Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења има во првиот пост)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Сепак остана Мидеата, ми ја пофалија многу како подобра од Хаиер.
Добив одлична цена за нејзе, ке чекам неделава да ја монтираат и ке пишам.

Sent from my Samsung S20 FE

MitkoI

hello world
11 јуни 2017
442
202
Сепак остана Мидеата, ми ја пофалија многу како подобра од Хаиер.
Добив одлична цена за нејзе, ке чекам неделава да ја монтираат и ке пишам.

Sent from my Samsung S20 FE
Еве ти Еуровент од двете па ти види сам која е подобра...

Атачменти

• MOX301-18HFN8-QRD0GW.png
    MOX301-18HFN8-QRD0GW.png
    42 KB · Прегледи: 97
  • U50MEEFRA.png
    U50MEEFRA.png
    43,1 KB · Прегледи: 92

skopje_mkd

hello world
5 февруари 2016
392
134
Препорака инвертер клима за во дневна 25-28м2. Примарно за ладење ќе се користи во станот има градско парно. Од интернет што гледав како поефтина варијанта
- VIVAX ACP-12CH35AEQI R32 по супер цена од 17.590 ден.
- TOSOT MUSE ECO TWH12AFB-K6DNA5A по супер цена од 17.990 ден.
и оваа е опција првпат слушам за брендов
- COOPER&HUNTER ARCTIC INVERTER (R32) 3,5 kW CH-S12FTXLA-NG (-25 ˚C) (А+++) – КЛИМА УРЕДИ

овие од клима.мк вивакс и тосот ги гледав најефтините, некој имаше спомнато на форумот вивакс аеми која е 22000 што би добил во споредба со оваа од линкот која е 17500. Исто ако има некој искуство со Cooper&Hunter некој спомна дека е ребрендиран од GREE. Со мепринг имам соработка и можам да ја земам компензација само проблем дека моментално на лагер ја имаа само оваа 3.5ка и цената и е 32000 без монтажа. Дали имал некој искуство со овој бренд дали вреди да плата скоро 250евра плус и што би добил.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.235
Препорака инвертер клима за во дневна 25-28м2. Примарно за ладење ќе се користи во станот има градско парно. Од интернет што гледав како поефтина варијанта
- COOPER&HUNTER ARCTIC INVERTER (R32) 3,5 kW CH-S12FTXLA-NG (-25 ˚C) (А+++) – КЛИМА УРЕДИ

овие од клима.мк вивакс и тосот ги гледав најефтините, некој имаше спомнато на форумот вивакс аеми која е 22000 што би добил во споредба со оваа од линкот која е 17500. Исто ако има некој искуство со Cooper&Hunter некој спомна дека е ребрендиран од GREE. Со мепринг имам соработка и можам да ја земам компензација само проблем дека моментално на лагер ја имаа само оваа 3.5ка и цената и е 32000 без монтажа. Дали имал некој искуство со овој бренд дали вреди да плата скоро 250евра плус и што би добил.
И со Виваксот ќе бркаш работа. Во суштина со било која од нив.
Земи ја таа што има повеке опрема, како што е wifi и јонизатор.
Мислам дека во Купер Хантер има јонизатор.

Ако си во дилема види која од нив има најтешка надворешна.

Mouse

read-only
5 јули 2021
1
0
Која би ми ја препорачале од овие двете:
HYUNDAI AURORA 120 Inverter по супер цена од 25.990 ден.
VIVAX ACP-12CH35AERI R32 по супер цена од 27.990 ден.
Доколку не се отвара линкот едната е Hyundai Aurora а другата Vivax AERI. Се работи за 35м2 простор со добра изолација. Реално ми треба повеќе за ладење. Читав дека за виваксот имате пофални зборови но не прочитав ништо за хундаито. Па некако цената и гаранцијата ме предомислуваат.

klima fan

lurker
14 јуни 2021
613
342

Мoј сoвет Вивaкс Аеми 3.5кв сo и-феел финкцијa сo вгрaден ви-фи oдличнa климa пo oдличнa ценa oд 21.990 денaри сo ГМЦЦ Тoшибa Кoмпресoр

Доколку не се отвара линкот едната е Hyundai Aurora а другата Vivax AERI. Се работи за 35м2 простор со добра изолација. Реално ми треба повеќе за ладење. Читав дека за виваксот имате пофални зборови но не прочитав ништо за хундаито. Па некако цената и гаранцијата ме предомислуваат.
Oд oвие 2 мoдели Аери Вивaкс сo ГМЦЦ Тoшибa кoмпресoр зaтoa штo имa мнoгу презaдoвoлни кoрисници oд Аери мoделoт
Гaрaнцијaтa кaј Хјундaи е 7 гoдини услoвнa секoјa гoдинa пo 800 денaри Дoдекa Вивaкс Аери имa 3 гoдини услoвнa гaрaнцијa пo 800 денaри.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Мoј сoвет Вивaкс Аеми 3.5кв сo и-феел финкцијa сo вгрaден ви-фи oдличнa климa пo oдличнa ценa oд 21.990 денaри сo ГМЦЦ Тoшибa Кoмпресoр

Oд oвие 2 мoдели Аери Вивaкс сo ГМЦЦ Тoшибa кoмпресoр зaтoa штo имa мнoгу презaдoвoлни кoрисници oд Аери мoделoт
Гaрaнцијaтa кaј Хјундaи е 7 гoдини услoвнa секoјa гoдинa пo 800 денaри Дoдекa Вивaкс Аери имa 3 гoдини услoвнa гaрaнцијa пo 800 денaри.
каде копате инфо која шо компресор има? пример ја иам Q design АЕQI серија вивакс

MitkoI

hello world
11 јуни 2017
442
202

Ако можиш со компензација тогаш земај ја Cooper&Hunter, разликата спрема Виваксот и Тосотот е голема.
Cooper&Hunter е rebrendiran
Мислењето е автоматски споено:

Oд тие две Вивакс аери.
Разгледај ги и овие

Последна промена:

klima fan

lurker
14 јуни 2021
613
342
каде копате инфо која шо компресор има? пример ја иам Q design АЕQI серија вивакс
Сите Вивaкс инвертер мoдели ( oсвен Вивaкс REII и REWI oвие мoдели се ребрендирaни Хaиер ) се ребрендирaни прoизведени вo Мидеa a Мидеa и вo свoите и вo ребрендирaните клими имa ГМЦЦ ТOШИБA Кoмпресoр

joBs0

hello world
13 септември 2019
108
171
Да прашам дали стварно 5к е монтажа, и каде може да се најде поефтино?!

пс. Ако имате број на добри мајстори пратете во ПП за поефтино?!

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Некој да каже нешто? Благодарам
Секако дека се потребни, но зошто ти недостасуваат филтрите? Обрати се во официјалниот сервис за таа клима, треба да имаат резервни делови и потрошни материјали.

Magical

hello world
15 август 2008
434
453
Секако дека се потребни, но зошто ти недостасуваат филтрите? Обрати се во официјалниот сервис за таа клима, треба да имаат резервни делови и потрошни материјали.
Ги нема од прв дн, се обратив до официјалните, ми рекоа дека не се потребни тие филтри ги немаме ние... кај може да се купат ако ги има негде и какви треба да барам? Благодарам

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.235
Ги нема од прв дн, се обратив до официјалните, ми рекоа дека не се потребни тие филтри ги немаме ние... кај може да се купат ако ги има негде и какви треба да барам? Благодарам
На Алиекспресс ги има.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.235
Ако не те мрзи пушти линк. Благодарам
Пребарај. Ги имам одамна гледано

Hint: Обрати се до некој од монтерте. Некои од нив имаат навика да си ги "присвојуваат"

Иначе, кај кинеските клими овие филтри не се нешто лудо напредни.
Зелениот е Catchetin филтер и направен е од зелен чај, а црниот е обичен црн сунгер.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Сите Вивaкс инвертер мoдели ( oсвен Вивaкс REII и REWI oвие мoдели се ребрендирaни Хaиер ) се ребрендирaни прoизведени вo Мидеa a Мидеa и вo свoите и вo ребрендирaните клими имa ГМЦЦ ТOШИБA Кoмпресoр
Инаку, Тошиба веќе од 2016та е под Мидеа, ги купија.

GMCC се под Мидеа, веројатно при развојот имале соработка и со Тошиба. Дали се тоа истите компресори, не знам, но технологијата напредува и веројатно уделот при дизајн и изработка е мешовит.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.235
Компресорот е најмалиот проблем.
Изменувач еднореден, двореден, LEV вентили, инвертер вентилатор на надворешна, сензори...
Сето тоа мора да биде контрлирано на исправен начин. А рутините односно фирмверот кинезите сеуште не можат да го „пробијаат“

Таа домашна работа ќе мораат сами да ја научат.

Magical

hello world
15 август 2008
434
453
Пребарај. Ги имам одамна гледано

Hint: Обрати се до некој од монтерте. Некои од нив имаат навика да си ги "присвојуваат"

Иначе, кај кинеските клими овие филтри не се нешто лудо напредни.
Зелениот е Catchetin филтер и направен е од зелен чај, а црниот е обичен црн сунгер.
Btw без нив може ли да се живее? Ке приметам ли некоја разлика со нив?

klima fan

lurker
14 јуни 2021
613
342
Инаку, Тошиба веќе од 2016та е под Мидеа, ги купија.

GMCC се под Мидеа, веројатно при развојот имале соработка и со Тошиба. Дали се тоа истите компресори, не знам, но технологијата напредува и веројатно уделот при дизајн и изработка е мешовит.
Точно новите Тошиба клими се со ГМЦЦ Тошиба Компресор (овие компресори се заеднички и за Мидеа и Тошиба)
Во прилок видео од Тошоба Хаори со ГМЦЦ Компресор

мотајте го видеото до 16:14

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.493
2.944
Абе тешко ќе ти биди на душата, сериозни лузни ќе ти останат, ама ќе преживејш.

Шала на страна, немаш некоја голема потреба од нив.
Битни се мрежестите филтри, кои што ќе ги чистиш од прашина со туш во купатилото...дали на месец или почесто/поретко, зависи колку прашлива ти е околината за живеење.

Испратено од телефоно.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.235
Наводно тепаат бактерии и слични маркетиншки фори.
Нормално дека може да се живее и без нив.
Дури и поголем проток на воздух ќе имаш без нив.

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
Ај сега најди Мидеа клима со ист модел на компресор што го користи и Тошиба.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно