Правеа*. Откако беше претставувањето на CES 2020 на 4XXX ryZEN, беше најавено дека одреден број производители се префрлаат на АМД, вклучувајќи ги АСУС, MSI, итн. Балансот сметам ќе се менува со тек на време се повеќе и повеќе.Ептен шамари само штета повеќето производители прават повеќе интел него ли АМД лаптопи.
Правеа*. Откако беше претставувањето на CES 2020 на 4XXX ryZEN, беше најавено дека одреден број производители се префрлаат на АМД, вклучувајќи ги АСУС, MSI, итн. Балансот сметам ќе се менува со тек на време се повеќе и повеќе.
Овие другите не ми се проверени, НО, Леново знам дека има голем број Ryzen лаптопи, вклучувајќи и Ryzen 4000 коишто веќе се во продажба. Ама сметам дека прашање на време е кога оваа бројка ќе се зголемува кај преостанатите производители.Најпопуларни лаптоп модели се DELL XPS, Lenovo ThinkPad, HP некои си таму... коа тие играчи ќе понудат од најпопуларните модели 50:50 опции меѓу интел и АМД кој што си сака тогаш ќе кажам дека е балансирано. За сега ко што гледам 10% опции дали има со АМД но поправи ме ако грешам и ќе сум ептен среќен.
Најпопуларни лаптоп модели се DELL XPS, Lenovo ThinkPad, HP некои си таму... коа тие играчи ќе понудат од најпопуларните модели 50:50 опции меѓу интел и АМД кој што си сака тогаш ќе кажам дека е балансирано. За сега ко што гледам 10% опции дали има со АМД но поправи ме ако грешам и ќе сум ептен среќен.
Добро, ваљда ти текна дека само што искочија процесорите нели?
Чекаа да видат како ќе се покажат.За тинкпад модели конкретно ги најавуваат пред да се пуштени процесорите или било кој лаптоп со нив у продажба (за интеловите). Така шо очекувам дека коа ќе се објави процесорите обично и сите лаптопи со нив што се се веќе испланирани/најавени.
Слушав подкаст на темава пред некој ден дали Брокен Силикон или кортекс - ама велеа дека проблемот со вакви чекори не е само тоа дека интел лобира да останат повеќето и подобри модели нивни туку и дека перцепцијата на корисниците била дека интел е проверено и добро и дека преминување на АМД било само по себе и ризик за производителот... и тон други работи тука сигурно играат игра ама не мислам дека тоа што „само што излезе процесорот“ е една од нив.
Кога ќе излезе еден процесор веќе повеќето заинтересирани играчи го имале у лаборатории со месеци.
Мислев на тоа дека i5 - 8400 веќе си го покажува своето.Не специфицира какви перфоманси
Мислев на тоа дека i5 - 8400 веќе си го покажува своето.
Да мидрејнџ процесор е, интел си го прави своето, си го прават и апдејтите на Windows, секој голем годишен апдејт -5% у перформанси, ама верувам со AMD такво нешто дека нема. Чим ти даваат отклучени процесори, тогаш друга приказна.
Инаку поточно во овој рејнџ со цена, не ми требаат исти перформанси туку подобри. А знам дека со AMD нема грешка, барем не оваа година.
Моментално не ми треба туку онака прашував.Најарно да си отвориш посебна тема, и треба да наведеш за што го користиш компјутерот и какви подобрувања би сакал да добиеш. Дали за игри па ФПС ти е единствен таргет или пак друго.
Ако е за гејминг, воопшто не го менувај процесорот, i5 - 8400 е те како способен гејмер, подобро инвестирај во подобра графичка, барем 580-ка од форумов или подобро.(гледам во потпис имаш GTX 1050 Ti)Моментално не ми треба туку онака прашував.
Да игри, особено Cities Skylines, каде што има голем бенефит од multi threaded перформанси.
Поточно играм PUBG, War Thunder, оваа новава Call of Duty, би почнал и Valorant, Destiny 2, Payday 2, Rust ( ова брат ми го игра), Minecraft и Black Mesa.
Повеќе е за игри, едитирање многу ретко,скоро ич. Значи гледам за таа цена што сум го платил овој i5 - 8400 ако може да се најде подобар AMD процесор.
Најважни од игриве се Cities Skylines, PUBG, War Thunder и новава Call of Duty.
И, разлика од прва,втора,трета,четврта генерација која е?
На еден сајт прочитав најдобро било најнова генерација за futureproofing.
Тоа и планирам. Прво имам важни работи во животот, прво тоа подоцна компјутерот. Ако зимам нешто ќе биде Nvidia графичка, оти моето долгогодишно искуство со AMD графичките не е на добро ниво. Не дека е многу лошо, ама сепак знам што сум средувал на други, и знам јас какви проблеми си имав.Ако е за гејминг, воопшто не го менувај процесорот, i5 - 8400 е те како способен гејмер, подобро инвестирај во подобра графичка, барем 580-ка од форумов или подобро.(гледам во потпис имаш GTX 1050 Ti)
Cities Skylines не е добро оптимизирана, не помагат плус јадра, ја играв порано со r3 1200 и сега со r5 2600 исто фрејмови, не го користи макс процесорот.Моментално не ми треба туку онака прашував.
Да игри, особено Cities Skylines, каде што има голем бенефит од multi threaded перформанси.
Поточно играм PUBG, War Thunder, оваа новава Call of Duty, би почнал и Valorant, Destiny 2, Payday 2, Rust ( ова брат ми го игра), Minecraft и Black Mesa.
Повеќе е за игри, едитирање многу ретко,скоро ич. Значи гледам за таа цена што сум го платил овој i5 - 8400 ако може да се најде подобар AMD процесор.
Најважни од игриве се Cities Skylines, PUBG, War Thunder и новава Call of Duty.
И, разлика од прва,втора,трета,четврта генерација која е?
На еден сајт прочитав најдобро било најнова генерација за futureproofing.
оти моето долгогодишно искуство со AMD графичките не е на добро ниво.
Долгогодишно иксутсво е релативно ама ме интересира колку е твоето како средношколец? :hay:
Можда препишува од тато. И тоа е валидно искуствоДолгогодишно искуство е релативно ама ме интересира колку е твоето како средношколец? :hay:
Тоа ти се вика колективно искуство. Комунистичките партии го користат. xDМожда препишува од тато. И тоа е валидно искуство![]()