тб дека е за новиве пакети? или и тоа е само привремено?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Најверојатно не се информирани мако што треба.

Новите договори имаат 5 односно 10ТБ (L односно XL), дилемата е дали ние со истечени ќе ги задржиме е 2/5 или не.

Незнае ни мојот агент. Сепак и условот да добиеш 100/100 со 5тб трансфер за 1100 ден. да биде нов договор мене ми одговара. После истекот нема да смеат да намалат.

smole

poweruser
18 април 2007
3.905
4.585
Што испаѓа работава, дај зафркнете се со договор 24 месеци, ке ви дадеме 2тб, за потоа магично "пост коронски" ке ве вратиме на 1тб без да ве известиме.. Каква педерска и подла игра од Телеком. Дно !!

п.с: Зошто тогаш навеле 2тб дека е за новиве пакети? или и тоа е само привремено?

Колку си пишува на нет - 5ТБ на пр. толку ќе остане и после истек на договорот ако сега склучиш договор, прашав денес.

Julian

lurker
20 август 2016
523
352

Човеков од техничка делуваше ептен сериозен. Го прашав и за тоа, во апликацијата ми пишува 2ТБ. Не рече, ќе се корегира тоа, сите пакети ќе се вратат на 1ТБ. Не знам на кого да верувам богами. Иако ми е истечен договорот, ќе почекам уште за нов. Нека тера вака. А гледам после корекцијата во апликацијата се врати брзината 14/1, со 2ТБ.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Човеков од техничка делуваше ептен сериозен.
Без разлика. Нека не те лаже тоа. Има многу луѓе што делуваат сериозно и се цврсто убедени во своите делумни знаења и непроверени информации.
сите пакети ќе се вратат на 1ТБ.
Нема теорија особено затоа што новите договори се со зголемени ТБ.
Ваљда нема да испаднат до толку петарди и само за ЕПТЕН НОВИ ДОГОВОРИ СЕГА СКЛУЧЕНИ да важат зголеменине лимити.

Bamboozled

read-only
6 јуни 2020
3
0
Охриѓани, кој имаат најстабилен и низок пинг, а и не толку луда цена телеком, телекабел или инфел и предлог за пакет ако може? Ви благодарам.

И

Избришан член 42370

Гостин
Охриѓани, кој имаат најстабилен и низок пинг, а и не толку луда цена телеком, телекабел или инфел и предлог за пакет ако може? Ви благодарам.

За најстабилен низок пинг гледај минимум VDSL од Телеком или оптички од Телекабел релативно со цена. Инфел не се воопшто стабилни, иако нудат оптички со низок пинг за пристојна цена, доаѓа малку ветарче и интернетот нигде го нема.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.888
5.598
За најстабилен низок пинг гледај минимум VDSL од Телеком или оптички од Телекабел релативно со цена. Инфел не се воопшто стабилни, иако нудат оптички со низок пинг за пристојна цена, доаѓа малку ветарче и интернетот нигде го нема.
Абе каков е тој оптички ветре шо му сметат. Зар оптика по бандери носат?

Sent from my TELEFON using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.888
5.598
Од бандери со ресивер, како што ми кажуваја блиски, јас не сум користел Инфел.
Нема такво нешто како оптика од бандера. Можеби имаат оптика до некој централен хаб "до бандерата" и после коаксијалец до дома. Нормално со Дабл Нат и несаглам конекција.

Aowek

user
14 април 2012
1.226
1.188
За лимитот е пријавено, требаше автоматски да оди тој процес, но не фун баш добро.

pathfinder

hello world
1 февруари 2017
61
87
Во Битола од Телеком преку бандери донесоја до кај мојте во улица, 100 метри негде, па од бандера до куќата. Конекцијата е супер 100/100 стабилна, еве веќе поќе од пола година.
Нема такво нешто како оптика од бандера. Можеби имаат оптика до некој централен хаб "до бандерата" и после коаксијалец до дома. Нормално со Дабл Нат и несаглам конекција.

Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација

членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно