Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Добра ли е А55кава за овие пари ? Има нешто подобра опција до тој буџет 350еур или тоа е тоа

Чекај 56 иначе солиден избор е

DrMTR

senior
27 март 2014
7.938
8.435
Исфрлија полнач од пакувањето ради "заштита на природата" ама ви го шиткаат на сајт кај нив истиот за 50 евра.

Исфрлија S-Pen со Bluetooth од S25U и ви ставија обично без копче за камера и БТ можности, ама кај нив на сајт го шиткаат за 50 фунти со блутут.

Каква безобразна тактика за да извлечат повеќе пари од купувачите, тоа е чудо. Овие тераат Ејпл шема, ама ке им се удри од глава за кратко. Типувам на доста послаба продажба од S24U . Нека им паднат профитите, да видиме што ке прават. Од лошо во полошо секоја година одат.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Исфрлија полнач од пакувањето ради "заштита на природата" ама ви го шиткаат на сајт кај нив истиот за 50 евра.

Исфрлија S-Pen со Bluetooth од S25U и ви ставија обично без копче за камера и БТ можности, ама кај нив на сајт го шиткаат за 50 фунти со блутут.

Каква безобразна тактика за да извлечат повеќе пари од купувачите, тоа е чудо. Овие тераат Ејпл шема, ама ке им се удри од глава за кратко. Типувам на доста послаба продажба од S24U . Нека им паднат профитите, да видиме што ке прават. Од лошо во полошо секоја година одат.
Немаат гајле, купува народ, дури и кредит се зима за скап телефон да се има.

Ејпл уште ставаат 8 гб рам на уред од 1200 евра (Мекбук) со изговор дека е доволен.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro

Се согласувам скроз со тебе само не ми е јасно што ти е филмов со ова - "ви го шиткаат"?
Ти не си у исти кош со нас обичните смртници?
Од Марс да не купуваш продукти?
Или си у некој бунтовнички филм,па си се јачаш сам себеси со вакви - "ви шиткаат" муабети?

Сем ако не планираш да не купуваш никаква технологија до крај на животот,друго логичко објаснување не гледам како ти како индивидуа би бил некој си исклучок.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.938
8.435
Се согласувам скроз со тебе само не ми е јасно што ти е филмов со ова - "ви го шиткаат"?
Ти не си у исти кош со нас обичните смртници?
Од Марс да не купуваш продукти?
Или си у некој бунтовнички филм,па си се јачаш сам себеси со вакви - "ви шиткаат" муабети?

Сем ако не планираш да не купуваш никаква технологија до крај на животот,друго логичко објаснување не гледам како ти како индивидуа би бил некој си исклучок.

Во исти сум кош ко сите вас, идејата со таа реченица е дека ни го шитка наративот "Да ја заштитиме природата" а тоа за нас како крајни купувачи значи полош производ со кратење на функционалности кои претходно со години биле препознатлив знак за истите. Истото беше со полначите, истото со пенкалото. Ако не се користи од народот, зошто побогу го шиткаат посебно кај нив на сајт? Нели ако некоја функционалност не се користи од корисниците и е нефункционална зошто повторно им ја нудиш да ја купат? Нема здрава логика освен дека гледаат на се живо и диво да скратат. И самсунг и ејпл ја фураат истата филозофија. Шаоми полека и тие.. Мада неосетно да не се вознемириме

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.186
Џабе расправаме. Ние (вие) сме 30/40 души што размислуваме вака, но има илјадници кои едвај чекаат да излезе с25 и одма да го купат.
Доволно е самсунг с26, да биде буквално истиот с25, само друго име. И тој ќе се продава одлично. Народот е заслепен по име. А верувам дека половина од обичен народ, не користи толку камера, или не циља на профи слики.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.371
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Нека им паднат профитите, да видиме што ке прават. Од лошо во полошо секоја година одат.
Гледај го ова како берзанска корекција, па кога ќе паднат акциите тие големците ќе си докупат за после неколку години кога ќе извадат добар телефон да може да направат добар профит од продажба, и така во круг... :)

Така еден на твитер пред нецела година кога беше тоа фамата со споделените акаунти, ми пиша дека Нетфликс ќе пропадне акциите ќе паднат на 100$. Види сега какви им се акциите...

_victor

hello world
9 ноември 2017
72
144
"Западниве" мејнстим компании како Apple, Google, а еве сега и Samsung, делуваат како да се влезени во некоја комфорт зона и веќе не нудат никаква иновативност, речиси никаков хардверски напредок освен процесорите, кај Google не беа ни процесорите до сега, ќе видиме со десеттава серија што ќе постигнат. Сите се фокусирани на развој на АИ, а тоа е нешто што најмалце ги интересира корисниците, мислам дека посебно е изразено во земји што не се од англиско говорно подрачје, или некој од поддржаните јазици.
Од друга страна кинескиве компании имаат поголем напредок во хардвер, камери, а од оваа генерација почнаа и со батерии.
Се ова може да им се удри од глава на западњациве, а искрено мислам дека би било добро за да се освестат и да понудат нешто конкретно со што на крај најмногу би добиле корисниците.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.938
8.435
S25
GiUGN5sW0AAxNv3

S23
GiUhBhYawAAd3Vj

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
View: https://www.youtube.com/watch?v=U2e-N0tbdUI

Реално 8 gen 2 одлично се држи за 2 години стар чипсет.
С23У ќе остане како еден од најдобрите Самсунг уреди што излегле, flatscreen и Самсунг не ми одат некако во иста реченица, се надевам нема да треба во скоро време да "апгрејтнам" на новиве ср*ња.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Еден совет, ќе испадне да лижам кај што сум плукнал.

Бидејќи имам за користење одредени бенефити/субвенции кои така ми стојат и ќе истечат - дали вреди за 300€ да променам од S23U на S25U?

Имено, идејата ми е да го дадам сегашниов телефон на девојката (има Poco X5 Pro) за подарок, а јас да земам S25U за наведената сума од погоре.
Повеќе ми е да израдувам некого него да ,,фрлам" 300 евра.

Лично не би праел никакви претумбации, ама друг флегшипи годинава (не iOS уреди) не гледам на повидок годинава, освен Xiaomi 15 Ultra, што којзнае и дали/кога воопшто ќе стигне во државава.
Vivo и Oppo ги гледав, ама јок.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11

Бидејќи имам за користење одредени бенефити/субвенции кои така ми стојат и ќе истечат - дали вреди за 300€ да променам од S23U на S25U?

Имено, идејата ми е да го дадам сегашниов телефон на девојката (има Poco X5 Pro) за подарок, а јас да земам S25U за наведената сума од погоре.

Лично не би праел никакви претумбации, ама друг флегшипи годинава (не iOS уреди) не гледам на повидок годинава, освен Xiaomi 15 Ultra, што којзнае и дали/кога воопшто ќе стигне во државава.
Vivo и Oppo ги гледав, ама јок.
Не, не вреди.
Подобро купи и нов телефон отколку да и го дадеш твојот стар.
Trust me, не е се во парите.
Може намерата ти е да ја израдуваш со 'скоро нов' телефон, ама каде и да е ќе завршеш со коментар дека си и го дал стариот телефон.
Од искуство зборувам.
Мој совет, чувај си го 23 Ултра и купи и на девојката С25.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Не, поентата е што таа го сака овој, не и смета што е половен :)
Знае дека чекав да видам што ќе биде со новава серија, па да сменев евентуално.

Сакам да кажам - нема да биде изненадување баш.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro

По муабетов ти веќе имаш одлучено.
Go for it.

15 септември 2012
1.161
1.300

Не се шконтари, купи и на девојка ти нов апарат...

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298

Реално за 300 Евра да добиеш нов телефон, а девојкати половен ама што навистина и прави мерак, вреди. И јас да бев на местото на девојкати повеќе би се радувал на с23ката, ако тебе не ти прави голема разлика што ќе имаш flatscreen и ќе немаш блутут на с пенот тогаш go for it :)

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Не се шконтари, купи и на девојка ти нов апарат...

Ај прочитај пак што сум пишал во наредниот пост т.е оној пред ти да напишеш.

Не е поентата да уштедам јас нешто, баш напротив.
Специфично ми го "бараат" овој телефон.
Мислењето е автоматски споено:

Реално за 300 Евра да добиеш нов телефон, а девојкати половен ама што навистина и прави мерак, вреди. И јас да бев на местото на девојкати повеќе би се радувал на с23ката, ако тебе не ти прави голема разлика што ќе имаш flatscreen и ќе немаш блутут на с пенот тогаш go for it :)

И мене ми оди логиката по првата реченица што си ја напишал...

Повеќе ми е да исполнам нечија желба него јас да се подновам.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.251
2.687
зошто да не вреди, нов модел е боље. Сеа дугмето на пенкалото не е некој дил брејкер.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Погледни го ова :) I Speak Wife
Баш тоа ми е муабетот, направи изненадувањe, земи и С25 или С25 Ултра нејзе.
Почни со време додека ти е девојка, за да ти биде полесно кога ке ти биде сопруга.

Иначе, секогаш кога ке и речев на девојката / сега сопруга, Дали сакаш телефон, одговорот беше НЕ.
Секогаш беше Не сакам толку голем екран.
Така беше со Самсунг С4, С7, С10, С23.
И така јас одам, земам, донесам дома, ставам на маса и и речам твој е.
Сите 4 телефони си ги зема без проблем. После она мене ме частеше на друг начин :)

А другар прво зема модел С7 на девојката пред да излезе С9, а за него С9 одма кога излезе.
Низ нос му го извади.
Сега она носи најнов флагшип а он го носи нејзинот 2 години стар телефон. Со скршен екран.

Ти си знаеш.
Поздрав

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
312
Скопје
Ова веќе е норемално со цениве за почеток на новава серија
Дилема ме мачи дали да се земи S24U или S25+
S24 Ultra имаат проблеми со екранот, јас еден уред вратив и еве вториот го користами со истиот пробелм.
На твое место јас би 25+, денес бев во Тмобиле и видов дека на S25 Ultra го средиле проблемот од уредот изложен на демонстрација.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.371
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Иначе, секогаш кога ке и речев на девојката / сега сопруга, Дали сакаш телефон, одговорот беше НЕ.
Секогаш беше Не сакам толку голем екран.
И така јас одам, земам, донесам дома, ставам на маса и и речам твој е.
Сите 4 телефони си ги зема без проблем. После она мене ме частеше на друг начин :)

Офтопик: Ми се допаѓа размислувањево, и другар мој вака прави. Неговата „кралица“ (како што тој ја нарекува) секогаш го има најновиот модел и мислам дека тоа кај жените е курчење исто како и ние мажите, па така таа што е „штедлива“ на крај испаѓа да се гордее што има маж што и купува најнов модел. А и на муабет кога седнуваат жени на кафе општо мора да се падне муабет „му реков да не го купува ама ете реши да ми земе НАЈНОВИОТ телефон“.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно