Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Radeon 9070XT

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.284
5.256
Скопје
hackitfree.github.io
5090ka брату иначе не се играат игриве у пичкуууууу матерррррррррр.
Шала на страна ми текиња на времето коа имав некоја графичка од 3000 денари со незнам колку мб меморија, морав TF2 да ја играм со модови за уште по усрана графика од low и ЕДВАЈ вадеше 60 фпс... И тие ми се некои од најдобрите сеќавања во мојата кариера играње игри.
Мислам дека на сите би ни дошло добро да се поцетиме дека игри и на medium добро се играат. И двеве компании им се диза курето коа се караме околу 5% поќе фрејма, или дека на лошиот у играта брчката на левото маде му се гледа ( и има реалистична рефлексија ).
Не дека не се игра со послаби. Повеќе ми е да земам нешто со добра цена-перформанси муабетот. Кој има пари и не жали за вакви работи - може и позлатена 5090ка да земе..
А и кога ќе навикнеш на 144+ фпс и добар квалитет - не ти прави мерак играта на послабо ..
Мислењето е автоматски споено:

Ај за секој случај - смањи доживљај ..
Ако имаш некое корисно инфо пиши - ако не - не спамај ..

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Ај за секој случај - смањи доживљај ..

Се повлекувам од темата, достигнав прописно ниво да бидам прозван од креаторот на истата. :D

large

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Ти брату корисно инфо немаш дадено од внатрешни кога те прашаа како се викаш за лична карта. Врв на комедијата е ти да му го велиш ова на некој друг. xD

Последна промена:

Vektor666

hello world
25 октомври 2020
97
127
Шала на страна ми текиња на времето коа имав некоја графичка од 3000 денари со незнам колку мб меморија, морав TF2 да ја играм со модови за уште по усрана графика од low и ЕДВАЈ вадеше 60 фпс... И тие ми се некои од најдобрите сеќавања во мојата кариера играње игри.
Памтам во 2011, бев валида седно, осмо одделение, во Ноември ми донесоа лаптоп од Америка, не помнам кој процесор беше, но знам имаше Intel HD Graphics интегрирана. Тогаш испадна и Skyrim, исто симинјав модови за пониски резолуции на текстури и којзнае уште што не. И бев задоволен со 20 фпс на 720p. Многу научив од таа игра, нашколо му ја лафев на другарите, кога не ја играв гледав видеа на ЈТ за играта, цел тој период ми беше центриран околу Skyrim... исто како што кажа "најдобрите сеќаваја во мојата кариера играње игри". Поточно, рано Декември тогаш се изнаврна снег, а јас во волнени шорапи, подвиен до шпорето со мојот Khajit (Маcko) го искачувам High Hrothgar. Хард кодед сум сега, кога ќе видам снег се потсеќам на играта и на тој момент кога првпат го вршев тој квест. Магично, среќно детсвто благодарение на Скајрим :D

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Ја памтам коа не постоеја графички карти и кога пукавме со кал по улици и ми беа најдобрите сеќавања во мојата кариера играње игри :)

View: https://www.youtube.com/watch?v=Xe1a1wHxTyo

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Кој е овој сетап кај што 4070 TI вади 6 фрејма, а 5070 TI вади 45?

Играва користи многу Vram. Коа уклучуваш path tracing (full rt) на картички под 12GB Vram, и ако не намалиш texture pool, играва останува без меморија и затоа е бавна. Затоа и на 5070 е бавна.
А на АМД е бавна пошто реј трејсинг им е уште слаба страна, поготово path tracing, иако сите имаат доволно врам, дури и повеќе.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Ова ќе го чекам изгледа, најавена за прва половина од април. Не знам зошто не ја крстиле White Devil, ама ајде.
Една од ретките карти со бело PCB, бели PSU конектори, бел I/0 држач...

Инаку, во VisionStudio го донеле топ моделот на Sapphire:

Со поврат на данок излегува 49000 денари (ако правиш увоз - додатни трошоци за ДДВ (50 евра) и шпедиција (35 евра)).

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Ова ќе го чекам изгледа, најавена за прва половина од април. Не знам зошто не ја крстиле White Devil, ама ајде.
Една од ретките карти со бело PCB, бели PSU конектори, бел I/0 држач...

Инаку, во VisionStudio го донеле топ моделот на Sapphire:

Со поврат на данок излегува 49000 денари (ако правиш увоз - додатни трошоци за ДДВ (50 евра) и шпедиција (35 евра)).
Многу лична на изглед. Таков некој дизајн чекам и јас (ама супротен камп).

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Многу лична на изглед. Таков некој дизајн чекам и јас (ама супротен камп).

Се мислам и за Sapphire-ов (многу е подобро решено за каблите, ама не ми се допаѓа она решетката/рендето (иако се отштрафува), а и мислам дека шампањ бојата ќе ми штрчи малку во системов).

sapphire-nitro-9070-xt-4.jpg

Белава Red Devil ќе ,,легне" подобро во ова што го имам, мислам?

1000006805.jpg

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје

Вака е скоро секаде.
Побарувачка - понуда механизам или слабо со економијата си?

Пред само некој пост погоре имав пишано за цената на Nitro+ во Грција - 1000€, без поврат на данок (150€ поевтина од 7900XTX, што е сосема ОК и разумно). Сега ја немаат на залиха, отиде.

Али еве дојде Николче со пост од Редит да посочи нешто што се случува секаде.
Дај избриши го акаунтот тука, спаси не сите.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Вака е скоро секаде.

Пред само некој пост погоре имав пишано за цената на Nitro+ во Грција - 1000€, без поврат на данок (150€ поевтина од 7900XTX, што е сосема ОК и разумно). Сега ја немаат на залиха, отиде.

Ако толку сакаш филинг дека купуваш во Грција, отиди до Инсомниа, дај му 1150eur на @gOJDO во кеш, он ќе ти врати 200eur веднаш - идентично искуство ќе имаш.

Замисли да знае и фрапе да ти направи...

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.284
5.256
Скопје
hackitfree.github.io
Вака е скоро секаде.

Се јави тој -што убедуваше да купат од Грција,
Друже - економија и известувања за цени е тоа што известувам . Јас не ги измислувам - како што ќе ги најдам така ги постирам овде.
Не знам стварно што ти смета тоа ? Дека испадна дека не сте во право ти и некои други овде што викаа од Грција поефтино ќе набавеле ?
Туку дур ви викав порачајте од Ѓигафа50 најефтино ви е - не бамбурете ...
1742647336042.png

..е сега „Е Шуитур„ - „Ска„ ... нема... :confused:

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.220
2.655
грчка може се исплати ако си до граница таму блиску. Од Скопје да возиш специјално за тоа, па да идеш па до граница за данок и да се враќаш у дуќан, тоа е замарање јако.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
518
Битола
Ама не е дека не разбират нешто туку стално се фаќат на моменто дека од Грција не се исплаќало ради превозо или незнам ти шо, демек јас дека да плукнам до граница сум зато се исплаќало, и стрижена бричена на крајот пак ќе дојди поефтино од Грција, ама ој разбери се.

Ти и онака одиш еднаш до Грција за поќе работи пример, или незнам на шетање или појма неам, земаш и графичката воедно и добиваш данокот назад дирек на картичка, значи не ни мора да се враќаш за да ти вратат данокот. Се мислам дека и VisionStudioGr сега можиш на тој начин да ти вратат данок.

Ама ти слушај го Николче наш, тој искуство има за ова работа.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.284
5.256
Скопје
hackitfree.github.io
Ама не е дека не разбират нешто туку стално се фаќат на моменто дека од Грција не се исплаќало ради превозо или незнам ти шо, демек јас дека да плукнам до граница сум зато се исплаќало, и стрижена бричена на крајот пак ќе дојди поефтино од Грција, ама ој разбери се.

Ти и онака одиш еднаш до Грција за поќе работи пример, или незнам на шетање или појма неам, земаш и графичката воедно и добиваш данокот назад дирек на картичка, значи не ни мора да се враќаш за да ти вратат данокот. Се мислам дека и VisionStudioGr сега можиш на тој начин да ти вратат данок.

Ама ти слушај го Николче наш, тој искуство има за ова работа.
Во Солуна - два сомуна .
До Солуна - сто соумуна

Лалекс Некаки.

FREEZX

read-only
24 август 2014
12
44
Јас си земав 9070, си одвозевме со сопругата до Приштина, прошетавме и до молот, доста голем е. Дома стигнавме таман за ручек.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно