Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која е вашата прва игра на РС?

ProNoob

hello world
1 октомври 2010
392
13
Winter Games ,Mame32 i Pearl Harbor :D

Mame32

Pearl Harbor uste ja imam, a winter games ja nemam, a bi sakal da ja imam :D

PearlHarbor ScreenShots:
pearl-harbor-defend-the-fleet-game.jpg

download-pearl-harbor-defend-the-fleet-screenshot.jpg

Mame32:

738347631.jpg

everest

hello world
24 март 2009
293
28
Delta Force 1
228967-normal_delta_force_splash_large.jpg

delta_force_1_rm.jpg

Carmagedon 2
24e34_carmageddonpic1.jpg

Двете паралелно ги играв. Не излегов од дома додека не ги завршив...:D

everest

hello world
24 март 2009
293
28
Taa igra jas ja instalirav na 6-7 godini kako tebe , i jas se plasev koga ke dojdev do delot koga treba da gi ubivam tie zabite ili kojznae sto bea :) i nemozev da ja zavrsam :D
После првите две игри мислам дека беше Half Life што ја инсталирав и ни јас не успеав да ја завршам. Се сеќавам дека заглавив во тоа базенот, со рибата која ја средив без проблем, но никако не можев потоа да излезам од базенот. Знам дека требаше да дојдам до една врата и требаше некако да скокнам до неа но не ја открив команадата.... немав интернет и некого да прашам. После 1000 обиди се откажав и ја деинсталирав. :pcuenje:
И сега се нервирам кога ќе се сетам на оваа игра, за разлика од првите две кои што покасно неколку пати ги играв од почеток.

Noobie_(n0t)

read-only
16 октомври 2010
31
3
Ах, добри игри сте мавнале!
Мене прва ми беше Mame32, ма тоа беше секојдневие. :D
Имаше еден од маало, си зема фино лепо под кирија една просторија, стави 10тина компјутери - 10 денари пола саат - па прај шо ќе праиш! :p Секој ден дечарлаана таму набутани, играме Мустафа, како што ја викавме. Добри пари си вадеше тој, љубим му бркче. Ама тоа беше пред пред 10тина години сигурно, уште имавме 5-6 години. Деца - радости! :)) После нели сите изнакупија подобри машини дома, земаа игрици какви шо сакаат (тогаш се ни се вртеше околу игри, или пак ќе го прашаш каков компјутер има, се што знаевме да кажеме е пентиум 4! :D Ако имаше некој 4ка - готово се разбира во компјутери! ). Ма што се лажам, па и јас купив. 4ка нормално! :LOL: Прва игра ми беше Тарзан, маки сум мачел по цели денови. Ја инсталирав пред некој ден (цедето го чувам - спомени бе :plachko2: ) се чудам како сум можел тоа да го играм!
Интересна работа.
П.С. Зашто темиве што се отворени пред година-две, едноставно замруваат? Секогаш има некој кој ќе ја продолжи дискусијата. :)

Noobie_(n0t)

read-only
16 октомври 2010
31
3
Мојата втора игра! :LOL:
Со многу вакви херојчиња сум тепал време.. :)
Сега собирам пари за нов ПЦ, и здравје некој ѕвер од 2009/10 да симнам.. :)

vordan

hello world
7 јуни 2008
87
14
3D Monster Maze
3D-monster-maze-T-rex-2-steps-away.png

Упс! Заборавив да кажам, ова беше на Sinclair ZX-81, кој своерачно го залемив од пристигнатите компоненти. Во 1981. :)
Играта, во црно-бела техника, ја играв на телевизорчето „Јуност“, кое му го „дигнав“ на братучед ми (ионака во тоа време немаше којзнае што на програмата). :)

П.С. Знам дека е off-topic, ама ете -- тоа е мојата прва игра.

Ristofv

read-only
30 октомври 2010
9
1
Мислам дека беше Gta:)
Но не се секавам многу добра, а ваљда беше и Street Fighter..:muahaha:

Jovan.74

hello world
6 јуни 2010
209
6
Skopje
Оваа Hercules е најјака игра. Ја играв пред неколку години и неможев да поминам еден човек-коњ, па ги најдов кодовиет на нет и така и натака ја изиграв :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно