Екипо, таман ми е подесено за halkpay? Со google pay вака сетирано нема мака, а со халк пеј во пиљара ми одби трансакција а во продавница го ни прочита телефонот.
Екипо, таман ми е подесено за halkpay? Со google pay вака сетирано нема мака, а со халк пеј во пиљара ми одби трансакција а во продавница го ни прочита телефонот.
здраво дали може да се прави допуна на Revolut во Македонија??NLB Makedonija, Wise, Revolut и iCard
И после се чудиме и жалиме како ништо не сме имале! Па, чудо и Google Pay што профункционира, а Apple Pay ќе видиме на Св. Никогаш Кешовски.![]()
Google Pay и Garmin Pay дојдоа во Македонија – дали граѓаните ги користат?
Паметните апликации за плаќање преку мобилен телефон или друг уред станаа широко достапни во Македонија, но дали граѓаните ги користат? Од минатата година, во земјава станаа достапни и плаќањата преку Google Pay и Garmin Pay, а и од претходно домашните банки им нудат на клиентите можност за брзи...bankarstvo.mk
Да де, како што реков - во минатиот век, и економијата и потрошувачот!Голем дел од економијата ни е таква - кешарица. Нема некој специјално да става сиви (накаj црни) пари на сметка само за да може да плаќа со Google Pay.
На темата, успеав да додам Google Pay на саатот ама уште ми е непријатно да платам така![]()
Од народ што чека на шалтер да извади пари што повеќе да кажемеИ после се чудиме и жалиме како ништо не сме имале! Па, чудо и Google Pay што профункционира, а Apple Pay ќе видиме на Св. Никогаш Кешовски.
Apple му било гајле, на банките не им одговарало, наставничката не нѐ сакала, на лево мочал некој министер... не бе македонче, заостанато си во минатиот век!
Саатот само за паркинг плаќање на паркомат или кога сум заборавил телефон. Картичка речиси никогаш не вадам (само за во лаунџ хахаха). А зошто да не ставиш 5.000 колку за да ти се најдат?Голем дел од економијата ни е таква - кешарица. Нема некој специјално да става сиви (накаj црни) пари на сметка само за да може да плаќа со Google Pay.
На темата, успеав да додам Google Pay на саатот ама уште ми е непријатно да платам така![]()
Тоа да, ама претпоставувам дека луѓето не сакаат да остават никакви траги дека можеби имаат некои пари од дополнителни приходи. Прво на памет ми текнува на пример земи на пазар колку пари се вртат во кеш. Кај мене на пазар има еден со картица само и толку. Да не правиме муабет за мајстори и слично. Не ги обвинувам, таква е ситуацијата сега за сега...Саатот само за паркинг плаќање на паркомат или кога сум заборавил телефон. Картичка речиси никогаш не вадам (само за во лаунџ хахаха). А зошто да не ставиш 5.000 колку за да ти се најдат?
Да. Со дебитна картичка е 2,16% со кредитна е 2,5% провизија од македонски картички од Шпаркасе и Халк. Ако можеш пробај да уплатиш на Aircash.eu па од неа (мислам ти треба пластична картичка прво), може да е без провизијаздраво дали може да се прави допуна на Revolut во Македонија??
да ставам пари на revolut па од нејзе на друга карта?
Многу е побавна од Гугл пеј или Епл пеј. И што викаш, со молење да помине (прво ја затворам апликацијата, па наново ја отворам за да ме авторизира со прст, па после на Пеј, па назад, па пак пеј хахахаха уште па кога ќе побара псевдо мевдо) ама уште малце, да заврши наградната игра и се враќам на нормалните начиниВи благодариме за заинтересираноста.
Во моментот се работи за идно пласирање на услугата Google Pay, засега ја имаме бесплатно услугата HalkPay, која е мобилна апликација достапна за секој клиент со активна платежна картичка од брендот Mastercard / Visa, издадена од Халкбанк АД Скопје.
^халкбанка. Ич не им ја сакам HalkPay. Се молиме на некои терминали дали ќе помине или не.
Плус, default ми беше ставена Visa Platinum, на крај испадна дека нејќе со неа од Х причина, па мораше да ја менувам во MasterCard.
Не, не ја палам апликацијата воопшто. Местам default на NFC да е Halkpay и така плаќам, со отклучен телефон. Ама се молиме, да. Знае да помине, знае воопшто и да не ја детектира.Многу е побавна од Гугл пеј или Епл пеј. И што викаш, со молење да помине (прво ја затворам апликацијата, па наново ја отворам за да ме авторизира со прст, па после на Пеј, па назад, па пак пеј хахахаха уште па кога ќе побара псевдо мевдо) ама уште малце, да заврши наградната игра и се враќам на нормалните начини![]()
Ќе ја ставам додека трае наградната игра... (заради Skopska не ја ставав дифолтна...)Не, не ја палам апликацијата воопшто. Местам default на NFC да е Halkpay и така плаќам, со отклучен телефон. Ама се молиме, да. Знае да помине, знае воопшто и да не ја детектира.
Да може, со било која картицаздраво дали може да се прави допуна на Revolut во Македонија??
да ставам пари на revolut па од нејзе на друга карта?
Nema add money na revolut?Да. Со дебитна картичка е 2,16% со кредитна е 2,5% провизија од македонски картички од Шпаркасе и Халк. Ако можеш пробај да уплатиш на Aircash.eu па од неа (мислам ти треба пластична картичка прво), може да е без провизија
Европски акаунт користамКај мене нема вакви опции
Дали acc ви е отворен во Мкд или во друга држава
Imam rodnina vo Grcija samo treba da otvori acc so negov broj mob grcki?Европски акаунт користам
Треба да има европски документиImam rodnina vo Grcija samo treba da otvori acc so negov broj mob grcki?
I ke Mozam Jas da ja koristam aplikacijata vo mkd?
Има де. Тие се провизиите.Nema add money na revolut?
Sakam od revolut da stavam pari na ininal turska karta.
Ќе го гонат да даде документи за пријава на данок. Дај линк од тој ининал да видиме од каде можат да се праќаат пари.Imam rodnina vo Grcija samo treba da otvori acc so negov broj mob grcki?
I ke Mozam Jas da ja koristam aplikacijata vo mkd?
Ти функционира ининал? Ининал апликацијата за андроид дали има подршка на англиски јазик?International Money Transfer,Money Transfer,Foreign Transfer
It is now very easy to top up your ininal account from international locations with the ininal mobile application!www.ininal.com
Само овде најдов да се збори за revolut
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден