dekomote
Скептик
dekomote's setup
- Processor & Cooler
- Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
- Motherboard
- X870 Aorus Elite WIFI7
- Storage
- Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
- PSU
- NZXT C850 ATX3.1
- RAM
- 2x16GB G-Skill 6000 CL32
- Video card
- EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
- Case
- Fractal Design North XL
- Mouse
- Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
- Keyboard
- Keychron Q1 Max
- Audio
- Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
- Monitor
- Dell S2721DGF 165Hz HDR
- OS
- Fedora
Па не би рекол дека се исти баш, ама изгледа не сакате да читате дека не можат да пуштат фискални доколку тие пари ги немат во каса, казните се огромни. Јас би ги разликувал од Ледиком бидејќи во Ледиком буквално немаш ништо обврзувачки за нив дека они се должни за нешто. Ледиком не ти нуди онлајн плаќање преку картичка, доколку Жирафа да, и со автоматизам тоа значи дека не можеш во иста кеса да ги ставаш, барем за тие плаќање преку налог и картичка морат да плаќат даноци, парите им се во банка, УЈП може да прегледува колку имат приливи и одливи.
Тогаш должни се каргото да ти дава фискална, тие ти го достатуваат робата и ти ги зема парите. Во овој случај треба каргото да им го плаќа целата сума на Жирафа, да добиват од нив фискална/фактура, и после истиот производ каргото да ти го наплаќа со нивен фискален апарат. Уште еднаш, никој нема да ти дава фискална ако парите ќе ги добива неколку дена или недели од кога ти го испорачува робата. Тоа е кривично дело, и нема ниту една фирма да го направи. You're barking up the wrong tree, барајте си од државата електронска фискалзација.
Има начини! Пошта, вибер, email, нека ја сликнат и нека ја пуштат откако ќе ги примат парите да ја видиме ете. Мене така од неколку фирми кога плаќам кеш ми праќаат.
Нека ти прати слика, пробај скенирај ја и ќе знаеш дали е леџит