EnergySaving
hello world
- 19 март 2017
- 51
- 60
MSAFBU-12HRDNX-QRD0FGW /MOX133-12HFN8-QRD0GW – Midea
Мислење за климава и за марката?
MSAFBU-12HRDNX-QRD0FGW /MOX133-12HFN8-QRD0GW – Midea
Собата е околу 20м2 но не повеќе. Земена е за греење но собата не е изолирана.
Благодарам на одговорите.
Афричка.Него каква клима ќе треба за во сабота?
![]()
400Афричка.
Додај уште малку или исценкај се, побарај поевтино некаде,иди со ДаикинЗдраво, предлог клима 7.5ка. Буџет 80,000 до 90,000. Мислам дека во тој ценовен ранг би идел со Mitsu, Toshiba и слично.
Сабота најава за НуклеаркаНего каква клима ќе треба за во сабота?
![]()
Здраво дечки,
Потребно ми е мислење за клима, 35 м2, стара дограма, стандард висина на тавани.
Дали би можеле да ми препорачате нешто?
Одлична климаЗдраво дечки,
Потребно ми е мислење за клима, 35 м2, стара дограма, стандард висина на тавани.
Дали би можеле да ми препорачате нешто?
Ги тепале тие шо неќеле ваква.Одлична клима
![]()
TOSHIBA Daiseikai 10 RAS-B13S4KVPG-E / RAS-13S4AVPG-E Wood по супер цена од 122.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Се работи за една просторија/соба, куќа градена со полна цигла, нема дополнителна изолација.Колку простории имаш во тие 35м2 дали се повеќе или една просторија и дали имаш изолација ? ? ?
Се работи за една просторија/соба, куќа градена со полна цигла, нема дополнителна изолација.
Цена би одговарала до 40тина илјади.
Исто прашање ми е дали доволно ќе загрева клима, затоа што се работи за повозрасна жена која живее во куќата?
klimatizer.mk
А зошто е така ? Сега наместивме Вивакс инвертор баш кај ќерка ми у соба - она така ми спомна и кажале - вика подобро е цела година да работи нон стоп да одржава температура - Викам ти не си нормална -знаеш ли колку струја ќе потроши ?За 35м2 една целосна просторија овој модел 3.5кв
![]()
ПРОИЗВОДИ | KLIMATIZER.MK
Климатизер.мк - Стручност, компетенција, професионален однос. Ние се грижиме за нашите пријатели. https://klimatizer.mkklimatizer.mk
За греење со клима уред однодно рамномерна температура најбитно е зимно време да не се исклучува клима уредот односно да работи 24/7 само температурата да се подесува но гасење не
А зошто е така ? Сега наместивме Вивакс инвертор баш кај ќерка ми у соба - она така ми спомна и кажале - вика подобро е цела година да работи нон стоп да одржава температура - Викам ти не си нормална -знаеш ли колку струја ќе потроши ?
Значи тоа за зима важи само за греење или ? Мада што не верувам - загреј или олади 30мин пред да дојдеш дома - имаш ВиФи поврзано од секој мобилен може да пушташ , гасиш регулираш ...
Погледнете го атачментот 139822
Погледнете го атачментот 139823
Погледнете го атачментот 139824
Два метра нема три. Мајсторот рече малку е ама добро е пак .
Јас пак од искуство поинаку мислам и сум мерел потрошувачка на слични температури, драстично се разликува и е многу поекономично ако не работи 24/7, посебно ако нема никој дома. Во мојот случај вклучувам тајмер да се вклучи климата во 13:00 на евтина струја, местам да топли до 30 степени., некогаш и не ја постигнува таа температура ама барем на евтина струја затоплува максимум. Од 15:00 да грее на 25 степени, така да сигурно ќе помине некое време додека температурата што е постигната до 15:00 се намали, некој период моделира и до 17:00 кога си идиме веќе е стоплено. Доколку е поладно вклучувам во 11 или 12 ама на температура до 20 степени и потоа Макс температура од 13-15 часот. При пониски температури тајмер навечер од 04:00-07:00 на евтина струја до 30 степени да проба да постигне и потоа без разлика која е температурата во 07 да се исклучи, нели скапа струја почнува. Тоа е за салонот.Он-офф клима уредите имаат фиксна потрошувачка и кај он-офф модели нема модулација
Инвертер клима уредите имаат променлива потрошувачка во зависност од зададената температура и затоа се најекономични кога работат 24/7 бидејќи модулитаат и со самото тоа ја одржуваат зададената температура,тука е тој комфорт и економичност.Затоа зимно време клима уредот најдобро и најекономично е да работи нон-стоп дење пример на 25°C навечер на 23°C ако ја гасиш зимоска ноќе ќе биде во просторот пример 15°C и сабајле кога ќе ја пуштиш ќе потроши повеќе додека ја надохнади температурата ќе прави почесто влажни дефрости затоа најдобро ноќе на 23°C дење на 25°C ( или на кој како му одговара температурата НО ЗИМНО ВРЕМЕ ДА НЕ СЕ ГАСИ )
Кој модел на Vivax го купи стави фотографии како е монтирана има ли минимум 3 метри бакарни цевки и дали внатрешната единица е оддалечена од плафонот во просторијата 10 до 15 cm за да има доволен проток на воздухот ?
Јас пак од искуство поинаку мислам и сум мерел потрошувачка на слични температури, драстично се разликува и е многу поекономично ако не работи 24/7, посебно ако нема никој дома. Во мојот случај вклучувам тајмер да се вклучи климата во 13:00 на евтина струја, местам да топли до 30 степени., некогаш и не ја постигнува таа температура ама барем на евтина струја затоплува максимум. Од 15:00 да грее на 25 степени, така да сигурно ќе помине некое време додека температурата што е постигната до 15:00 се намали, некој период моделира и до 17:00 кога си идиме веќе е стоплено. Доколку е поладно вклучувам во 11 или 12 ама на температура до 20 степени и потоа Макс температура од 13-15 часот. При пониски температури тајмер навечер од 04:00-07:00 на евтина струја до 30 степени да проба да постигне и потоа без разлика која е температурата во 07 да се исклучи, нели скапа струја почнува. Тоа е за салонот.
Во спална само од 13-15 часот до 30 степени да проба да постигне, секако не постигнува ама иде до некоја температура, потоа да исклучи и потоа во зависност од времето надвор во 19 часот тајмер на 20 степени. Од 22 часот па натаму на температура 23, додека да си легни е околу 23-24 часот веќе е постигната 23 и се мести да се изгаси во 07 часот, секако после тоа излегуваме од дома.
Во секој момент на апликација се гледа и може да се направат корекции, ама ова ми е супер и доста поекономично од 24/7. Еднаш местам тајмери и потоа ретко корегирам.
Мислењето е автоматски споено:
Јас пак од искуство поинаку мислам и сум мерел потрошувачка на слични температури, драстично се разликува и е многу поекономично ако не работи 24/7, посебно ако нема никој дома. Во мојот случај вклучувам тајмер да се вклучи климата во 13:00 на евтина струја, местам да топли до 30 степени., некогаш и не ја постигнува таа температура ама барем на евтина струја затоплува максимум. Од 15:00 да грее на 25 степени, така да сигурно ќе помине некое време додека температурата што е постигната до 15:00 се намали, некој период моделира и до 17:00 кога си идиме веќе е стоплено. Доколку е поладно вклучувам во 11 или 12 ама на температура до 20 степени и потоа Макс температура од 13-15 часот. При пониски температури тајмер навечер од 04:00-07:00 на евтина струја до 30 степени да проба да постигне и потоа без разлика која е температурата во 07 да се исклучи, нели скапа струја почнува. Тоа е за салонот.
Во спална само од 13-15 часот до 30 степени да проба да постигне, секако не постигнува ама иде до некоја температура, потоа да исклучи и потоа во зависност од времето надвор во 19 часот тајмер на 20 степени. Од 22 часот па натаму на температура 23, додека да си легни е околу 23-24 часот веќе е постигната 23 и се мести да се изгаси во 07 часот, секако после тоа излегуваме од дома.
Во секој момент на апликација се гледа и може да се направат корекции, ама ова ми е супер и доста поекономично од 24/7. Еднаш местам тајмери и потоа ретко корегирам.
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден