Ај сеа - сите ние реално по 6 саати на Јутуб сме ...можеби 2 од нив се поминати на музикаШто стори 6 и пол саати на Јутјуб.Лорд оф д рингс трилогија да не гледаше?
Одличен резултат.![]()
И го дадов на сопругата да го тестира. Гледа разни американски програмиШто стори 6 и пол саати на Јутјуб.Лорд оф д рингс трилогија да не гледаше?
Одличен резултат.![]()
6-7 просек рачунај си.Samsung A52s
Погледнете го атачментот 117532
Инсталирав Open Camera и таа ми изеде прилично многу батерија. Сигурен сум дека ќе извадеше минимум 9 часа.
8 нека вади, на коњ сум.
Сакаш да кажеш дека отскокнувам, така?Great, ама ова не е стандардна батерија, него best case scenario
7 треба да е просек
Сакаш да кажеш дека отскокнувам, така?
Ваљда ова е така зата што не користам социјални апликации (на пример Facebook го користам преку browser)
Исто така во овие прекрасни саати нема ниеден разговор на Messenger со видео (или пак Viber)
Како што гледаш, најмногу суксам на Јутубе и Вивалди. Но сепак, за мене лично се над 6 часа е чиста премија.
Auto brightnessМногу е важно на кое осветлување работи екранот. Овде трошка сонце не виде телефонот, во домашни услови, незахтевни програми за разлика од социјални мрежи.
Не се мерила поединци како нас или некој што може да ја исцеди истава батерија за 4-5 часа.
Auto brightness
Реално го користев за оние 11 часа SoT. Во најлош случај не е под 9 часа
Немам намера да се фалам или пак да го лажирам со минимум светлина оставен во темна соба па да врти Youtube .
Било кој што ме познава на форумов знае дека Samsung не ги можам (можев!) и од петни жили се трудам да му најдам мана на телефонов. Сериозно ви кажувам.
Освен некои ситни замерки во UI-во (по кривица на Android претпоставувам) и ситници со нотификациите од Messenger и Viber немам други замерки
Влетав со тешки предрасуди и кон телефонов и кон брендов. Го зедов затоа што морав да земам телефон (на претходниот толку му падна батеријата што не можев да истерам ни 3 часа SoT па со мене молкнев power bank насекаде)
Со иста паталска мржња ќе земев с22у, или ете во иднина можда с23 мини. Дај боже да е вака средено и кај нормални корисници. Супер ти држи батеријата.Auto brightness
Реално го користев за оние 11 часа SoT. Во најлош случај не е под 9 часа
Немам намера да се фалам или пак да го лажирам со минимум светлина оставен во темна соба па да врти Youtube .
Било кој што ме познава на форумов знае дека Samsung не ги можам (можев!) и од петни жили се трудам да му најдам мана на телефонов. Сериозно ви кажувам.
Освен некои ситни замерки во UI-во (по кривица на Android претпоставувам) и ситници со нотификациите од Messenger и Viber немам други замерки
Влетав со тешки предрасуди и кон телефонов и кон брендов. Го зедов затоа што морав да земам телефон (на претходниот толку му падна батеријата што не можев да истерам ни 3 часа SoT па со мене молкнев power bank насекаде)
September security patch, October security patch + не баш јасно објаснети подобрувања + неколку пати апдејти на скоро сите Samsung апликации. Откако го купив некаде околу 27/29 септемвриДа си најсреќен со телефонот и да ни кажеш по некој апдејт дали е уште вака.
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден