Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.591
Со овие „отепаниве“ во Прилеп не можам да се разберам. Не можам да најдам стакло никаде.
Јас речи „Редми Ноте 8“ тој ми дава за Редми 8 и ме убедува дека е исто „само ситници се во прашање“
Или ми нудат од Ноте 8 Про.

Ептен ми е бед да чекам(е) од Алиекспрес. Некаде низ Македонијава да знаете да има? Или (навистина) да пасува од друг модел (што чисто се сомневам)
Повели, само незнам како да ти стигне до Прилеп. Го земав пред некој ден од Мегамобил, демек за Ноте 8Т, мислев дека е исто ама излезе е малце мало.
6e42d1f469ecc3965f60fc162f568545.jpg

Димензии се 148х67мм со лењир мерено

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.955
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10

затоа има деблоат, погоре го постирав, вчера му мавнав, имаше доста апс и сервиси скоро све избришав, + по респонзивен е сега и батерија подолго држи.

други мислиш не го прават истото?

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
затоа има деблоат, погоре го постирав, вчера му мавнав, имаше доста апс и сервиси скоро све избришав, + по респонзивен е сега и батерија подолго држи.

други мислиш не го прават истото?
Mi Browser и Mi Mail ми се основни апликации со кои функционирам во текот на денот, сум пробал и со Chrome и Gmail - не ми одговараат, е сега дали злоупотребуват лични податоци, а соодветниве од Гугл не, и пак како за сѐ да хистеруваме, за да се префрлам на нивните апликации... Кој како сака нека прави.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
Mi Browser и Mi Mail ми се основни апликации со кои функционирам во текот на денот, сум пробал и со Chrome и Gmail - не ми одговараат, е сега дали злоупотребуват лични податоци, а соодветниве од Гугл не, и пак како за сѐ да хистеруваме, за да се префрлам на нивните апликации... Кој како сака нека прави.

гугл измислис собирање податоци:D
можеш да пробаш тие што ги користиш аппс да ги оставиш

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.614
19.349
Повели, само незнам како да ти стигне до Прилеп. Го земав пред некој ден од Мегамобил, демек за Ноте 8Т, мислев дека е исто ама излезе е малце мало.
6e42d1f469ecc3965f60fc162f568545.jpg

Димензии се 148х67мм со лењир мерено

Друже фала за понудата ама ептен е глупо сега да праќам некој да ја зема од кај тебе или да барам да ми се праќа по карго или сл.
Со оглед на ситуацијава.

Освен во случај да те носи патот па заради стаклото "родила се мана" да ти насечкам врат, кашкавал, чајна/кулен заедно со пиво (или ракија)
Па да заборавиме и на стакло, и на Корона и на се :)

Прва работа што го правам кога ќе ми дојде телефон во рака.

Проверено е, безбедно е и функционира. Остануваш без сите ми_оваона апликации и без сите гугл апликации и останати вградени вишоци. Нормално, ако нешто од тоа користиш ќе си го оставиш.
Мислам дека не ги дава апликациите што не смееш да ги избришеш, но за секој случај прво провери што се тие што не ги знаеш или не си сигурен.

1. Кој Ми сервиси е безбедно да ги "ремувнам"? (На пример Ми акаунт?)
2. Има опција само дисејбл?
3. Има опција да се вратат? (За некој да не ми наоѓа мана ако треба да се носи на сервис.)

[edit]
Ќе мора да ми верувате на збор. Немам скриншот. Вчера со 47% батерија имаше над 5 часа SoT. Со целодневно сликање, сурфање и што ти знам што уште не.
Фантастично.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.591
Друже фала за понудата ама ептен е глупо сега да праќам некој да ја зема од кај тебе или да барам да ми се праќа по карго или сл.
Со оглед на ситуацијава.

Освен во случај да те носи патот па заради стаклото "родила се мана" да ти насечкам врат, кашкавал, чајна/кулен заедно со пиво (или ракија)
Па да заборавиме и на стакло, и на Корона и на се :)

3. Има опција да се вратат? (За некој да не ми наоѓа мана ако треба да се носи на сервис.)

[edit]
Ќе мора да ми верувате на збор. Немам скриншот. Вчера со 47% батерија имаше над 5 часа SoT. Со целодневно сликање, сурфање и што ти знам што уште не.
Фантастично.
Како сакаш, дреме у фиока и така. Ако се најде некој шо иде ќе му го дам. Ако не нарачај од мобиклик ќе ти го достават дома ама па плус карго.

Ако е за некој кој нема да си игра со него, ромови ова она, а така е со малата најверојатно, остај све не се замарај со деблоати и слично. И така А 5 дена толку ќе го блоатира со разни сошл апс, игрици и слично да овие вградениве се смешки за нив

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.614
19.349
И така А 5 дена толку ќе го блоатира со разни сошл апс, игрици и слично да овие вградениве се смешки за нив
Да. Јасно ми е. Фејсбук апп може да ги завињ во сукња сите останати.
Евентуален проблем ми се апликации кои се преклопуваат. Генерално ние дома ги користиме Гугл сервисите за бекап на елементарни ствари (слики, именик..) а ваму има и Ми Клауд.
Да се избегне конфузија е работата. Не е да изигравам хакер :)

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.426
5.585
Авторот вели дека сите се безбедни за отстранување од аспект дека нема да се брикне телефонот. Тие опасните не се на листата.
Може единствено да фали некоја фунционалност.
Има опција за дисејбл/енејбл, има опција и за ристор на избришаните.
Јас го имам користено на повеќе телефони, никаков проблем.
И на Самсунг функционира, ама ги дава само вградените апликации од гугл, тие од самсунговите не. За тие треба рачно со adb.

Mi Browser и Mi Mail ми се основни апликации со кои функционирам во текот на денот, сум пробал и со Chrome и Gmail
Си фатил да ги смениш со најлошите :) Пробаj Bluemail и Opera/Vivaldi.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Од тврп - dirty, само кеш и далвик... па ќе видиме, мислам дека нема да има никакви проблеми, чекам уште на download-ot... бавно е...
Кај мене е ок ,го симна веќе.
Зошто на форум не е објавено уште, да почекаме или.,..

Sent from my Mi using Tapatalk

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Нема врска, ајд, ме нема 5 минути {ваљда}

Добро што видов, прекинал даунлоад на 1,7GB, и не го флешнав пошто треба да биде 2,3 GB и сега нема веќе мирор за симнување. Не ќе да им е спремен.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Добро што видов, прекинал даунлоад на 1,7GB, и не го флешнав пошто треба да биде 2,3 GB и сега нема веќе мирор за симнување. Не ќе да им е спремен.

Веќе е Released, како топик на еу форумот, а ромовите се аплоадираат... ќе видиме мојот дали ќе се даунлоадира комплетно...
Исто и кај мене прекина... трпение, тоа е

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Прво и основно што не можам да сфатам: ако свичнам full screen gestures, не работат физичките buttons на Mi6 и обратно... Досега на Миуи11 тоа беше фантазија.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Прво и основно што не можам да сфатам: ако свичнам full screen gestures, не работат физичките buttons на Mi6 и обратно... Досега на Миуи11 тоа беше фантазија.

Негде и камерата има проблем.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Негде и камерата има проблем.

И онај контрол центар, малку офф центар е, лево треба да слајдниш за нотификации, десно за тоа ајфон копиранките, и тоа го исклучив... :)

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
И онај контрол центар, малку офф центар е, лево треба да слајдниш за нотификации, десно за тоа ајфон копиранките, и тоа го исклучив... :)

После два рестарта се си работи како во 11 ка
1dc0c2d5c32b861f1b393a4f7fdf3721.jpg

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи