Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Негативно мислење за aleksandardespotovikj. Му побарав контакт телефон да го побарам да ја купам меморијата, во мегувреме ја продал. Несигурен член, избегнувајте купување од него.

Значи чим му барам да ми даде број да му се јавам, значи ја купувам незнам што тука не е јасно. Како и да е не ми беше ништо битно рам меморијата, него самиот чин на однесување ме изреволтира и морав да споделам тука.

7 март 2014
1.296
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Негативно мислење за aleksandardespotovikj. Му побарав контакт телефон да го побарам да ја купам меморијата, во мегувреме ја продал. Несигурен член, избегнувајте купување од него.

Значи чим му барам да ми даде број да му се јавам, значи ја купувам незнам што тука не е јасно. Како и да е не ми беше ништо битно рам меморијата, него самиот чин на однесување ме изреволтира и морав да споделам тука.

Незнам што точно ти згрешив, како и да е ти се извинувам не било со намера.Што се случува како прво не ми ни потенцираше да ја резервирам меморијата, како второ не беше првиот што појави интерес за меморијата, како трето меморијата не е огласена само тука неможам да си изгубам сигурен купец затоа што ти си ми рекол дај број.Можеше само да кажеш друже чувај ја ке поминам утре задутре ќе ја земам, вака не си у право да знаеш,не те ни знам не те ни познавам на крај памет да те зезнам, како и да е ти се извинувам не сум имал лоша намера, да си здрав и жив поздрав.

7 март 2014
1.296
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Како и да е, што се однесува до мене јас ти се извинив без разлика на се поздрав.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
dangthe Потполно си во право, само што тука на овој форум повеќето сме секој ден и друштвото и комуникацијата е на друго ниво. Не за џабе е отворена оваа и другата тема за да се комуницира на овие проблеми. Секогаш ми биле приоритет лугето од ит форумов да купат нешто отколку да дадам на некој друг. Чим овде огласувам значи наменет е за овие членови. Друга работа е што имаме правено и ранг листа на луге кој се со добро позитивно мислење и кој лугето ги пофалиле, мегу другото јас сум на 2 или 3 место по доверба изгласан, што значи не сум дувни ветре. Со твоите 585 мислења сигурно немаш никакво мислење за никој од тука што се, и не би му верувал на никој, не сме сите како тебе. Довербата на форумот е најбитна, а многумина си ја имаме стекнато и се почитуваме со членовите.

Како и да е го прифаќам извинувањето и следен пат биди само повнимателен.

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
@tomi , малку мислења имам, ама можеш да видиш дека прилично одамна сум член, тоа што не партиципирам многу во дискусиите не значи дека не ги читам, и сосема добро знам кои се стари членови и кои се сигурни луѓе а кои преваранти. Не сакав да ја доведам во прашање твојата репутација на форумов, знам дека ти е битна, битна ми е и мене мојата, само сакав да кажам дека од презентираниот муабет ја лично не добив чувство дека членот те заебал тенденциозно и дека не мора веднаш да го ставаме "на тапет". А за тие што стварно тенденциозно пробуваат да заебат некого, пермабан!

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Јас се осетив изиграно, и сакав да го споделам тоа. Како и да е премногу отидовме офф топик и мислам дека е доволно.

Чекај малце кочи!!! Аааахххх колку сакав да искулирам и да го прескокнам следново што ќе го пишам ама твоите "Јас се осетив изиграно" не ми го дозволија тоа... А не ли осети дека изигруваш некого кога ме довлечка муката од спротивниот крај на Скопје до Тафталиџе за да пробуваш да ми увалиш molex to 6pin за VGA а во темата што ја имав отворено барав molex to 8pin??? Го употребив зборот увалиш пошто иако во темата немав пишано дека е за процесор, кога се видовме ти ја објаснив ситуацијата и ме уверуваше дека ќе работи со тој што ми го нудеше!!!

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Сакам да пријавам негативно искуство во темата Негативни искуства со продажба на хардвер предмети од членови на it.com.mk. Ова веќе нема смисла. Многу негативна енергија беспотребно. Оладете момци, па да беше артефакт по гага цена немаше толку обвинувања да паднат. Рам меморија е фор гад сејк. :)

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Негативно искуство со Карго-Експрес Охрид( а и не само Охрид, туку и Битола и Струга. Тежок идиотизам и непрофесионалност ). Па кои лажови бре човече... Па нема поаљкаво нешто. Знам дека не е член и дека не би требало да пишувам за тоа овде, но поради тоа што е еден од најголемите испорачувачи на стока низ државава и голем број членови тргуваат можеби преку нив, би им препорачал да си најдат алтернатива ( не планирам да правам реклама некому ). И тоа негативни искуства сум имал со КЕ неколку пати досега бидејќи често испраќам и примам пратки. Ужас. Заобиколете, најдете друго решение.

Проблеми од типот лажење дека не е пристигната пратка, дека се јавиле каде што треба, не доставување на адреса, доцнење со средствата за подигнување...едне тон глупости имаат напревено досега.

Последна промена:

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Негативно искуство со Карго-Експрес Охрид( а и не само Охрид, туку и Битола и Струга. Тежок идиотизам и непрофесионалност ). Па кои лажови бре човече... Па нема поаљкаво нешто. Знам дека не е член и дека не би требало да пишувам за тоа овде, но поради тоа што е еден од најголемите испорачувачи на стока низ државава и голем број членови тргуваат можеби преку нив, би им препорачал да си најдат алтернатива ( не планирам да правам реклама некому ). И тоа негативни искуства сум имал со КЕ неколку пати досега бидејќи често испраќам и примам пратки. Ужас. Заобиколете, најдете друго решение.

Проблеми од типот лажење дека не е пристигната пратка, дека се јавиле каде што треба, не доставување на адреса, доцнење со средствата за подигнување...едне тон глупости имаат напревено досега.
Исто и јас имам имано лошо искуство со карго експрес охрид, пуштив пратка за СК со исплата некоја си и замисли после 3-4 дена појдов да си ги барам парите пошто не ми се јавија и ми вика "незнам јас налог не гледам и додека не видам неможам да ти дадам тебе пари" Добро му викам, кога ти ке имаш налог "Незнам ми вика, дојди задутре и воедно се јави на тел и праша да не колегата го има налогот кај него заборавено и никому ништо и чекав едно 10 дена додека да ме исплатат.А глопко после 2 дена макс ме исплатувал, Брза пратка! Од промет утредента по самото подигнување на пратката ме исплатил зошто знае дека пратката е веке подигната и платена и не му бегаат парите.Најмногу ме изреволтира муабетот "Пари не давам додека не видам налог" Па што ми е мене гајле тоа?Ти мене кажими кога јас ке си ги добијам парите ,за ден, два ,три се знае тоа.Денес оди СК ја предава пратката, утре се врака ОХрид со налозите.Така да од тогаш ги одбегавам Карго експрес, ама не е проблем фирмата, проблем е некој од вработените што се понашаат така ама тоа ја уништува довербата во самата фирма.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
И јас имам лошо искуство со Карго Експрес. Пред неколку месеци бев приморан да ги користан нивните "услуги", пошто купувачот инсистираше, инаку глопко преферирам.

И шо се дешава.. вработениот (некоја улога на шеф имаше изгледа) не сакаше да ми го земе пакетот пошто не сум пишал информации за примачот.. као не можел он на сите да им ги пишува пакетите. А кај глопко на лице место прават цел записник, фино, културно. Па на крај и јас чекав едно 10тина дена за да си ги земам парите. Не знам како сеуште опстои ваква "фирма"..

mmm121

hello world
10 февруари 2011
192
101
Гевгелија
mmm121's setup  
Processor & Cooler
AMD Athlon II 445 (4 x 3.1) UNLOCK
Motherboard
Асус М4н78 про
Storage
80ГБ Сата
PSU
Хантол 535
RAM
3гв ДДР2
Video card
нвидиа гт240
Case
АТХ
Mouse
Гениус ПС/2
Keyboard
Обична
Audio
Онборд
Monitor
Ацер в223
OS
Виста Стартер
Опстојува, на пола му се цените од глобко

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
исто негативно искуство со карго -битола им е централата.
ме лажеа два дена дека ќе дојдат да ја земат пратката.
само што не дошле,еве ги идат...чекај...
два дена не ја земаа пратката,толку со нив веќе.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.602
5.546
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Само Глобко дечки , Карго се ужасни , праќаме - примаме секој втори ден и работме стрикно само со Глобко, ТОП луѓе , на лице место прават записник до кај праќаш кој прима ...etc пратката ја носат до лицето што треба да е прими едностано за нив немам лош збор али затоа Карго е... ср**е

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
за во скопје,за помали пратки само оние со точаците.ем побрзи се ем поефтини.
топ се :)

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Глопко во последно време додека да ги земам парите ке ги заборавам :D али со карго експрес си идам до кај нив си оставам пратката и си земам пари после недела и се си е ок, знам по телефон нема никаква информација да добијам па не се ни обидувам :)

viktormkd

hello world
31 јули 2011
321
311
Кога веќе се почна муабет со праткиве еве и јас да се пофалам.

Пред некој месец праќав телефон преку "Брза Пошта" и незнам како ама не ги носеле парите на врата и си отидов да си ги земам. Одам таму и типката 20 мин ме бара и не може да ме најде. И на крај успеа некако да ја најде пратката ама под друго име и презиме (професионалност 0). Друга работа. Требаше да пратам Хард Диск во Кочани (не ми текнува кој член беше од форумов) и требаше преку брзава пратка од Битола. Момците од таа фирма ме имаа заборавено и после 3 обиди да дојдат им ја откажав пратката и им се јавив на Глобко и ми рекоа за 1 саат ќе поминат ќе ја земат, а дечкото дојде за 15-20 мин и што е најтрагично од се во 6 часот попладне ми ѕвонат Битолчаниве да им ја предадам пратката, ме чекале пред зграда. Друга авантуа сеуште сум немал со брзиве пратки :)

• ми се допаѓа
Реакции: Ceco

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.495
7.790
Скопје
www.facebook.com
Со карго сум чекал до 1 недела пари али не сум имал досеа негативности , све зависи од тоа во кој град вие и кој човек ке се погоде . Во прилеп луѓето си ја бркаат најпрофесионално работата и гледаат све да биде ок . ПОфалби до нив .

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
А сте пробале преку Пошта?

Стваρно бе! Пρеκу пошта κаκо е?

Ееее кај ме потсетивте на Пошта... :) До пред некоја година држев дуќан, и голем дел од прометот ми се состоеше од пратките, и бидејќи тогаш немаше друг избор, морав да ги користам услугите на Пошта... Пратките се праќаа со откупнина, значи на примачот на пратката дома му стига ливче дека има пратка, оди во Пошта, си ја плаќа, си ја подига, мене поштарот ми доаѓа во дуќан да ми ги донесе парите, и толку... Арно ама, од време на време знаеше да се изгуби по некоја пратка, за која што следуваше отштета од страна на Пошта, значи фино лепо одиш пополнуваш пријава, ги внесуваш броевите на пратките, и после они тераат работа... И така помина година, две, три, ништо од отштетата, се собираа нови изгубени пратки за отштена, а од Пошта абер немаат... Неколку пати ја повторував истата процедура, со нивен изговор дека се губела пријавата... На крајот ми пукна филмот, и го исконтактирав нивниот адвокат, дотичен Брацо, а типот по телефон мислиш прв другар ми е, дури ми дојде и во дуќан, му нарачав кафе, нема гајле, ќе средиме, уживај... Ова ужувај траеше со месеци, Брацо до кај сме, ќе средиме, ќе средиме, нема гајле, уживај... Дојде моментот кога ми прекипе, и му се јавив, му реков дека сите разговори ми се снимени, сите документи ги имам на куп, и ако во рок од 10 дена не ги добијам парите од отштетата, ќе ја тужам Пошта, заедно со него и неговото е*иветарско однесување, и ќе барам плус отштета за сето малтретирање со нив во текот на неколкуте години... Верувале или не, од кога му се заканив, ми се јави за неколку саати, ми кажа каде треба да отидам, кога да барам, и истиот ден си ги земав парите од отштетата до денар...

Un-f*cking-believable... Ете каков адвокат имаат Пошта...

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Момци, темава е за негативни искуства со членови од форумов, не за Глобко.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage