Еј видиш,тоа не сум знаел...Ке си купеш клуч за активација од тука . Откако ќе го добиеш клучот, копирај го и направи пасте во програмчето кога ќе го побара.
Еј видиш,тоа не сум знаел...
Ах, моментот кога нубара бара крак..
Тоа башка, сеа пошо не му е кракнат, не му го убрзава компјутерот кошо треба, после боље ќе му го праи кракнат. А, ако го купи оригинал за едно повеќе ќе му го чисти...Се познава дека е нуб уште кога има потреба од TuneUp Utilities.![]()
А добро, вие пошто не сте нубови, како ги чистите и оптимизирате регистрите, и општо го одржувате дискот? Рачно? Јас конкретно користам Auslogics BoostSpeed, ги чисти џанк фајловите, дефрагментира и врши оптимизација на дисковите и на регистрите. Ми одзема негде саат време во неделата.
Aко знаете некој не-нубски начин дај споделете![]()
Не ти помагам, пошо си арогантен, кој те врти..![]()
Да имало потреба од оптимизација на регистрите, Мајкрософт до сега ќе интегрираше registry cleaner & optimizer во самиот Windows. Фрагментација не сум видел да се прави кај мене со години, али да може од време на време да се пушти ако отиде над 3-4%.
Друго е муката. Од неправилно користење, бришење и додавање клучеви ви се заебува регистрито.
Од такви програмчиња признавам само CCleaner. Дефрагмент правам еднаш годишно, а преинсталација ептен кога морам ( некаде 2 пати годишно ).
Е да.. чувствуваш ли некое подобрување на перформансите со тоа што ги чистиш џанк фајловите, дефрагментираш и оптимизираш дискови и регистри секоја недела. Ако чувствуваш разлика значи имаш компјутер од на Хитлер времето, а ако нема разлика во перформанси тогаш ...
Aj вака ти како позапознаен кажи ми зошто треба да ги чистам регистрите ? Како го одржуваат дискот тие junk фајлови кои приближо во 5 годишо користење на диск дали некој Mb изнесуваат . Ако тоа помага во одржување на диск тогаш еднаш у неколку години ќе бришам по една слика за да го одржавам .А добро, вие пошто не сте нубови, како ги чистите и оптимизирате регистрите, и општо го одржувате дискот? Рачно? Јас конкретно користам Auslogics BoostSpeed, ги чисти џанк фајловите, дефрагментира и врши оптимизација на дисковите и на регистрите. Ми одзема негде саат време во неделата.
Aко знаете некој не-нубски начин дај споделете![]()
Aj вака ти како позапознаен кажи ми зошто треба да ги чистам регистрите ? Како го одржуваат дискот тие junk фајлови кои приближо во 5 годишо користење на диск дали некој Mb изнесуваат . Ако тоа помага во одржување на диск тогаш еднаш у неколку години ќе бришам по една слика за да го одржавам .
Дефрагментот помага . Зависи колку исталираш / бришеш на диск треба дефрагмент . Тоа помага и затоа е ставено како опција.
Она што ме чуди е потребата од бришење на invalid path и некористени екстензии чија големина се мери во kb . Тоа не ми беше јасно мене али ок ако ви помага терајте бе луѓе.Само внимавајте кои dll фајлови ги бришат да не избришат нешто битно .