Како се пристапува, никако не можам да го најдам ако идам на irc.freenode.org добивам текст "It works !" а потоа канал како??
koga bi bil moj forumov, bi prodolzil so dobrata rabota:bravo:
fala ba4ko za kanalotServer: irc.freenode.org
kanal: #it.com.mk
Деловна тајна =) Она што ми паѓа на очи во форумов е што има мал број на луѓе, и мал број на постови. Обидете се тоа некако да го решите, исто така треба да пронајдете начин да ги мотивирате членовите.
Гледан дека сте направиле irc канал, можеби треба да размислите за сопствен сервер во иднина, и уште поважно зголемување на бројот на луѓето таму преку разни it.com.mk состаноци и irc лекции.
Гледан дека сте направиле irc канал, можеби треба да размислите за сопствен сервер во иднина, и уште поважно зголемување на бројот на луѓето таму преку разни it.com.mk состаноци и irc лекции.
Te poddrzuvam vo vrska so ova dobra e idejata a sega e mnogu lesno da se krene sopstven server mislam znam lugje koj imaat krenato sopstveni serveri.
За зголемување на максималната големина на аватарт веќе разговаравме во админ секцијата... сите се согласија така да се чека имплементацијата
зголемување на 100х100рх
Хм хм хм.. дискутабилно. Размена на линкови не е секогаш најдоброто нешто за промоција.Јас не би промовирал сајт...форум што не ме промовира мене... Link exchange!!!
Бројот на членови е сосема солиден за ваков стручен форум. Не е ова сваштарија па да има 10,000 членови и да не се знае ниту кој пие ниту кој плаќа.Мора... Јас незнам како после колку месеци 7-8 или? Сеуште сте на 1000 членови... Не предлагам спам, ама мора малку маркетинг...
И од овде до секој... ииии? за два-три дена форумот ке биде преполн со реклами и банери... добра идеја, но just too much.На толку членови тука што имат сајтови... Секој по еден баннер до овде, и од овде до секој... Ќе се разработи...
Точно е дека не вршиме којзнае како маркетинг... но присутни сме тука и таму... во иднина ке биде подруго.Она со пребарувачите е гола вода... Јас го пронајдов форумов пред 2 месеци... Е тоа е тапа, кога висам на интернет по цел ден... Значи не сте присутни никаде!
Тоа не е воопшто тешко, напротив, тоа е најлесниот вид на маркетинг.2. Малку платен маркетинг... (колку и тешко ова да изгледа...)
Patience is a virtue. :tainstven:3. Дизајнот... (е тапа) мислам не боде во очи ама пак е многу просечен и пред се не привлечен за нови форумџии... (ова мора, со се банерите комплет...)
Точно.4. Членовите (админ, модератор па и сите нас(пред се за корисниците!)...) место критики, исмевање и конфликти > корисни критики, совет, мотивација и пред се СОРАБОТКА(Link exchange, хостинг, поддомени, домени, скрипти...)!
Имаш конкретен предлог?5. Боречки клуб е ок, но може и нешто плус рубрики fun fun fun.
Во иднина ке има уште натпревари.6. Така забележав стар натпревар...Јако е! И пак да се почне со тоа...
Да точно, јас сум на периоди во САД, но тоа што го збориш е чиста глупост која не си ја размислил (зборувам за одврзете кесето).Колку што разбрав некои од администрацијата се во USA:??(одврзете кесето за некои награди ко хостинг, домен4е ово она...
Се работи активно на случајот, некои работи не се толку лесни како што изгледаат. ;-)не мора да чекате на мкхост.. ставете реклами на некои фирми македонски барем да покриваат месечен фонд за награди и ово она...)
za avatarot diskutabilno...
za kirilica ne e diskutabilno, mozebi nekoj nema ni podrska instalirano, zar za niv da bide zabraneto da citaat/postiraat.. i jas bi sakal se da e na kirilica (radi estetika) toa ama ne e vozmozno
skinovi diskutabilno:bravo: