Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

1 април 2012
1.480
982
Чудно ова да ти се случи само од себе. Да не си напраил случајно подрупа на примарната (All installed apps),во која имаш избрано само некои апликации? Види во Settings > Apps дали ги има. Ако да,тогаш во менито, во Downloaded пределот горе,ги има?

ги има во аппс, иначе заборавив да пишам на 2.3.4 сум атм xD

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux

marchesk

hello world
4 септември 2012
171
105
Скопје
Имам еден чуден проблем што ми се појави вчера.

Користам Икспериа Арк С. Ми беше исклучен телефонот, и откако го уклучив сите апликации што ми беа на сд картица ми ги снема од менито. Сликите и музиката си работат супер, а кога ќе отворам Апп2Сд ми ги покажува апликациите како инсталирани на сд картица, а кога ќе ги префрлам на телефон/реинсталирам се случува истото. Ако ги отворам апликациите од гугл плеј си работат супер.

Пробав да ја анмоунтнам и моунтнам картицата, да рестартирам телефонот, али ништо не помогна...

Чаре?

Проблемот е до СД картицата, најверојатно при крај е. И кај мене на уклучување оние апликации кои ми се на картицата подоцна ми ги вади во менито додека да ја исчита картицата (оприлика 30секудни 1 минута)
Пробај со друга дали ќе го имаш истиов проблем.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
не ми е рутиран, и не користам лаунчер (би требало?!? нуб сум со ова)

Не бе не би требало таман работа. Него ова можеби е некој баг во лаунчерот на сони . Пробај симни некој лаунчер у направи рестарт лаунчер у опции на лаунчерот и види дали ќе се реши .

Trikis

read-only
20 август 2013
10
0
Za da instaliram aplikacii kako twiter, instagram... gps ke mi bide uklucen ako prifatam tamu kaj sto ima Accept and install?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Секоја апликција си пишува подоле какви пермисии користи. Пожелно е да ги читате тие доколку инсталирате некоја непозната апликација.

1 април 2012
1.480
982
Не бе не би требало таман работа. Него ова можеби е некој баг во лаунчерот на сони . Пробај симни некој лаунчер у направи рестарт лаунчер у опции на лаунчерот и види дали ќе се реши .

симнав go launcher и ги покажува сите апликации...

Нешто се запалив да ставам кастум ром сеа па ако може туторијал за рутирање и се што треба за да ставам некој добар 4.1 кастум ром

1 април 2012
1.480
982

користам 4.1.А.0.42 фирмвер и вика дека неможе за тој, а кога ќе пробам да апдејтнам преку телефон во .62 ми вика апдејт фејлд....

Изгледа ќе треба прво да апдејтнам на иос преку пц компанион

1 април 2012
1.480
982
пробав да апдејтнам преку пц компанион и откако го поврзав телефонот со пц за да почне апдејтот ми јави дека телефонот користи модификуван софтвер или не знам што и дека неможе да се апдејтне...

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не можеш да апдејтуваш преку PC Comapnion/SEUS ако имаш кастум ром. Мора да е официјален. Ќе мораш да го флешуваш фирмверот преку FlashTool.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Си правел апгрејд? Ромот преку pc comp. го инсталираше или?

1 април 2012
1.480
982
Ууф дефинитивно не ме бива у ова.

Ми беше рутнат телефонот и пробав да стаам кастум ром али откако направив фактори ресет не ми ја читаше мемориската и неможев ни да флешнам ром ни да вратам бекап. Па преку флештул флешнав кернел или фирмвер не ми текнува и од тогаш немав суперјузер а и неможев да инсталирам. Имав цвм ама откако сменив мемориска немам.

Врска неам сега што е ова. Рутиран ми е или не, на кастум сум или на сток

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Штом пц компанион не може да апдејтува, значи дека имаш кастум ром/кернел.
Ќе мораш да го најдеш фабричкиот ром и да го флешуваш преку Flash Tool.

А дали ти е рутиран ќе провериш дали имаш иконче SuperUser/SuperSU у менито...

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Или BusyBox апликација да инсталираш и преку него да видиш дали ти е рутиран и второ ако се чита дека не е рутиран тогаш инсталурај суперусер и преку него да видиш дали ти е рутиран и ако пак не покажува тоа значи дека не ти е рутиран бидејќи најчесто кога се рутира и автоматски ќе покажува икона супер усер,некогаш не покажува поради лошата постапка за рутирање.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Или BusyBox апликација да инсталираш и преку него да видиш дали ти е рутиран и второ ако се чита дека не е рутиран тогаш инсталурај суперусер и преку него да видиш дали ти е рутиран и ако пак не покажува тоа значи дека не ти е рутиран бидејќи најчесто кога се рутира и автоматски ќе покажува икона супер усер,некогаш не покажува поради лошата постапка за рутирање.

ЗАвиси дали ја има во апликацијата за рутирање. Има некои апликации кои само ти го рутираат телефонот, ама не ти ставаат суперјузер, мораш сам да си ставиш.

1 април 2012
1.480
982
не ми е рутиран телефонот, дајте некоја алатка за рутирање на телефон со 4.1.А.0.42 фирмвер :D

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно