Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Паѓаат веб страните во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.808
5.518
Ај да не одиме оф-топик ќе не караат ...

Значи секогаш важи правилото ... безбедноста на еден систем е онолку добра колку што е систем администратор ... остај ти античка платформа и ќе ја хакира кој стигне (ако претходно самата не се „хакне“ од старост) ...

Веќе кажавме милион пати ... сите хакирани страни кај нас се негрижа на администраторот ... (освен А1 кој сами се хакнале со преполнет хард диск)

100% си во право.

А за А1, они ти се посебна прикаска.... Посебно кога ке видам толкав систем па уште на Windows platforma, па уште со ASP.NET, па ко ќе ми текне колку само ресурси граба и нпотребни темп фајлови летаат по диск.... леле леле мори мајко.

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44
А што е уствари МДС???? Некое детско катче. Јас велам не се занимавајте со такви работи туку фатете учете нешто. Човек живее за да учи и работи, за да може да создаде нешто корисно во животот. И што подразбирате под поимот хакер. Некој кој влегува во страни кои се заштитени со лозинка 123асд. Кој ми каже влегол во Google, и оставил почетна слика барем на 1 секунда ќе му кажам браво, а за тие нашите страни тоа е комедија.

eldiablo

Баниран/a
21 октомври 2008
820
48
1) порталот и форумот не се поврзани ...
2) форумов го читам секојдневно ...
3) беше најавено во форумот за прекините ...
4) форумот ќе работи од понеделник ...
5) форумот користи домен forum.kajgana.com - значи нит постои форум.кајгана.мк (како што е демек пријавено на горните линкови), ниту пак ако пишеш www.forum.kajgana.com ќе ти се отвори туку ќе те редиректира на forum.kajgana.com ...
6)јавно го канам тимот на ит.ком.мк кај мене на кафе да го видат серверот жив (додуша има вишак кабли у сцената) како копира податоци од стари на нови хардови ...

Значи дискусијава е ЗАВРШЕНА ...

П.С:
Не ми треба гугл за да следам што прави „македонската хакерска сцена“ присутем сум јас секаде само не сте приметиле ... сепак тоа е дел од моите редовни работни обврски ...
Ок, нека не бидат поврзани. Во тој случај сепак се совпаѓа хакот со апдејтот. Штета што не ставиле скриншат.

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Пред да биде исклучен форумот го имаше тоа познатото “КВРЦ“ на Кајгана форумот, и да беше хакнат ќе беше вратен брзо, а не да поминат 2-3 дена со исклучен сервер.

Ви рече бидиков дека се прави хардверска надоградба и сл. и ќе биде вратен форумот во Понеделник. forum.kajgana.mk не постои, ниту пак www.forum.kajgana.com

Demonce14

hello world
20 октомври 2007
104
5
mypokemongames.com
@Demonce14
А која е целта на MDS?

Целта им е да докажат дека не им е добро зачувана страната ваљда ...

БТВ Ниедна страна нема добра безбедност ... пред неколку денови беа хакирани неколку странати на Наса од страна на еден Романец TinKode :) клик

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
А што е уствари МДС???? Некое детско катче. Јас велам не се занимавајте со такви работи туку фатете учете нешто. Човек живее за да учи и работи, за да може да создаде нешто корисно во животот. И што подразбирате под поимот хакер. Некој кој влегува во страни кои се заштитени со лозинка 123асд. Кој ми каже влегол во Google, и оставил почетна слика барем на 1 секунда ќе му кажам браво, а за тие нашите страни тоа е комедија.

Тоа никој не го може..па ни „славниот“ Jonathan James.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.031
547
www.ibiz.mk
..премина на Vbulletin има лиценца, плус Кајгана има развиено и 3-4 додатоци за Vbuletin кои се официјално верифицирани од нив ...

малку ОТ а кои се тие додатоци и ако може официјално урл на vb.org

иначе имаше нешто известување на кајгана (иако не го посетувам форумот а и порталот, по покана на еден член да видам нешто го посетив )

а и видов дека пред некоја недела имаше некои делови проблем со форумот
немаше пристап до базата, али колку што видов после тоа го затворија форумот и беше среден или привремено среден, само они си знаат :rolleyes:

иначе за хакирање "" на наши страници, поголем дел се деца кои користат некои скрипти кои незнаат ни како функционираат а не па да искодираат

тие што знаат и работат со тоа не се толку замараат за хакирање на наши страници :ha:

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Темата почна супер за малку да стане тема со листа на хакнати сајтови, но за жал мора да се затвори. Расправи дали или не е хакната Кајгана [или друг сајт] се добри од технички аспект. Но бидејќи 80% содржината на тие постови е препукувања и ОТ, мора да ги бришам.

Статус
Затворена за нови мислења.
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно