Која е разликата помеѓу поко и редми серијата? Редми е флегшип за сиромаштија или поко е повисока класа?
Која е разликата помеѓу поко и редми серијата? Редми е флегшип за сиромаштија или поко е повисока класа?
Не ти ги разбирам зборовите, пиши од што телефон комуницираш?Поко
Покако
Покакал
Така звучи на наши простори.
Зависи под што подразбираш повисока класа? Ако е за билд квалити редми особено ноут се над поко. На врвот се Mi. Mi 11 t pro на пример. Како по цена така и по квалитет (физички). Софтверски се ок, ама не се пиксел, далеку од тоа.
Не ти ги разбирам зборовите, пиши од што телефон комуницираш?
Poco X3 NFC работам година и пол, најдобро потрошени пари за мобилен комуникациски уред досега.
Не им правам реклама, туку само споредувам со мобилни телефони што блиски мои колеги и пријатели потрошиле куп пари а не им се ни блиску до покото...
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
Што вика ИТ форумот за Xiaomi 12T Pro ?
Која би била цената на овој телфон во МК? Се мислам да го сменам Poco X3 NFC (иако го здробив пустиот да има уста да писне). И се мислам што е онака добра надградба до 500еур, И овој 12T Pro го испофалија денес на интернет, можеби дека денес излезе?
Која би била цената на овој телфон во МК? Се мислам да го сменам Poco X3 NFC (иако го здробив пустиот да има уста да писне). И се мислам што е онака добра надградба до 500еур, И овој 12T Pro го испофалија денес на интернет, можеби дека денес излезе?
Poco all the wayНе ти ги разбирам зборовите, пиши од што телефон комуницираш?
Poco X3 NFC работам година и пол, најдобро потрошени пари за мобилен комуникациски уред досега.
Не им правам реклама, туку само споредувам со мобилни телефони што блиски мои колеги и пријатели потрошиле куп пари а не им се ни блиску до покото...
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
Poco all the way
Користам Поко веќе две години, одлична батерија, SOT, перформанси, солидна камера со GCAM. Досега сум немал никаков проблем со софтверот. Знам дека има MIUI 13 базиран на Android 12. Но јас останувам на MIUI 12.5 бидејќи се покажа како одличен build. "Bang for the buck" како што велат американците.
Поко - побрзи перформанси, крш камери, пластика (Х серија)
Редми - подобри камери, екран, build quality (Ноте серија)
Во главно вака е, ама не може ова да се земе здраво за готово, пошто пониските верзии на Редми (без ноте) се тешка пластикарија, додека од друга страна Poco F серијата се флегшип килер.
И Шаоми не си ги разбира моделите. Најчесто сами на себе си се конкуренција
Мислењето е автоматски споено:
Инаку досегашно мое искуство со Шаоми, па може некому ќе помогне:
Redmi Note 4Х - Сеуште се користи. Едноставно неуништлив. Метална изработка. Доста испеглан софтвер, без беспотребни багови и лагирања. Солиден и ден денес после толку години.
Redmi Note 8 - На почетокот беше солиден. Одличен квалитет на изработка, солидни перформанси за тоа време. Се додека не доби апдејт на Miui 12 мислам. Телефонот толку почна да лагира, што беше некористлив. Factory reset знаеше да ги поправи нештата, но по некое време повторно се враќаа баговите. Никогаш не доби Miui 12.5, па го продадов.
Redmi 9A - Телефон што би го препорачал само на луѓе над 50 години кои имаат трпение да чекаат да се отвори апликација 10 секунди. Нај ентри - левел телефон кој треба да се купи. 2ГБ РАМ има, така да...
Redmi Note 10 5G
Redmi Note 11
- Овие ми се пресно купени преку договор. 11-ката уште не ми е отпакуван. Ќе бидат за моите. 10-ката од тоа што имав можност да видам, солидно ме изненади колку е океј телефонче. Океј камера, океј квалитет на материјали. Но, и овие двата си имаат маани и недостатоци... Пр. 10-ката има подобар процесор Dimensity 700 кој е 5G, 11-ката е осакатен со Snapdragon 680, но има Амолед екран и подобра камера. И двата имаат 90Hz, што ги прави доста флуидни.
Сите овие Редмиња ги краси една одлика, а тоа е батерија која трае подолго од Крушевската Република.
Mi - серија
Mi 4C - Телефонов е веќе олдтајмер. Го добив поклон од член на форумов за внука ми (фала му), која за среќа уште го користи и го нема скршено. Брз, исплеглан. Работи подобро и побрзо од сите горенавадени, освен новиве Нотиња 10 и 11. Слаба страна е што батеријата му е крш. Уште од фабрика беше слаба.
Mi 10T Lite - Телефонот е доста голем и тежок, но одличен build-up. Солиден за тие пари. Океј камера, океј процесор за тоа време. Единствена маан аму е што нема Амолед.
Mi 9 - Е тука се гледа разликата помеѓу пониските класи на Шаоми, и највисоката класа. Квалитет на изработка е на врвно ниво, дизајн, скоро па непостоечки безели (за времето кога излезе), брз, без лаг, солидна камера.... иииии слаба батерија. Повеќе од 1 ден нема шанси да издржи. Освен ако се чува само во џеб.
Сите овие од Ми серијата (освен Т) имаат слаби батерии.
Софтверски багови на кои сум наишол. Ова искуство го базирам на Mi9, како флегшип, и најиспеглан модел.
- Double tap to turn off - Едноставно не работи од менито, само од lock screen-от.
- Кога пуштам аудио порака на Whatsapp, Viber итн. итн. proximity sensor-от го гаси екранот, како да сум на повик.
- Ставаш системски црна тема и гледаш како на секоја МЕТА апликација ти се пореметува дизајнот и имаш чудни бои, контури. Па треба да ги исклучиш сите апликации една по една од системски црна тема, и да си ставиш dark mode од самите апп.
- На Viber констатно ми го менуваше notification sound. Јас стави го default-ниот, оно само смени го во тие нивните...
Има уште неколку овакви ситници за кои не можам да се сетам сега. Мали, ама ептен знаат да те вадат од такт, посебно ако доаѓаш од друг телефон, како што јас доаѓав од OnePlus каде софтверски е испеглан до перфекција (додека не го споија Oxygen OS со тој Oppo и го сјебаа)
12T Pro = оптички проксимити сензор
12T Pro = оптички проксимити сензор
Тој сензор е оној кога збориш да не ти трепка ко трепкач во диско?12T Pro = оптички проксимити сензор
и да не ти маа мјут, или да ти пали флешлајт и тн и тнТој сензор е оној кога збориш да не ти трепка ко трепкач во диско?
и да не ти маа мјут, или да ти пали флешлајт и тн и тнКоа ќе допреш со лице пошто не е исклучен екранот дур збориш нели
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
RAM DDR4 4GB 2133MHz G.SKILL F4-2133C15S-4GIS
2.600,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
CAR POWER VOLTAGE CONVERTER EXTRALINK OPIM-600W 12V>230V, 600W, w/USB
2.410,00 ден
SSD M.2 256GB KINGFAST F8N NVMe , 1.988/1.522MB/, KF2321DCS25BF-256
3.370,00 ден
STREAM DECK MINI ELGATO DISCORD EDITION , x6 LCD keys, ELGATO-10GAI9931
3.930,00 ден