Мерењето на напонот е востановен факт. Функционалноста на софтверот во комбинација со сензори/драјвер/итн, не е востановен факт.Инаку кога сме кај софтвери, на другиот пц кој е стар 11тина години ми дава 7V на 12V линијадодека со унимер е 11.79
Дури не почне да се гасне цел пц у гејминг делкај го и ич не му се секирај .Немам сеуште земено ново, ама вечерва решив да бркнам унимер у Molex конекторите и да видам што се случува.
Добро си е напојувањето, ќе тера уште.Фала ви дечки. Да не му се секирам тогаш.
Земи ЕВГА и не му мисли ...Поквалитетни се сигурно ..Прашање:
Кој според вас е подобар и доволен за R5 3600, RAM16GB 3200Mhz, GPU некоја засега од 4GB:
EVGA 600W 80 PLUS
DN 650W 80 PLUS
Бидејќи читав дека не секогаш повеќе W е подобро.
Според калкулаторов за колку ми е доволно минимум 340W, па од таму сметам дека 600W се доволни.
За посочената конфиргурација, 500w e сосема доволно, па и за иден upgrade на графичка од midrange.Прашање:
Кој според вас е подобар и доволен за R5 3600, RAM16GB 3200Mhz, GPU некоја засега од 4GB:
EVGA 600W 80 PLUS
DN 650W 80 PLUS
Според калкулаторов за колку ми е доволно минимум 340W, па од таму сметам дека 600W се доволни.
Мислам дека „+„ е блиску до „Bronze„ Јас имам „Bronze„ и многу сум задоволен (исклучува кога ќе го преоптеретиш и нема никаков проблем да прегори , загрее , или изгори осигурач). Сепак најпаметно е да иде со „Bronze„ како минимум се сложувам ...За посочената конфиргурација, 500w e сосема доволно, па и за иден upgrade на графичка од midrange.
Сепак, пожелно е напојувањето да биде категоризирано Bronze.
Од посочените напојувања, ЕВГА е далеку по попознат и докажен бренд во однос на DC.
Прашање:
EVGA 600W 80 PLUS
DN 650W 80 PLUS
Ке склапаш мајнинг риг ?а не тупам,.ми треба нешто што ќе работи можеби и 24/7 најмалку две до три години или во некое сценарио можеби најоптеретено 18часа на ден, со можност за до две графички и модуларно со 8sata да речеме... Нешто на наш пазар што не е "смрзнувачка на кредитна картичка"???
Најефтино кај нас, со тие критериуми е Cooler Master MWE Gold 650W V2 во Сетек за 5,599 ден, ама го нема на лагер.Многу ме нервира кога некој рече "не може да листам 300 страни" ама генерално поедноставно е да прашам за побрз одговор кој ќе ми даде.помалку знаење нели... Предложив да се праи сублимација на темиве во форумов хонорарно, ама не го разгледаа тој feature посериозно... Да не тупам,.ми треба нешто што ќе работи можеби и 24/7 најмалку две до три години или во некое сценарио можеби најоптеретено 18часа на ден, со можност за до две графички и модуларно со 8sata да речеме... Нешто на наш пазар што не е "смрзнувачка на кредитна картичка"???
Sent using Tapatalk
Ke чураат ко ке ставаат по 4 графики и нема вишак ватажа.уште на 2јца што ги знам им исчуреа 650 ки
Оти 3-4 години со такви копам постојано 24/7 . Чифтец , Кулермастер а неретко и Корсаирот се покажаа добри како напојувања за 24/7 работа.Зошто баш Cooler Master??? Поради цената?
Sent using Tapatalk
Ke чураат ко ке ставаат по 4 графики и нема вишак ватажа.
Корсаир 750W да си земеш ,но уште подобро 850w Gold plusПоише барав мислење окулу овие два модели најверојатно... https://www.anhoch.com/product/599872183/psu-750w-corsair-rm750-80-plus-gold-fully-modular и https://www.anhoch.com/product/599872182/psu-650w-rm650-80-plus-gold-fully-modular
Sent using Tapatalk
Од кај ова?Corsair RM се понови и понеквалитетни од RMx серијата од 2018та која е со full Japanise capacitors
Испратено од LYA-L29 преку IT.mk форум апликација