Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

28 јануари 2017
2.105
4.858
Ресен
Прашањето е дали Note 9 за 38000 од ледиком, наспрема Oneplus 6T за 35000 од Donfrozex. Koe e подобро?

Ако се погоди Ноте 9, треба да е подобар. Ама ако се погоди. Ако не... СSC, MSC, RFC мењај, флешнуј, пусти, штури...

Јас би почнал од тоа дали ти треба пенкалото и софтверските предности шо одат со него, ако не тогаш чуму Ноте, ако да... нема размислување.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Јас би почнал од тоа дали ти треба пенкалото и софтверските предности шо одат со него, ако не тогаш чуму Ноте, ако да... нема размислување.
Софтверските „задности“ на Ноте 9 се проблемот. Ама па хардверот си е бољи.

28 јануари 2017
2.105
4.858
Ресен
Софтверските „задности“ на Ноте 9 се проблемот. Ама па хардверот си е бољи.
Мислев софтверот околу пенкалото ама не врска. Кој ти е последен Самсунг што си го работел подолго време и дали мислењето го имаш формирано само од читано за тоа колку не чини?

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Мислев софтверот околу пенкалото ама не врска. Кој ти е последен Самсунг што си го работел подолго време и дали мислењето го имаш формирано само од читано за тоа колку не чини?
Моментално имам Ноте 4, едвај опраен со RaceRom за да функционира правилно колку толку како Note7.

Ама како што гледаме истите жалби продолжуваат со Ноте 9, со Линус со пола интернет.

One UI ветува.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Јас не знам што те двеуми. Ако не си задоволен со Ноут 4 и мислиш дека ќе бидат потребни акробации со софтвер и слично кај ноут 9, земај друг телефон. Ќе си имаш плус искуство. Во иднина одлуките да ти се полесни.

7 февруари 2013
951
1.090
@mdeni, зимај, еден проблем ако ти се случи еве одма ти го откупувам или ти го мењам за мојов како сакаш... Нема проблеми, линус минус REVIEWata се на првиот фирмвер на телефонот. мислам ало? почекај апдејт да се среди не од прв месец сакаш се да е одлично...

Камерата само колку драстично се подобри после првиот месец кога ја апдејтнаа, а сите споредби на интернет се од пред апдејтот на камерата.

XS не се полнеше цел месец дена, мрежа немаа сите корисници, овде збориме за 5% во Ноте9.. Упалете логика математика споредете success rate и слично нели?

Едит:
Новиов софтвер е лудница ... ПОУБАВ подобар попрактичен нема!

View: https://www.youtube.com/watch?v=X3LVk0i6bY4

Последна промена:

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Нема врска што е Дуос истиот фирмвер е за Ноте9, N960F се двата и дуос и обичниот. Флешнувај слободно.

ПС Јас сум сега на ОнеУИ Бета2, проверени сите постапки флешувања не се гриши флешни како што пишува погоре како што ти кажав.
Порано ДУОС имаа други фирмвери, сега немаат. На мојов СИМот се чита како СИМ1 без нигде да прикаже опција за сим2 пошто нема.
Томи ова го дава на саммобајл.
Јас никаде не видов дека се работи за N960F само дека е дуос модел...
dc0864957b6ea1b46a59dcbc4db68f21.jpg

Едит:во право си има само N960F/DS што е дуал верзија од N960F

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Последна промена:

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Томи ова го дава на саммобајл.
Јас никаде не видов дека се работи за N960F само дека е дуос модел...
dc0864957b6ea1b46a59dcbc4db68f21.jpg

Едит:во право си има само N960F/DS што е дуал верзија од N960F

Ne te svativ?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Во ред си е се,флешувај кој сакаш firmwire се додека е за N960F,дали си ти истиот корисник со se007?

Da ja sum istiot, na pc koristam eden user a na tel drug gi imam zaboraeno pasvordite.

btw ke imam promeni golemi? poso da ne formatiram dzabe...

7 февруари 2013
951
1.090
Da ja sum istiot, na pc koristam eden user a na tel drug gi imam zaboraeno pasvordite.

btw ke imam promeni golemi? poso da ne formatiram dzabe...

Сега и ти ме зајбаваш.. Нетреба да имаш промени, само треба да снемаш проблеми... Значи да си држи батерија и мрежа како што треба, се ќе си е исто инаку, апсолутно се... Викаш неколку пати си правел фактори ресет, сега што те кошта уште еднаш? и така гоогле бекап и самсунг бекап се ти враќаат...
ПС Се повеќе мислам дека имаш зезнат СИМ кард него да е до телефонот....
:)

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Oneplus телефоните немаат поента во Македонија затоа што се иста или повисока цена од своите флегшипите против кои што одат. оп6т е поскап од с9+ и би било скроз нелогично да се купи тој телефон, па дури и за 50 евра разлика нема никаква поента да се купи оп6т.

