Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Конечно Paypal и во Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Епа треба на изводот да ти биде регистрирана трансакција со име слично на ова 456787436001 1234ПАЅПАЛ*ЕЏПУСЕ.

Бројот 1234 е тој број што ти го бараат да го потврдиш. Мислам дека е јасно сега.

Zoe

read-only
18 март 2009
11
0
Zdravo,

Ne ve razbiram: Ako imas debitna ili kreditna na tutunska moze na PayPal da ti plakaat? Moze li samo so debitna, posto kreditnata ne mi se dava bas?

U stvari, probal nekoj da prodava, i uspea l da izvadi pari kaj nas? Posto moze da prodavas, ali parite ne mozes da si gi podignes, ili??

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Еве вака, јас се регистрирав. Сметката ја валидирав, и се супер си функционира е сега не знам како може (ако може) да додадам пари на сметката, све си функционира.

dulemk

user
11 јануари 2008
1.049
53
Само ние Македончиња да не почнеме да злоупотебуваме, зошто ќе му најдат чаре на ова.

Zoe

read-only
18 март 2009
11
0
Pari za da kupis. Ali jas sakam da ja koristam za da prodavam… e tuka ne mi e jasno kako funkcionira. Posto, ne sme vo PayPal zemji…i iako e NLB slovenska, dali ke se izvadat pari. A vo banka bledo me gledaat koga gi prasuvam, nekako ne im e vo rabotni zadaci da odgovaraat na takvi prasanja.
Ete taka... :bravoska: dobar e forumov

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Pari za da kupis. Ali jas sakam da ja koristam za da prodavam… e tuka ne mi e jasno kako funkcionira. Posto, ne sme vo PayPal zemji…i iako e NLB slovenska, dali ke se izvadat pari. A vo banka bledo me gledaat koga gi prasuvam, nekako ne im e vo rabotni zadaci da odgovaraat na takvi prasanja.
Ete taka... :bravoska: dobar e forumov

Луѓе во која држава живеете изгледа одамна не сте биле по банки и слично. Они ќе ти знаат ???

Значи вака ако имате пари на дебитната картичка слободно може да плаќатите преку PayPal, а пари ќе ти бидат одбиени на картичката не треба да имаш пари на PayPal.

Се имам објаснето почнав да се повторувам прво прочитајте се убаво, па после прашувајте што не ви е јасно.

clen na it

read-only
14 август 2008
5
0
Jas odamna si imam PP i go koristam bez problemi. Si izvadiv stranska debitna karticka od PAYONEER, mi ja pratia po posta za 3-4 nedeli, se registrirav vo PP kako USA. Bez problemi sum zemal pari od PP dosega.
Kako se otvara kartickata mozete da citate na http://hotfixes.edibra.com/?tag=mastercard-online-signup

pozdrav

се регистрирав на payoneer и нисто понатаму нема меил.нема да дополнам информации"адреса на живеење и такви ствари како ке ми стигне картичката ,и дали може во мк ,или како уплакаш на картичката
пс :се плака ли нешто како чланарина ....

Zoe

read-only
18 март 2009
11
0
UF ! :ermm:
Nekako ne se razzbirame: Jas prasuvam dali ako imas debitna na NLB (registrirana a PayPal kako slovenska) dali moze da ti plakaat luge na PayPal. lesno e za kupuvanje, ali dali moze mene da mi plakaat pari, i dali moze da si gi podignam tie pari posle kaj nas??

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Ќе ве известам доколку ми стигнат тие 30 долари на сметката на тутунска банка. Од paypal рекоа дека ќе стигнат за 5-7 дена па ќе видиме.

karevski

read-only
22 март 2009
8
0
Paypal македонија

Здраво дечки, имам слушнато дека постојат финти како да се направи пејпал за тука во македонија. Ке може ли некој да ми ја каже таа финта, ако воопшто постои, и ако е за кажување во јавност. Инаку поседувам MoneyBookers акаунт, но не гледам можност за плаќање од moneybookers на paypal. Пејпал от ми треба за да нарачам делови за мотор од ибеј, гледам таму не прифаќаат moneybookers, а во оваа тема би прашал и дали некој има од тука искуство во купување преку ибеј, дали крадат, дали стига нарачаниот пакет и сл. Фала ви многу, се читаме

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.782
33.887
roka.mk
Мислам дека повеќе не се потребни финти.Paypal го има и во македонија.

karevski

read-only
22 март 2009
8
0
аха, епа еве само што аплицирав за картицава payoneer е сега ме интересира како ја надополнуваш картицава, на кој принцип се надополнува.. и дали може да се вадат пари од АТВ банкомат и со која провизија. фала

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
се регистрирав на payoneer и нисто понатаму нема меил.нема да дополнам информации"адреса на живеење и такви ствари како ке ми стигне картичката ,и дали може во мк ,или како уплакаш на картичката
пс :се плака ли нешто како чланарина ....

kazi mi kako uspea da se registriras na payoneer ,i ne mi e jasno kako preku toj link ste uspeale koga toa nema vrska

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
@stancafe
Некако успеав да се снајдам со туторијалот, па сега чекам да ја одобрат апликацијата. Ако навистина стигне, ја те честам една пијачка! :)
@daci92
Добар е туторијалот, само следи го пажљиво. Некои страни не се таму каде што треба да бидат, али ќе се снајдеш. Али полесен е оној на olikomerc. :bravo:

Zoe

read-only
18 март 2009
11
0
@Extremex
Kako sega ti stignaaa?? Kazi molim te sto nnapravi. Jas denes bev vo NLB centralata, i so eden vraboten decko tamu se objasnvav posto on tvrdi deka probuval pred deset dena i ne mozelo so NLB, ama nikako ne mozelo.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Па и мене ме брлавеа дека не можи ама и јас незнам како. Се си идеше со нормална процедура. И си ги извадив парите од банкомат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв