Абе болница изгоре се заташка. Ова е п**кин дим, каков затвор.Мразам да сум екстремен и да осудувам но ако навистина немаат бекапи (клауд и физички) треба да лежат во затвор.
Од министерот па наваму.
...а тек па ако побараат тро помош од новиве т.н. вештачки интелигенции, ко шо се ЧатЏПТ и слични, ај напрај ми скрипт за ова, скрипт за она, и толку е...Не е најголемиот проблем што протекле или се украдени податоци од типот улица на живеење и матичен број.
Тука се и шифрите на болести, рецепти, боледувања...
Од таму со години апелирале дека немаат доволен број на IT стручњаци.
И Флегм да ви кажит уште нешто.
Прашање на време е кога истото ќе се случи со МОН. Дневниците се електронски, евиденцијата е електронска. Платите, исто како кај овие, електронски.
Не е тешко да се собере 2 и 2
Секој бубуљичав клинец (и неговиот брат) можат да го пробијат школското WiFi така да be afraid, be very very afraid
E што ќе си пишат петкиНе е најголемиот проблем што протекле или се украдени податоци од типот улица на живеење и матичен број.
Тука се и шифрите на болести, рецепти, боледувања...
Од таму со години апелирале дека немаат доволен број на IT стручњаци.
И Флегм да ви кажит уште нешто.
Прашање на време е кога истото ќе се случи со МОН. Дневниците се електронски, евиденцијата е електронска. Платите, исто како кај овие, електронски.
Не е тешко да се собере 2 и 2
Секој бубуљичав клинец (и неговиот брат) можат да го пробијат школското WiFi така да be afraid, be very very afraid
така е во средно, но во факултетите, поточно УГД, веќе индексите не се применуваат, туку само е-индексот.E што ќе си пишат петки
Сите изостаноци и отцени се запишани и во физичкиот дневник. И тоа прво се пополнуваат физичките а електронскиот на крај на полугодие или година.
Пострашно е ако падне ПИОМ. Оди после докажувај се колку години си плаќал придонеси![]()
Нема повеќе физички дневник, педагошката евиденција се води исклучиво во електронски дневник веќе 2 години.Сите изостаноци и отцени се запишани и во физичкиот дневник.
Немој ќе ги изгубат податоците ќе треба пак да плаќамеМене само ми е страв да не падне e-pdd да не нема како да платам данок, за другото ми е гајле.
Добро е, работи. Погледнете го атачментот 122609
За да ги продадат на некоја фармацевска компанија која на крајот на денот ќе знае кои лекови и со која цена треба да ги извезува во Македонија.Не кревајте непотребна паника. Ги украле податоците, што ќе прават со нив? Ќе видат дека имам три стента, ќе видат дека еден бубрег ми е изваден, ќе видат дека едното белодробно крило ми е нефункционално... Барем нема да ме киднапираат за трговија со органи. Единствено ако забележат дека рбетот ми е зајакнат со позлатена шипка, тогаш можам да имам проблеми.
Тоа се јавно достапни информации.За да ги продадат на некоја фармацевска компанија која на крајот на денот ќе знае кои лекови и со која цена треба да ги извезува во Македонија.