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
Oneplus телефоните немаат поента во Македонија затоа што се иста или повисока цена од своите флегшипите против кои што одат. оп6т е поскап од с9+ и би било скроз нелогично да се купи тој телефон, па дури и за 50 евра разлика нема никаква поента да се купи оп6т.

Моожда сега со One UI ја подопраиле работата, незнам сум немал прилика да го разгледам али од тој аспект какви ужаси беа. Триста глупости работат у позадина безпотребно. Греење ко печка у џеб. Така шо и те како би го мислел оп6т и иста цена да се.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Моожда сега со One UI ја подопраиле работата, незнам сум немал прилика да го разгледам али од тој аспект какви ужаси беа. Триста глупости работат у позадина безпотребно. Греење ко печка у џеб. Така шо и те како би го мислел оп6т и иста цена да се.
Тоа е целиот муабет со Самсунг. Знае да се погоди, знае да те умре од нервози.

СSC било, те андроид систем било, те вифи било... господ знае што прави во позадина телефонот, а сосема возможно е и Он да незнае!!!

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Кој се изгорел на млеко, дува и на јогурт!

Штом користиш note 4, ти си дечко шо не менува често телефони, тебе ти треба 1 телефон што ќе трае беспрекорно 4-5 години и ќе добива системски апдејри редовно и стабилен со работа 4-5 години.

Опциите се овие, аки можеш да се издолжиш на 50.000 и да земеш X се додека ги има нови би ти било решение за 4-5 години. Да скап е.

Втората опција oneplus 6t би ти било пологично решение бидејќи ако го немаш користено е многу брз, многу респонзивен флуиден, и најверојатно ќе добива почести и понови апдејти.

А ако сакаш телефон со добар екран и камера, но со идни багови, неиспегланост прашање за фјучр апдејтс на постар модел, земи s9+ или note 9.
Единствен скап флегшип телефон кој коа кликаш на аплилација да ја отвори чекаш цела секунда за да ја ланчира и затоа пак кликаш мислејќи дека не си ја погодил и коа пружиш со прстот опа ти ја отвара и сфаќаш дека нешо не е уред.

View: https://youtu.be/pjFF8lauigc

Временска рамка 2:28
76597e51de114d0c0661cb611c25dbeb.jpg

Можеби на почеток ќе биде брз и флуиден но како се полни и застарува се случуваат вакви нешта се почесто.

А моментот коа ќе излезе s10 и ќе биде убав, стварно најубав телефон на денешницата note 9 и останатите практично за Самсунг веќе нема да постојат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Точно, имав ајфон 6 години и кога се најави Ноте 4 јасно беше дека тоа е мојот следен телефон. Го купив првиот црн во МК што дојде. И стварно хардверски е безобразно одличен. После лолипоп апдејтот стана неупотреблив и почнав со алтернативни решенија да го средувам. И ете сега е среден.

Сепак, фасцинантно е колку е добар хардверот, а колку е ужасен софтверот на Самсунг.

Имам и втор телефон стално, шаоми или хуавеј. Хуавејон спие. Апдејти, среден. Kill app on screen lock, најважното нешто кај секој андроид. Разни ствари. Шаоми исто. Спијат телефоните.

А јас ќе ставев лајниџ ОС тоа не ми е проблем, и ќе се отарасев од ѓубрето наречено самсунг софтвер. Ама ќе ја изгубам камерата, а како фотограф тоа ми е многу важен параметар кај телефонот.

Ноте 9 е стварно прекрасен телефон и ми се допаѓа. Секако сега со повластенава цена во ледиком. Хуавеј мејт 20 про мати работа, а тек па Хуавеј мејт 20 х уште повеќе. Здравје ќе видиме.

Ама се осеќа дека после S10 веќе ноте 9 ќе остане задња рупа свирало и ќе е заборавен на некој ни таму ни ваму софтвер. Многу диспоузабл телефони се самсунг во моите очи. Зимаш С9 плус, тераш до с10 плус и мењаш. После до С11 плус и мењаш. Само така има логика да се користи самсунг правилно. Тоа им е поентата очигледно. Хорор од корисничка гледна точка. Ама тоа е реалноста.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Јас не знам какви апдејти очекувате. Завчера на J5 2017 pro инсталирав апдејт кој си дојде автоматски.

И кај постарите ајфони некогаш тураат нов ИОС ама со него може да станат бутур.

Ноут 9 е фантастично добар како што си е. Не гледам потреба од апдејт освен ако нешто не функционира или треба да се подобри.

Шо толку добивате со апдејтите. Од гугл апдејтите најчесто се нешто ситно под хауба и еднаш на 5 години има нешто што е позначајно.

Точно, имав ајфон 6 години и кога се најави Ноте 4 јасно беше дека тоа е мојот следен телефон. Го купив првиот црн во МК што дојде. И стварно хардверски е безобразно одличен. После лолипоп апдејтот стана неупотреблив и почнав со алтернативни решенија да го средувам. И ете сега е среден.

Сепак, фасцинантно е колку е добар хардверот, а колку е ужасен софтверот на Самсунг.

Имам и втор телефон стално, шаоми или хуавеј. Хуавејон спие. Апдејти, среден. Kill app on screen lock, најважното нешто кај секој андроид. Разни ствари. Шаоми исто. Спијат телефоните.

А јас ќе ставев лајниџ ОС тоа не ми е проблем, и ќе се отарасев од ѓубрето наречено самсунг софтвер. Ама ќе ја изгубам камерата, а како фотограф тоа ми е многу важен параметар кај телефонот.

Ноте 9 е стварно прекрасен телефон и ми се допаѓа. Секако сега со повластенава цена во ледиком. Хуавеј мејт 20 про мати работа, а тек па Хуавеј мејт 20 х уште повеќе. Здравје ќе видиме.

Ама се осеќа дека после S10 веќе ноте 9 ќе остане задња рупа свирало и ќе е заборавен на некој ни таму ни ваму софтвер. Многу диспоузабл телефони се самсунг во моите очи. Зимаш С9 плус, тераш до с10 плус и мењаш. После до С11 плус и мењаш. Само така има логика да се користи самсунг правилно. Тоа им е поентата очигледно. Хорор од корисничка гледна точка. Ама тоа е реалноста.

Немам искуство големо со телефоните. Но од тоа кое што можев да го видам од телефонов и на интернет, за тие пари нема телефон со подобра камера. Единствени конкуренти на самсунг му се епл и пиксел. Хјуавеи, оне плус и компанија имаат уште леб да јадат за да се приближат на сите полиња. За видео да не правиме муабет ич.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
815
1.257
Јас не разбирам што толку форца се дава на видео. Од 100 корисника едвај 20 души снимаат видеа. И тоа сите 20, снимаат за на инстаграм. Додека сите користат камера за сликање.
Ова е од моја гледна точка, не сум некој експерт.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Јас не разбирам што толку форца се дава на видео. Од 100 корисника едвај 20 души снимаат видеа. И тоа сите 20, снимаат за на инстаграм. Додека сите користат камера за сликање.
Ова е од моја гледна точка, не сум некој експерт.
И мојот поглед е исто таков. Видеото да е пристојно, но камерата е пресудна за фотографии. Особено во послабо светло. А сега и широк објектив. Хуавеј мејт 20 х објасни како може да изгледа вистинска камера на смартфон. Затоа и моментално се на врвот во тој поглед. Први го почнаа Најт Шот и еве сега гугл се освести. Здравје боже и другите ќе се освестат еден ден.

7 февруари 2013
951
1.090
@vlavot @mdeni Поиспеглан софтвер од Ноте9 во моментов нема... Самсунг исто само што ги апдејтна од С8 па нагоре со feature што беше промовиран во Ноте9... незнам што очекувате, самсунг од АндроидПие прави револуција со ОнеУИ.. Орео на самсунг има се што Питата на гоогле има да понуди и повеќе.. не ми ни треба питава, доволно ќе беше само OneUI...
Ноте 4 сеуште имам седи дома, со скрешен екран али работи преку адб му правам скрин мироринг на лаптоп, ... Лолипоп го утнаа и со Marshmallow го направија подобар од андроид 4.4 ... И јас доста експериментирав сите ромови ги пробав, да ми кажеш дека не му чини последниот софтвер на ноте4 извини ама уопште не е така... Не ти држи можеби процесорот пошто е преклокнат и стар години, и батеријата што не ти држи ампеража, ама софтверот си лета. (барем спрема KitKat.)

ова еден пример ноте9 што не му се погодило не ми е мерило... знам исто толку случаи за сите марки телефони најнови што нечинат. Пример ја зимам камерата на колешкава со ХS макс што има нереална температура на боја. Мислам на бел зид розев или зелен го праи... Кога како. Дефектен унит. Поздрав

На крај краева незнам што барате овдека да ве убедуваме што да купите или не. Ако сакаш ноте9 оди купи го од ледиком.. нечекај, ако несакаш, оди купи си крш од хардвер онеплус.

Затоа и од оператор се зима телефон, како и да е две години ќе давам пари за претплата, не ме кошта ништо да се обрзам, имам ноте9 земен за 36000мкд со уште повеќе од 18 месеци гаранција. (ваљда има 2 год haha нема проверено)

ПС Од самсунг македонија официјално е мојот прв уред купен Ноте9, се сликаа со мене (значи Телеком, оневип сетек или нептун), а Ноте4 прв во Телеком ноември 2014та.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Имам Galaxy S7,софтвер 8.0,телефонот го користам веќе 2 месеца,а девојками го користи 1 год точно(нов земен од телеком),не сака телефон без копче напред,од с4 дојде на с7,и е презадоволна,до сега во оваа 1 година,се нема пожалено на баг,или некој проблем.Исто и јас сум презадоволен од с7,од камера,изработка,перфроманси,ама све е профи.Здравје понатака би идел на ноте 9,или с9 плус,само ради камерите две,перфромасните веќе не ми играат улога,затоа што за мене е доволно 4 гб рам,како обичен користик на кој му требаат,камера,батерија,користам,вибер,инстаграм,и чат пат Youtube.

Друг ми беше муабетот,јас незнам што ви е филмот со софтверот,па софтверот,тиња бил,ваков бил,таков бил,абе нема совршено на СВЕТОВ,а нема ни да направат совршен софтвер,затоа што како ке продаваат други модели на телефони?како ке наоѓаме багови,и срања,како ке се нервираме?мислите дека инжињериве кој ги прават софтверите,или програмериве кој и да ги прави,не знаат што да оправат?абе жити се,такви мозоци да незнаат како да направат испеглан софтвер дај не ме јеби(што би рекол Кили),знаат ама намерно ги јебат од една страна софтверите,за да има што следно да поправат,барем ова е мое мислење,можеби грешам,а мобежи и не.Како и да е,и на Иос и Самсунг и Оп,софтверот е феноманел,не сме 2005 година,па да наоѓаме 300 мани.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Видеото треба да е значајно зашто телефоните нудат напредна стабилизација и повеќе проток на податоци наспроти DSLR. Знаеме дека телефонот има инфериорен сензор за фотографија наспроти DSLR. За мене лично добар пакет е оној кој нуди се. Ако платам многу повисока цена за повеќе камери а немам асално видео, некако не ми излегува математиката.

Околу камерите, на мејт 20 про: на хартија малку поголем сензор нуди 40 мегапиксели. Но максималната бленда му е f1.8. Самсунг од друга страна на маргинално помал сензор нуди помала резолуција, поголем пиксел но со значајно подобра отвореност на бленда од f1.5. Е сега знаеме дека од спецификациите на хартија до реализација може да има разлика. Тука е софтверот. Брз и правилен аутофокус и пред се правилна распределба / идентификување на корисниот динамички опсег во дадена ситуација влијае како изгледаат фотографиите. Она што денес е популарно како AI е дел од тој цел пакет и многу влијае какви резултати ќе имаат крајните корисници.

Wide angle камерата на Хјуавеи јас лично не би ја користел често зашто би губел детали споредено со главната камера. Но јас сум навикнат со DSLR и фиксен објектив па знам да се вратам чекор два назад за подобар кадар.

Штом најдам време баш ќе направам анализа на RAW фотографии кои мора да се сликани во ист сетинг од двата телефони па да може да споредиме која камера навистина е подобра. Од AI на Самсунг сум презадоволен зашто многу добро детектира бои и сцени. Неверојатен прогрес кој задржува природен изглед. Она кое ми пречи е контрастот за да изгледа добро на мал екран. Хјуавеи сум немал па не можам да зборувам во детали за фотографиите.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Софтверот е тиња само за луѓе на видеа што го виделе. Ноте 4 имаше лош софтвер на 4.4.4 кога излезе и најоправен беше со последниот софтвер што го пуштија. С6, С7, С8, с9 летаат со нивните софтвери. Отклучени бутлоадери, најдобри камери и екрани од сите конкуренти во своите активни години. Софтверот на Самсунг секогаш имал повеќе од тоа што нуди Гугл. Годинава конечно сфатија луѓето и прекинаа да хајпаат чист андроид.

Еве јас користев ОП6 на некој саат и стварно не го сфатив хајпот околу тој телефон дека е толку неверојатно побрз од се друго што постои затоа што не е. Имаше глупости кои ме нервираа кај тој совршен софтвер исто така.

Хуавеи не би ни помислил да купвам со заклучен бутлоадер и одвратен скин кој на ништо не личи.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно