Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Серии што треба да се гледаат

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Ако ја немате гледано - True Detective Season 1 - со Matthew McConaughey и Woody Harrelson во детективското дуо. Има 3 сезони и секоја е засебна мини серија, ама првата е ремек делото. Според мене True Detective Season 1 е недискутабилно на цврсто место број 1 како најдобра ТВ серија некогаш направена.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ќе си почекаме уште месец дена. :)
Значи тој ден цел ќе биде посветен на серијава, внимателно со пуканки со се. :) После ДАРК едноставно ги обожавам овие брачниов пар што креираат такви мистични, „умоболни“ серии :)

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Ај да ажурирам и јас списокот со некои понеодамнешни:

За оваа вероајтно немам публика тука, ама јас пак ќе си ја пофалам како уживателна :)

Полаганица:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
FhyMgY9XwAECr4f

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Бавна е малце ама одлична, таму некаде кај 5-6 ќе стане појасно што се случува.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Завршува како што треба или е со отворен крај па треба да се чека уште некоја сезона?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Завршува како што треба или е со отворен крај па треба да се чека уште некоја сезона?
Се уште ја немам гледано цела, од една група што прочитав имаа пишано дека еп8 е плот твист и дека најверојатно ќе има сезона 2, што значи дека најверојатно завршува незавршено. :)

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Не можам да најдам дали ќе има издание во 2160 (4К) резолуција, да не слушнал некој нешто?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
да не слушнал некој нешто?
Секако дека ќе има, само подоцна.
4K од Нетфликс за нас пиратите знае да доцни затоа што многу строго мониторираат на кој начин клиентот ги бара клучевите за декрипција и лесно банираат CDM. За ова да го разбереш поубаво треба да имаш некои предзнаења а сега не би сакал подетално да објаснувам.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Oh god, какво е ова ремек дело! :eek: Ако мислите дека знаете што се случува, се лажете. This is much bigger than you think!

Како љубител на ваков тип серии и делата на брачниот пар Baran bo Odar, Jantje Friese, ова е уште една супер серија благодарение на овие двајца „ненормални креатори“. Не можам да ја споредам со Dark, поради тоа што Dark е #1 за мене, ама можам со сигурност да кажам дека има елементи од таа серија, и тоа многу. Ако почнам да ги набројувам брзо би сватиле за што се работи, така да ќе оставам да ја изгледате прво серијата. Оваа серија може да се стави во онаа категорија „slow burner серии“ со цел да ни го задржи вниманието до самиот крај, ваквиот тип на серии често практикуваат плот твистови затоа и не ни е јасно што се се случува во текот на епизодите, и оние кои често гледаат ваков тип на серии велат „да бе, ќе ја комплицираат и на крај ќе си направат како сакаат“ и со право е така, поради елементите кои ги користат како што беше пештерата во Dark, временската машина, топката за патување и трите ликови, овие елементи во сериите се од голема помош да се промени целиот тек на дејствијата во серијата.

Негативно што приметив е што гледам дека внесле малце Нетфликс елементи па така да ќе има неколку lgbt сцени.
Аудио и визуелно е одлично, има слични “dark“ звуци, визуелно има темни сцени како што имаше и во Dark (не знам зошто ова станува популарно). Дури и самие погледи, и движења на глумците за да изгледаат “страшно“ се слични на Dark.

На прашањето од @moongose погоре. Серијата има солиден крај. Има простор за уште една сезона, ама не верувам дека би го виделе тоа во блиска иднина (можеби за 2 години).

Edit: Заборавив да пишам, кога ќе ја изгледате серијата на Нетфликс, долу во трите препорачани следни видеа имате „Making of 1899" 50мин видео.

Последна промена:

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Прво еден дисклејмер :) Не сум хејтер, ниту пак контраш по природа, ама сепак ќе дадам веројатно непопуларно мислење ко за фан на Дарк. Мене не ми се допадна. Што би рекле "тресла се гора, родио се миш".

Немам проблем со спори дејствија, имам проблем кога водат, ко во случајов, кон не баш оригинална идеја (имало и ќе има разни варијации на тема или микс од елементи) и кога тие дејствија ги носат анемични ликови со штури дијалози. Ниеден лик не ми се допадна, не се поврзав со никој и дали ќе умре или преживее некој од нив, не ме натераа да ми биде гајле. Краткиот вовед на нивните позадински приказни не придонесоа за ништо во раскажувањето на една приказна, ниту пак во градењето на ликот, според мене.

Самата приказна е... е посебна приказна :) Не можам да навлегувам без спојлери. Но во секој случај не ми претставуваше некое посебно возбудливо изненадување во ниту еден момент. Дури ни демек главниот пресврт нешто не ме помести од место, а ја спремна со кацига мозокот да не ми се разнесе ;)

По мене The Leftovers ми беше поголема мистерија од оваа, со повеќе суштина и повеќе длабочина. Не дека се споредливи двете, чисто за baseline ја уфрлам :)

Сите вие што сте уживале или ќе уживате, драго ми е за вас, навистина. Но јас не сум во исчекување на втора сезона.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Прво еден дисклејмер :) Не сум хејтер, ниту пак контраш по природа, ама сепак ќе дадам веројатно непопуларно мислење ко за фан на Дарк. Мене не ми се допадна. Што би рекле "тресла се гора, родио се миш".

Немам проблем со спори дејствија, имам проблем кога водат, ко во случајов, кон не баш оригинална идеја (имало и ќе има разни варијации на тема или микс од елементи) и кога тие дејствија ги носат анемични ликови со штури дијалози. Ниеден лик не ми се допадна, не се поврзав со никој и дали ќе умре или преживее некој од нив, не ме натераа да ми биде гајле. Краткиот вовед на нивните позадински приказни не придонесоа за ништо во раскажувањето на една приказна, ниту пак во градењето на ликот, според мене.

Самата приказна е... е посебна приказна :) Не можам да навлегувам без спојлери. Но во секој случај не ми претставуваше некое посебно возбудливо изненадување во ниту еден момент. Дури ни демек главниот пресврт нешто не ме помести од место, а ја спремна со кацига мозокот да не ми се разнесе ;)

По мене The Leftovers ми беше поголема мистерија од оваа, со повеќе суштина и повеќе длабочина. Не дека се споредливи двете, чисто за baseline ја уфрлам :)

Сите вие што сте уживале или ќе уживате, драго ми е за вас, навистина. Но јас не сум во исчекување на втора сезона.

За мене овој тип на серии спаѓаат во недефинирани, или поточно кога режисерот нема муда да се одлучи за одреден правец, па сака од се по нешто за да собере што повеќе публика, на крај, резултатот е тој.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.291
Према истинитој (ongoing) причи.

Тука станува збор за едно ѓубре од преваранткиња, Ана Сорокин, која се "инфилтрира" во високите кругови на New York и, со опроштење на софра, им *ба мајката од мамење.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
6.8....

Xd

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Према истинитој (ongoing) причи.

Тука станува збор за едно ѓубре од преваранткиња, Ана Сорокин, која се "инфилтрира" во високите кругови на New York и, со опроштење на софра, им *ба мајката од мамење.

Одлична, исто и од мене препорака. :)
Тешка мамојебачка. :ROFLMAO:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK

Ништо особено, ама во недостиг на подобро... :)

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
712
1.023
Јас ја почнав и ме отепа депресија во првите 10 минути.
Можеби причина е што ми се накрева од амерички ретро аутфити.
Ова е само мое гледиште на Better call Saull.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно