Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

превод на << Start < Prev 1 2 Next > End >>

sime_simovski

hello world
30 октомври 2008
96
0
Здрав, како што пишува на насловот на темата сакам да ги преведам копчињата на македонски << Start < Prev 1 2 Next > End >> во мојот џумла сајт.Дали треба да имам џумла на македонски зашто џумлата ми е на андлиски или може некаде во кодот да ги најдам и да ги променам.ако може да ми помогнете.на google пробав да најдам решение но не најдов.позз

TheDarkHacker

Баниран/a
16 мај 2009
285
17
Абе чоек,зошто да чепкаш по кодот на џумла,го имаш ли инсталирано преводот?Ако не,иди на страницата http://casualtechie.com/prevod.php и симни го и инсталирај го на џумла,намести го македонски како дефолт и готово,целата страница ти е на македонски.
Запомни да смениш енкодинг на базата,да не има прашалници,мене така ми се појавуваше...

ПС:
Ова е мојата страница и не ја промовирам,затоа напоменувам доколку не сакате да имам еден виситор+ не отварајте :)) .

TheCPU

read-only
13 март 2009
12
0
Струмица
Здраво sime,
како што кажа TheDarkHacker, не е убаво да чепкаш низ кодот на џумлата, но доколку сакаш (сега незнам ако си Линукс корисник) во терминалот искористи ја командата grep пример...
Код:
grep -r "Prev" .
ќе пробаш да најдеш дека е тоа зборче(сигурно некој модул), и обично некои модули имаат скрипти каде за секој збор што го користи овој модул има промелива на која и се задава вредност пр.Start,Prev,Next,End
Па можеш да ги смениш во Старт, Назат, Напред, Крај....
И како што кажа TheDarkHacker пази на енкодинг...

TheDarkHacker

Баниран/a
16 мај 2009
285
17
Или ако си Windows корисник,иди старт,search,All files and folders,Look in,Browser,фолдерот на џумлата,a word or phrase in the file: Prev,Search,и едитни го фајлот/модул или скрипта и завршено.Тие што знаат програмирање знаат,и тука неможе да се лаже,или е така или не е.

Strumjan

hello world
2 октомври 2008
85
3
Скопје
joomla.mk
TheDarkHacker убава ти е страницата, но ако веќе користиш превод кој е изработен од некој друг, зошто не го поврзеш и директно до Топ.Нет.МК?!
Да тој е слободен, но токму затоа фер е да го посочиш изворот.

TheDarkHacker

Баниран/a
16 мај 2009
285
17
Имаш право,требаше така да постапам,но јас лично не ја сакам страницата,и едвај се снајдов да го симнам точниот пакет,ете затоа.Незнам како да се изразам,едноставно го исфрлив сајтот од предвид :D Браво ако го инсталираше,нема потреба од заблагодарување,бидејќи тоа не е моја заслуга,туку тоа е обичен фајл хостиран на мојата страна кој е изработен од други луѓе.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно