Не, до големата магла ќе да е.дали би можело тоа да е проблем?
Не, до големата магла ќе да е.дали би можело тоа да е проблем?
Најважен совет кој можеш да го добиеш од мене е Вакумирање по секоја цена. Барај салам мајсториНекој последен совет пред/после монтажа?
Малку ценкање и стигнавме на 35 како последна.Паметен избор,
btw колку искочи крајната цена со wifi?
Убаво да
Мајсторот што треба да ја монтира е по препорака од продавачот, така да веројатно е добар. 15-30 мин вакуумирње треба да е ок, ако не се лажам?Најважен совет кој можеш да го добиеш од мене е Вакумирање по секоја цена. Барај салам мајстори
За соба од 14м2 со солидна изолација би требало да е добра.Малку ценкање и стигнавме на 35 како последна.
Мајсторот што треба да ја монтира е по препорака од продавачот, така да веројатно е добар. 15-30 мин вакуумирње треба да е ок, ако не се лажам?
Ќе изгледам и некој клип на YouTube вечерва како оди монтажа, да не излезам ко тотален аматер пред мајсторот и веројатно малку да му го дигнам притисокот од сабајле.
Инаку, денеска ја доставија и ќе треба да почека до утре во кутија, еве и една слика.
Благодарам уште еднаш. Добри луѓе!
Благодарам за советите, ќе ги имам на ум утре.Немој со "веројатно е добар"
Не е ракетна физика ама ако те убеди дека не треба вакумирање и те донесе пред свршен чин рачунај дека 35 до 40% ќе има послаби перформанси или просто кажано ќе работи полошо од најглупата Тесла која е вакумирана.
И друга уште поопасна ситуација е што климата работи на R32 кој не поднесува ни микрон воздух. Ова е безбедносен ризик. Не сте виделе експлодирана клима со овој фреон (барајте на Јутубе)
Ќе си направиш муабет уште пред да почне. Ако ти мава реторики "абе многу гледате Јутубе", "нема врска, јас секаде местам вака па ништо не е" заблагодари се покажи му го патот.
И не ја лепете во плафон. Задолжително да има минимум 20 сантиметри.
Рачунај дека еден ден ќе треба да се вади оклоп за да се исчисти.
30 сантиметри јас препорачувам. Ако ја напика горе ќе се буни заради топлиот воздух.
Значи, горе 30 сантиметри и од лева и десна страна простор. Особено од десна страна.
Малку љубезност и помалку истражување по форуми и ChatGPT, сега си изгледал едно видео на YouTube и поставил две три прашања на недозреана вештачка интелигенција и утре ќе му го загорчуваш животот на мајсторот. Ако до толку немаш доверба тогаш консултирај се со горенаведените медиуми и монтирај си ја климата сам, што знаеш, може и ќе научиш занает па ќе му ја земеш работата на мајсторот. Чисто информативно, мајсторите не се стока или нешто подолу од корисниците, си имаат достоинство и самопочитување.Нешто да се додаде или промени?
Далеку од тоа, никој не сака никому да му го „зеде лебот“. Но, очигледно, не-професионалноста на некои мајстори нè принудува да ги отвориме очите и да се „подготвиме“. Затоа постојат и овие форуми – луѓето споделуваат совети и искуства.Малку љубезност и помалку истражување по форуми и ChatGPT, сега си изгледал едно видео на YouTube и поставил две три прашања на недозреана вештачка интелигенција и утре ќе му го загорчуваш животот на мајсторот. Ако до толку немаш доверба тогаш консултирај се со горенаведените медиуми и монтирај си ја климата сам, што знаеш, може и ќе научиш занает па ќе му ја земеш работата на мајсторот. Чисто информативно, мајсторите не се стока или нешто подолу од корисниците, си имаат достоинство и самопочитување.
Со Здравје да се користи долго да служиМалку ценкање и стигнавме на 35 како последна.
Мајсторот што треба да ја монтира е по препорака од продавачот, така да веројатно е добар. 15-30 мин вакуумирње треба да е ок, ако не се лажам?
Ќе изгледам и некој клип на YouTube вечерва како оди монтажа, да не излезам ко тотален аматер пред мајсторот и веројатно малку да му го дигнам притисокот од сабајле.
Инаку, денеска ја доставија и ќе треба да почека до утре во кутија, еве и една слика.
Благодарам уште еднаш. Добри луѓе!
Обично климата се монтира 30-40цм од зид може и поблиску, вака во твојот случај не изгледа баш убаво пошто се познава цревото, побарај некој канал ако можеш да го покриешПоздрав до си
Е ако се гледа де, не е крај на свет. Сум видел 2000 места кај што се гледа цревото, ни грди ни ништо.Обично климата се монтира 30-40цм од зид може и поблиску, вака во твојот случај не изгледа баш убаво пошто се познава цревото, побарај некој канал ако можеш да го покриеш![]()
Здраво.Ми треба совет за избор на клима ,станува збор за 25м2 дневна со кујна отворен простор,постара дограма,куќата нема изолација,и е сама ,нема лепенки ,дали да ставиме 5 кв или 3.5кв,изборот треба да биди помеѓу овие две клими од мидеа.?
Куќата се најдува во Битола ,на патот кон Пелистер.
Сетек - се од техника
Технологија што инспирира. Решенија што траат. Сетек ви нуди внимателно одбран асортиман од техника за секој дом и бизнис. Квалитет, услуга и доверба – сѐ на едно место.www.setec.mk
Сетек - се од техника
Технологија што инспирира. Решенија што траат. Сетек ви нуди внимателно одбран асортиман од техника за секој дом и бизнис. Квалитет, услуга и доверба – сѐ на едно место.www.setec.mk
Добро утро! 2 прашања:
- Препорака за клима и од каде да се купи за гарсоњера 21 квадрат во нова зграда со изолација, станови од речиси сите страни и градско парно (значи ќе биде топло)?
- Дали фирмиве ко Сетек, Нептун итн. имаат свои монтери и дали ако земеш од кај нив или од било каде ако има климата гаранција треба со нивни монтери да одам?
Читав некои рецензии од незадоволни клиенти особено од монтерите. Тоа ме замисли инаку и најблиску ми се за да порачам.Овој модел земи го од клими мк имаат нивни монтери
![]()
VIVAX ACP-12CH35AENI R32 по супер цена од 25.590 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 5 годиниklimi.mk
Читав некои рецензии од незадоволни клиенти особено од монтерите. Тоа ме замисли инаку и најблиску ми се за да порачам.
БлагодарамБидејќи немаш изолација од тие два модели мој совет ти е да ја земеш 5.5кв Мидеа
( сподели фотографии кога ќе ја монтираат )
Имам телевизор тука и некако бев принуден малку повеќе да го избегнам од десната страна. Можеби ќе ставам канал, или пак ако најдам некоја пластична декорација во овој стил.Обично климата се монтира 30-40цм од зид може и поблиску, вака во твојот случај не изгледа баш убаво пошто се познава цревото, побарај некој канал ако можеш да го покриеш![]()
Мал про тип.Имам телевизор тука и некако бев принуден малку повеќе да го избегнам од десната страна. Можеби ќе ставам канал, или пак ако најдам некоја пластична декорација во овој стил.
Eве и неколку слики од надворешната единица
Натепан треба да биде. Не е доволно „за срамота“Клима уредот 5,5kw марка Tesla
е монтиран пред многу скоро. Човекот чекаше скоро два месеца да му ја монтираат, и погледајте колку несмасно, не естетски надворешната единица е поставена на сред балкон. На монтерот му било понудено со дигалка корпа мерло да искористат за да ја монтираат од десна страна на сликата и бил одбиен поради немање време пола сат. И на крај да е уште потрагично климата не му ја вакумирал и наплатено му е 130€ наместо 115€, за метро цевка демек 4 метра а не 3 метра бакарни цевки. Нема повеќе коментари освен ЗА СРАМОТА
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
CAR POWER VOLTAGE CONVERTER EXTRALINK OPIM-600W 12V>230V, 600W, w/USB
2.410,00 ден
SSD M.2 2TB TEAM GROUP MP33 NVMe, TM8FP6002T0C101
16.360,00 ден