Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Pixel паметни телефони - генерална дискусија

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Сигурно со некое каналче може да ги преусмерат напред и да бидат измеѓу рамката и екранот, со тоа да се надоврзат на онака тенок безел ко кај ајфонот доле или кај mi-mix телефоните пример... има тон опции за тоа едино за камера е проблем да се смести во тенок безел. Notch ти е lazy пристап според мене ама ај.

Има начин да се насочат нанапред со минимум bezels, ама пак ти треба notch за камера и останати сензори кои треба да се свртени напред. Мрзливо решение е, се сложувам, ама дури не ја пикнат камерата на друго место (не, не мислам дека моторизирано куќиште е солуција), секако ќе имаме или notch, или малку подебела рамка како кај S8/S9/Note8/Note9. Јас лично би го избрал пристапот на Samsung за ова, бар дури не видам како софтверски ќе го скријат notch-от кај Pixel 3ката. Во секој случај, notch на Android, со црн екран лево и десно, изгледа многу поуредно и подискретно него тој кај iPhone X. Ќе видиме што понатаму, ама засега тоа е тоа изгледа.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ова со едно мало делче само за камера не ми изгледа прелошо (ко кај есеншал или уште повеќе кај опово пошо има интересна форма). Ама се шо е поголемо од тоа е идиотско.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Гугл изгледа ја утна тројкава. Пак една камера позади, а напред 2 :confused:, пак нема многу добар screen to body ratio, пак 4GB RAM....Генерално, незнам што ќе може да се очекува следно со телефониве. Меѓутоа убаво би било да поработат малку повеќе на софтверот, општо сите компании. Дали да намалат потрошувачка на батерија, подобри, помазни анимации, подобра камера (софтверско подобрување) и слично.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Па штом почнаа да го успоруваат сегашниот пиксел се гледа дека им фуфка.

Дури и MKBHD тестираше и потврди дека е усран софтверот намерно.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Па штом почнаа да го успоруваат сегашниот пиксел се гледа дека им фуфка.

Дури и MKBHD тестираше и потврди дека е усран софтверот намерно.
Тоа да, го гледав и видеото пред некоја недела. Кај андроид фали само пеглање на софтверот, ништо повеќе. Квалитет има, камера (хардверски), одличен дисплеј, корисни алатки и фичрс. Се што треба да има еден паметен телефон на денешницава.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
What? Па беше испеглан, ама намерно го изгужваа.
И тоа пази на актуелен флегшип модел! Флегшип на компанијата која го прави софтверот од 0!

Хорор. После ова веќе очекувам тоа да стане нормална пракса кај сите производители.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
^
4GB RAM веќе се малку за Android? Најмоќниот хардвер е доволен за мазно да тера анимации на Android само 5 месеци. Сега сум сигурен дека никогаш нема од Android да биде телефон, пак.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Фул ривју на Пиксел 3, пред да искочи. Така се работи.

Ај ривју. А фактот што го има за продажба?

Google Pixel 3 XL listed for sale on black market, priced at $2000 each

А кај дечково на Instagram има и фотографии кои наводно се со Pixel 3 XL. Некој во Foxconn малку заебал работа годинава изгледа.

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Google официјално ќе ги претстави новите Pixel телефони на 9 октомври.
ezgif.com-optimize-13.gif

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Не знам дали следите, ама се шири теорија по нетов дека е можно Гугл намерно да пушта фејк информации за Пиксел 3-ката. Доста сомнително, ама ако стварно излезе така ќе биде многу интересни што ќе презентираат.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Воглавно според "leek" овите се прави генералната слика, како би изгледал некој телефон. Судејки по тоа дека рендерите се 99% исти како финалниот производ, мислам дека чудата ке бидат реткост.

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
682
972
Тешко, се укажува дека ќе биде со одвратен и непотребен "notch". А ако стварно успеат да направат тролање со протечениве слики, рендери, модели и продажба на црно - тогаш ќе бидат тролмастери од епски пропорции. :)
Не знам дали следите, ама се шири теорија по нетов дека е можно Гугл намерно да пушта фејк информации за Пиксел 3-ката. Доста сомнително, ама ако стварно излезе така ќе биде многу интересни што ќе презентираат.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Тешко, се укажува дека ќе биде со одвратен и непотребен "notch". А ако стварно успеат да направат тролање со протечениве слики, рендери, модели и продажба на црно - тогаш ќе бидат тролмастери од епски пропорции. :)
На тој анбоксингот што го правеше русот, имаат зумирано на лифлетот каде што пишува www.googеl.com, што дополнително наведува на нешто различно. Се' тоа може да е наместено нормално, и веројатно се фаќаат за сламка луѓе бидејќи телефнов е хаос со таков ноч. Лично, не ми пречи толку ако добијам стерео предни звучници и подобрена камера, ама како што кажа, епско тролање ќе биде.

googel.JPG

Иванчо

hello world
22 мај 2013
434
654
Resen, Resen, Macedonia
На тој анбоксингот што го правеше русот, имаат зумирано на лифлетот каде што пишува www.googеl.com, што дополнително наведува на нешто различно. Се' тоа може да е наместено нормално, и веројатно се фаќаат за сламка луѓе бидејќи телефнов е хаос со таков ноч. Лично, не ми пречи толку ако добијам стерео предни звучници и подобрена камера, ама како што кажа, епско тролање ќе биде.

Погледнете го атачментот 66822
токму тоа и го доби :) според првичните унбокс видеа камерата е подобрена а звучниците се многу гласни ....

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
токму тоа и го доби :) според првичните унбокс видеа камерата е подобрена а звучниците се многу гласни ....
Помалиот Пиксел 3 повеќе ми се допаѓа вака од прва. Тапа во принцип, се веќе видено, нема WOW фактор и главна страна ќе им биде софтверот како и претходно и веројатно камерата која повторно ќе биде водечка во индустријата

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Би го земал Pixel 3 (малиот), но некако цената... $800 со $900 у уса, кај нас колку? 1000€ со 1100€? :confused:

bakidota

hello world
21 март 2017
79
27
А кој дилер уопште продава пиксел телефони у оваа држава?? Пиксел 2 кој дилер продава и памти ли некој колку време помина од излавањето на пиксел 2 додека го донесат овде??

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
А кој дилер уопште продава пиксел телефони у оваа држава?? Пиксел 2 кој дилер продава и памти ли некој колку време помина од излавањето на пиксел 2 додека го донесат овде??

Pixel 2/XL имаш во Мобеликс.

За тројкава ... ќе си поќутам. На толку глупости, па и твитот вчера "So you think you know" или како и да беше, разочарување на годината. Мислев да го сменам Samsung-ов и да се вратам на сток Андроид, ама веројатно дилемата ќе е меѓу OP6T и S10.

Иванчо

hello world
22 мај 2013
434
654
Resen, Resen, Macedonia
во мобеликс го имате и двата модела XL 2 и обичниот, и во мобиком Битола 47000 денари за ХЛ 2

Иванчо

hello world
22 мај 2013
434
654
Resen, Resen, Macedonia
Би го земал Pixel 3 (малиот), но некако цената... $800 со $900 у уса, кај нас колку? 1000€ со 1100€? :confused:
ради камерата ќе го земам jaс :) само треба уште 20-тина дена да почекаме

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно