Само Gree е најбољи бренд дечки. Какви Мицубиши какви Кариер.Убаво де и со Мидеа Вивакс си останава најпродаван бренд у Хр многу популарна и во Ср ...
за разлика од некои самофалени кинези, овие имаат цертификат Еуровент...
Ако Миедеа денес е добра за најголемиот во САД (Carrier) Carrier, Midea Launch Joint Venture | 2017-09-29 | ACHRNEWS а утре можеби и ќе ја купи цела Toshiba, засега го купива само делот апарати за домаќинство за 23 милијарди $ (во што веројатно влегува и за киматизација, бидејки многу, да не речам сите мидеи се Тошиба компресори GMCC) .... ... Китайската Midea купува бизнеса с битова техника на Toshiba .... што па не би била добра и за нас!?
Се прави каша попара кога ќе ти дојде кајганец на ИТ форум и почне да клапа јајца.Форумот успеавте да го направите каша попара, па сега ние нр толку упатените на кого да му верувама ?????
Џабе кога не го банираат, а по правилата на форумот дупли јузер треба да добие бан. Со селски изговори проба да се извлече кога го фатија со дуплите јузери, де комшијата, па не се знаеме ние двајцата ама користиме иста wifi мрежа, па заедно работиме итн, а од сите профили еден исти стил на пишување.Се надевам нема да паднеш под влијание на така евтина пропаганда, фаворизирање на еден бренд кој го направија подобар и од Mitsubishi Fujitsu Daikin и две класи подобар од Toshiba... и се разбира сето друго од клими нечинело! На Кајгана фатива 3-4 профила кои пишувале од иста ИП адреса... што да му праиш и тој лепчето си го заработува!
Јас ја имам видено во живо каде што грее „обичен малтер“ куќа со дрвена (стара) дограма каде што досега се грееа со дрва и кога влегов мислев дека просторијата е греена на дрва.Nov sum na forumov I sakam da spodelam deka namestiv Cooper&Hunter - Arctik 3.5 kw,gream okolu 27m2 vo stan so PVC I termopan stakla bez dodatna izolacija I cist sever polozba na stanot.Na ovie temp.klimava raboti ok,tivko I odlicno topli namestena na 24C auto fan,zasega e toa sto go ocekuvav za poniski temp.I potrosuvacka ke vidam ponatamu pozz.
SCOP 4.0 AverageСОР 5.1
Одлично@крема Подобро е вака☺
За твоја информација прочитан ми е секој коментар од првиот до последниот на форумов, а читам и на хрватски форуми.Се прави каша попара кога ќе ти дојде кајганец на ИТ форум и почне да клапа јајца.
Темава е само една капка во езерото наречено интернет. Почни да читаш/бараш/гледаш и други извори на информација ако мислиш дека овде е каша попара.
Колега, не очекував од тебе вакви убави зборови за Gree Lomo LCLH да кажеш, ама ете и тоа се случи. Да, Cooper&Hanter CH-S12FTXLA ARCTIC е 100% Ломо, ама со друга налепница. Ребрендиран Gree, како се вика тоа модерно.Јас ја имам видено во живо каде што грее „обичен малтер“ куќа со дрвена (стара) дограма каде што досега се грееа со дрва и кога влегов мислев дека просторијата е греена на дрва.
Наместена на 25 степени и бесшумна. Од „опрема“ страна ми се допадна што има wi-fi и iFeel со убаво далечинско со држач за на ѕид. Далечинското со позадинско осветлување и прегледно. Климата лична!
Не ги запамтив спецификациите но мислам дека имаше прилично голем COP.
@FLEGMA го викаа Виваксо едно време у маало, се утепа пари праење со монтажи!
Особа А: Дали местите Вивакси?
Особа Б: Најслаба алка
Особа 3: Повикај пријател милионер Флегма
И квиското одии каај: Стрелец, крале за климите.
ДаКолега, не очекував од тебе вакви убави зборови за Gree Lomo LCLH да кажеш, ама ете и тоа се случи. Да, Cooper&Hanter CH-S12FTXLA ARCTIC е 100% Ломо, ама со друга налепница. Ребрендиран Gree, како се вика тоа модерно.
Секој што не верува, може да ги симне сервисните мануели од двата модела и да ги спореди.
Ништо чудно во овој глобален капиталистички свет. 2 третини од сите клими на планетава се произведени од Gree, Midea и Haier. Ги кешираат јапонскиве брендови како боза во сластичара. А и тие такозвани јапанци произведуваат клими во Кина (освен супер скапите забегани модели што кај нас не се ни продаваат)...
Факт е дека Стрелец (@kooks), GT1 и уште некој друг вработен во Гри (или измислен профил) направија сите да ја замразиме таа фирма. Јас минатата есен не купив Ломо токму поради нив ( и тресев клинци прв пат во стара куќа без изолација).
Оваа есен не ја пропуштив можноста и си бапнав Хансол за 38К. Пишував скоро за моите импресии и стојам позади се што сум напишал. Феноменална клима, моментално најголем Best Buy во Македонија...
Не е проблемот во Гри, климите се одлични и со нормални цени, проблемот е ете во пар фанатици што со нивната негативна анти реклама не натераа да го замразиме најголемиот производител на клими во светот.![]()
И сеа, као шо разбрав јас како шо стрелчо правеше. Значи, пошо кина финансира и се се произведува во кина, ГРЕЕ= или подобар од сите реномирани брендови кои произведуваат HVAC. Особено Toshiba.@BABALU
Добре дојде на форумов и темава.
Уште должиш златен даб, не сум заборавил.
Климата ти е топ, а си имал и добра монтажата според сликите што ги видов (на жолтиот форум). Ќе грее одлично и на ептен ниски температури, ич да не береш гајле. Не баш на -25C како што пишале во спецификација, ама такви температури нема кај нас, значи безбеден си.
Колега, не очекував од тебе вакви убави зборови за Gree Lomo LCLH да кажеш, ама ете и тоа се случи. Да, Cooper&Hanter CH-S12FTXLA ARCTIC е 100% Ломо, ама со друга налепница. Ребрендиран Gree, како се вика тоа модерно.
Секој што не верува, може да ги симне сервисните мануели од двата модела и да ги спореди.
Ништо чудно во овој глобален капиталистички свет. 2 третини од сите клими на планетава се произведени од Gree, Midea и Haier. Ги кешираат јапонскиве брендови како боза во сластичара. А и тие такозвани јапанци произведуваат клими во Кина (освен супер скапите забегани модели што кај нас не се ни продаваат)...
Факт е дека Стрелец (@kooks), GT1 и уште некој друг вработен во Гри (или измислен профил) направија сите да ја замразиме таа фирма. Јас минатата есен не купив Ломо токму поради нив ( и тресев клинци прв пат во стара куќа без изолација).
Оваа есен не ја пропуштив можноста и си бапнав Хансол за 38К. Пишував скоро за моите импресии и стојам позади се што сум напишал. Феноменална клима, моментално најголем Best Buy во Македонија...
Не е проблемот во Гри, климите се одлични и со нормални цени, проблемот е ете во пар фанатици што со нивната негативна анти реклама не натераа да го замразиме најголемиот производител на клими во светот.
@Antropos
Midea го има купено делот за "бела техника" (white household appliance business) од Toshiba, тука не влегува климатизација, ама и тоа ќе го купат во перспектива. Haier го направи истото со Sanyo (повеќе инфо тука):
Погледнете го атачментот 60549
@vlavot
Многу убави конструкции си направи. Стрелец може само да ти завидува. Колку тој вреѓа се што не е Gree, толку, ако не и повеќе ти го правиш истото во спротивен правец. Всушност и не гледам некаква разлика меѓу вас двајца што се однесува до хејтање и омаловажување.
Имате уште нешто заедничко: двајцата сте "учеле" за климатизација од интернет и пратење странски форуми. Тука доаѓаме до првата разлика: стрелчо порано се вклучил, можеби е поинтелигентен, па научил многу повеќе од тебе.
Нема врска, ќе пробам да те вратам во реалност.
Слободно продолжи си ја агендата, хејтај го Гри колку можеш и не можеш, немам намера да ти реплицирам или да влегувам со тебе во полемики. Премногу си заслепен и необјективен за да водиме конструктивна дискусија.
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден