DarthJe5us
poweruser
- 2 јануари 2012
- 3.100
- 2.342
Во времето на Note 8, не постоеше S10.
Постоеше С9+ кој беше иста цена нов.
Во времето на Note 8, не постоеше S10.
КАКО ЗНАЕШЕ ДЕКА СУМ ЈАС??? .... Тоа е, СЕЛФ МЕЈДПо шо гарантираш дека нема да има burn in? Ти го праеше екранот?
Пси завчера ми текна,да проверам истово,и се чудев како е можно ми 8,да извади подобра ноќна фотографија од с9,исти мод и двата.Импресивно колку е подобра сликата од S9 погоре, ставај gcam жити мене, и направи ре-тест на сликата со зградата со најт мод, ист агол, исто време (колку можеш)
Eве ги една под друга за референца,
Погледнете го атачментот 78323
Погледнете го атачментот 78324
Некој да знае зошто не ми дава јулски апдејт на а7 2018?
Од Анхоч е земен, претходните стигаа редовно. Го апдејтирав во Бугарија и фана вака да праи мајке му .. мада мислам дека нема врска тоа.
Беше SEE/SEE, SEE/XEH.Не е излезен уште за регионот за кој е наменет телефонот.
Уште нема излезено јулскиот за европските земји.
Погледнете го атачментот 78331
Види си на кутијата има ознака на крајот пример A750FDSSEE или слично, може ќе најдеме кој регион е, или во софтверот види точно за да си знаеш која земја е.
SEE е South East Europe, југо-источна европа, така да кога ќе излезе тој софтвер ќе стигне и кај тебе.Беше SEE/SEE, SEE/XEH.
Од коа го апдејтирав во Бугарија е
SEE/SEE, BGL/XEH.
Оф бре, јас пак цело време овој фирмвер го гледам ..SEE е South East Europe, југо-источна европа, така да кога ќе излезе тој софтвер ќе стигне и кај тебе.
Пси завчера ми текна,да проверам истово,и се чудев како е можно ми 8,да извади подобра ноќна фотографија од с9,исти мод и двата.
Еве ти со gcam Nigh мод,иста позиција
Погледнете го атачментот 78329
Ова е исто со gcam,али сликано на ауто
Погледнете го атачментот 78330
Мислам дека подобра е на ми 8,или можеби грешам...Бидејќи гледам од телефон,некако искрено не ми е wow сликата од S9 навечер,некако како да не вади толку добро навечер.Сега ги гледам сликите на PC, сериозен си дека Mi8 извадил подобра ноќна фотографија?
Еве ти директна споредба,
S9
![]()
Mi8
Погледнете го атачментот 78337
Подобра експозиција, динамика, детали, шум.....
Во ред, ако не велам не. Ама еве пиши ми по ПП колку би бил, да имам како информација? Со оглед на тоа што S10+ е 30000 денари половен, затоа реков околу 20.КАКО ЗНАЕШЕ ДЕКА СУМ ЈАС??? .... Тоа е, СЕЛФ МЕЈД
Па другар Самсунг е ова, не е крш, со години сум на амолед, С3ката уште ми работи и нема бурнин ден денес се користи секојдневно со втор сим. Ноте4 3 години пред да го скршам екранот немаше бурн ин, С7 сеуште во фамилија 3та или 4та год сеуште нема бурн ин.
Затоа комотно гарантирам.
@mdeni Премногу се досадни црните телефони, плав е. А инаку најди ми ти бел Ноте9 јас ќе доплатам уште 50 еур одма да го земам. Најголема мана ми беше што нема бел, тек после месеци извадија во други држави. И фала на понуда, ама прениска ми е и за да размислам.
Крајот на годината, кога ќе се спрема С11, мое мислење е околу 650€ за плусот во мобилара.Кога ви требало да има позначаен пад на цената на Ноте 10 и која би била?
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Телефонот само што е искочен ќе си држи цена неколку месеци,можда позначајна промена од 2020.Кога ви требало да има позначаен пад на цената на Ноте 10 и која би била?
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
PSA for potential buyers: Samsung started using “typical” battery capacity instead of the rated (minimum) capacity for their spec sheets and ads on the S10 lineup.
Using 3rd party apps (GSAM, Accubattery, Phone Info, Aida64, etc.) reveals that the rated capacity is 100 mah less than what they boldly claim on ads.
My S10 as an example: https://i.imgur.com/bOHLAfC.jpg
Note 10 battery from Samsung's website: https://i.imgur.com/WR6LBQ7.jpg
Anandtech's criticism of this practice on the S10+ review: https://i.imgur.com/Is91gtO.jpg
Најверојатно мојот нов телефон, ако е до 200е како што пишува мислам дека ќе е најдобар телефон до 200е.
Mediatek чипсет е доволен да изгубиш волја да го земеш во предвид !
Ке видиме во пракса наскоро.Mediatek чипсет е доволен да изгубиш волја да го земеш во предвид !
@psyside Катастрофа ова Ми9 цела кола како детал пропуштил.... :O![]()
Ако не ти е тешко, да кажеш за квалитетот на вибрациите на Ми9, на ниво на кој моб. се?Не е ист ден, да. Ова е најдобро што можев.
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден