Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

Miksa2007

hello world
15 октомври 2007
112
1
Како се пристапува, никако не можам да го најдам ако идам на irc.freenode.org добивам текст "It works !" а потоа канал како??

Moscow_BoY

hello world
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
Би го изменил во самиот кернел, од корен што се вика па нема да го познаете. Не ме прашувајте повеќе имам сопствена визија, немам време и хостинг...

M

Mr.Alien

Гостин
Па ајде, да видиме какви визии имаш. Може да испадне нешто од тоа...;)?

Moscow_BoY

hello world
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
Деловна тајна =) Она што ми паѓа на очи во форумов е што има мал број на луѓе, и мал број на постови. Обидете се тоа некако да го решите, исто така треба да пронајдете начин да ги мотивирате членовите.
Гледан дека сте направиле irc канал, можеби треба да размислите за сопствен сервер во иднина, и уште поважно зголемување на бројот на луѓето таму преку разни it.com.mk состаноци и irc лекции.

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Деловна тајна =) Она што ми паѓа на очи во форумов е што има мал број на луѓе, и мал број на постови. Обидете се тоа некако да го решите, исто така треба да пронајдете начин да ги мотивирате членовите.
Гледан дека сте направиле irc канал, можеби треба да размислите за сопствен сервер во иднина, и уште поважно зголемување на бројот на луѓето таму преку разни it.com.mk состаноци и irc лекции.

Te poddrzuvam vo vrska so ova dobra e idejata a sega e mnogu lesno da se krene sopstven server mislam znam lugje koj imaat krenato sopstveni serveri.

Andrijeski

poweruser
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net

Te poddrzuvam vo vrska so ova dobra e idejata a sega e mnogu lesno da se krene sopstven server mislam znam lugje koj imaat krenato sopstveni serveri.

Беше дискутирано за посебен сервер, не е никаков проблем посебен сервер, глупо е што корисниците би морале да се конектираат на посебен сервер само за #IT.com.mk зошто е одлучено да биде на freenode пишува овде: http://it.com.mk/forum/showthread.php?t=1602

mr.wicket

read-only
29 ноември 2007
38
3
Скопје, Македонија
micevski.xyz
Би зголемил пикесли на аватарот и сликата од профилот. Пример: 100 рх на 100 рх (може и до 120 да иде :))

Би поставил правило да е кирилица пишуваното нели :) Ради естетика.
Би доставил скинови за форумот во други бои :) (ако веќе ги има простете, неможам да ги најдам)

LiquidWorm

Администратор
26 март 2007
2.676
198
www.zeroscience.mk
za avatarot diskutabilno...

za kirilica ne e diskutabilno, mozebi nekoj nema ni podrska instalirano, zar za niv da bide zabraneto da citaat/postiraat.. i jas bi sakal se da e na kirilica (radi estetika) toa ama ne e vozmozno

skinovi diskutabilno ;) :bravo:

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90
Па не знам баш дали е добра идејата да се зголеми аватарот на 100 или 120 пиксела. Има луѓе кои сеуште користат мали монитори и резолуција 800х600.

А за кирилицата најдобро е да се препорача на сите членови да пишуваат со кирилица доколку се во можност.

ivvan

Баниран/a
11 ноември 2007
52
2
www.pic.mkd.net
Јас не би промовирал сајт...форум што не ме промовира мене... Link exchange!!! Мора... Јас незнам како после колку месеци 7-8 или? Сеуште сте на 1000 членови... Не предлагам спам, ама мора малку маркетинг... На толку членови тука што имат сајтови... Секој по еден баннер до овде, и од овде до секој... Ќе се разработи... Она со пребарувачите е гола вода... Јас го пронајдов форумов пред 2 месеци... Е тоа е тапа, кога висам на интернет по цел ден... Значи не сте присутни никаде!
1. Link exchange!!!
2. Малку платен маркетинг... (колку и тешко ова да изгледа...)
3. Дизајнот... (е тапа) мислам не боде во очи ама пак е многу просечен и пред се не привлечен за нови форумџии... (ова мора, со се банерите комплет...)
4. Членовите (админ, модератор па и сите нас(пред се за корисниците!)...) место критики, исмевање и конфликти > корисни критики, совет, мотивација и пред се СОРАБОТКА(Link exchange, хостинг, поддомени, домени, скрипти...)!
5. Боречки клуб е ок, но може и нешто плус рубрики fun fun fun.
6. Така забележав стар натпревар...Јако е! И пак да се почне со тоа... Колку што разбрав некои од администрацијата се во USA:??(одврзете кесето за некои награди ко хостинг, домен4е ово она... не мора да чекате на мкхост.. ставете реклами на некои фирми македонски барем да покриваат месечен фонд за награди и ово она...)
7. Link exchange!!! Link exchange!!! Link exchange!!!

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
Јас дефинитивно би го променил скинот. Барем да биде некоја друга боја, на пример може наместо кафеава да биде сина или црвена боја со бела или сива комбинација. Сепак овој скин некако ми генерира ладна атмосфера. Комбинација од поживи бои (плава, црвена, зелена...) мислам дека ќе биде попријатна. Ова е мое мислење. :rolleyes:

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
За зголемување на максималната големина на аватарт веќе разговаравме во админ секцијата... сите се согласија така да се чека имплементацијата :)

зголемување на 100х100рх

D

Администратор
31 март 2007
4.139
4.348
www.aqtos.com
Јас не би промовирал сајт...форум што не ме промовира мене... Link exchange!!!
Хм хм хм.. дискутабилно. Размена на линкови не е секогаш најдоброто нешто за промоција.

Мора... Јас незнам како после колку месеци 7-8 или? Сеуште сте на 1000 членови... Не предлагам спам, ама мора малку маркетинг...
Бројот на членови е сосема солиден за ваков стручен форум. Не е ова сваштарија па да има 10,000 членови и да не се знае ниту кој пие ниту кој плаќа.

На толку членови тука што имат сајтови... Секој по еден баннер до овде, и од овде до секој... Ќе се разработи...
И од овде до секој... ииии? за два-три дена форумот ке биде преполн со реклами и банери... добра идеја, но just too much.

Она со пребарувачите е гола вода... Јас го пронајдов форумов пред 2 месеци... Е тоа е тапа, кога висам на интернет по цел ден... Значи не сте присутни никаде!
Точно е дека не вршиме којзнае како маркетинг... но присутни сме тука и таму... во иднина ке биде подруго.

Досега не има/ше:
- Има банер на сајтот на Ентер - Ентер е единствено списание во МК за ИТ.
- Имаше цела страна натпис за It.com.mk во мислам Мајскиот број на Ентер.
- Имаше кратка репортажа во емисијата Ентер за ИТ форумот.
- Македонски ИТ форум - веб сајт на денот во Време
- Во еден Newsletter на Метаморфозис IT.com.mk беше препорачан како Корисен линк.
- Не има во Македонскиот веб директориум.
- Iaku portalot e na privremena pauza, IT ima baner tamu www.mkdlife.com.

Признавам ова не е ништо, но сепак сме негде зар не? ;-)

А каде и како го пронајде ти форумот?

2. Малку платен маркетинг... (колку и тешко ова да изгледа...)
Тоа не е воопшто тешко, напротив, тоа е најлесниот вид на маркетинг. :)))

3. Дизајнот... (е тапа) мислам не боде во очи ама пак е многу просечен и пред се не привлечен за нови форумџии... (ова мора, со се банерите комплет...)
Patience is a virtue. :tainstven:

4. Членовите (админ, модератор па и сите нас(пред се за корисниците!)...) место критики, исмевање и конфликти > корисни критики, совет, мотивација и пред се СОРАБОТКА(Link exchange, хостинг, поддомени, домени, скрипти...)!
Точно.

5. Боречки клуб е ок, но може и нешто плус рубрики fun fun fun.
Имаш конкретен предлог?

6. Така забележав стар натпревар...Јако е! И пак да се почне со тоа...
Во иднина ке има уште натпревари.

Колку што разбрав некои од администрацијата се во USA:??(одврзете кесето за некои награди ко хостинг, домен4е ово она...
Да точно, јас сум на периоди во САД, но тоа што го збориш е чиста глупост која не си ја размислил (зборувам за одврзете кесето).

не мора да чекате на мкхост.. ставете реклами на некои фирми македонски барем да покриваат месечен фонд за награди и ово она...)
Се работи активно на случајот, некои работи не се толку лесни како што изгледаат. ;-)

D

Администратор
31 март 2007
4.139
4.348
www.aqtos.com
Сакам да истакнам дека навистина сме благодарни што членовите земаат учество во оваа тема и сите сугестии/забелешки/коментари се прифатени и дискутирани од страна на администраторите и модераторите.

mr.wicket

read-only
29 ноември 2007
38
3
Скопје, Македонија
micevski.xyz
za avatarot diskutabilno...

za kirilica ne e diskutabilno, mozebi nekoj nema ni podrska instalirano, zar za niv da bide zabraneto da citaat/postiraat.. i jas bi sakal se da e na kirilica (radi estetika) toa ama ne e vozmozno

skinovi diskutabilno ;) :bravo:

Друже, конкретно за кирилицата ќе се отвори една тема.. Каде фино лепо со слики ќе биде објаснето како се инсталира системска кирилична подршка.. Ништо тешко. Разбирам дека има некои што немаат кирилична подршка (пример некој ако сурфа од странство од неткафе :))
Сигурен сум и дека повеќето членови кои немаат кирилица ќе ја инсталираат и ќе постираат со кириличен фонт.
(Значи ќе се намали бројот на тие без кирилична системска подршка)

И заборавив во предходниот пост да пишам кога се обидувам да додадам слика во постот и кликнам на икончето за вметнување на УРЛ од сликата, ми искачаат некој „роботски знаци“ :) Преводот може да се досреди. :p
Истото го гледам и кога линкам некој текст :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно