Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Home automation (Домашна автоматизација)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.549
Пред малку ја најдов оваа наша продавница за Aqara - Продавница | Domotika само доста поскапо изгледаат во споредба со али експрес
Кај нас се што е поврзано со аутоматизација е уште на нивото на правење важен или хир. Ако сакаш, ти си по луксуз, ќе те дереме сега, а башка и не држиме многу на лагер ќе си чекаш.

Sent from my Телефон using Tapatalk

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Има ли некој идеја како би можел температурата од соларните бојлери, т.е.од контролорите на тие бојлери да ја следам на телефон ? Пробав со поставување на камера директно насочена во контролорот, но не се гледа убаво.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.549
Има ли некој идеја како би можел температурата од соларните бојлери, т.е.од контролорите на тие бојлери да ја следам на телефон ? Пробав со поставување на камера директно насочена во контролорот, но не се гледа убаво.
Како изгледа тоа чудо, и воопшто дали е смислено да праќа дава некој сигнал за автоматизација?

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Како изгледа тоа чудо, и воопшто дали е смислено да праќа дава некој сигнал за автоматизација?

Имаат сонда за температура која се наоѓа во бојлерот, друго нема ништо.

Атачменти

• solar.jpg
    solar.jpg
    38,3 KB · Прегледи: 50

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.549
Имаат сонда за температура која се наоѓа во бојлерот, друго нема ништо.
Епа чим нема никаква негова можност за автоматизација, онда тешко. Ќе ти треба некое реле со автоматизација, на кое може да се уклучи додатна сонда, и да има апликација. На пример Шели производите, разгледај.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Мислам дека нема да ти вршат работа такви брави , фактички они си имаат своја метална брава која се порачува башка и работи во една точка на заклучување, всушност штосот е у самата квака, кога е заклучена колку и да ја стискаш таа не го вади јазичето за заклучување. Набрзо и јас ќе порачам ама поради скапиот превоз ќе ја порачам од европско складиште и веројатно ќе ја чекам да ми ја донесат во мај, не ми се брза. До Словенија некои 120 долари комплет со брава која ќе си ја одбереш по димензиите со фри шипинг.
Стигнаа бравите, апдејт откако ќе се монтираат. Да напоменам железната брава е башка порачана од Али според димензиите на старата брава brava.jpg

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Стигнаа бравите, апдејт откако ќе се монтираат. Да напоменам железната брава е башка порачана од Али според димензиите на старата браваПогледнете го атачментот 112491
Инсталирана и функционира сега за сега ОК, малце е спора Tuya (во однос на MiHome) апликацијата но генерално е ОК.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.274
805
delicon.mk
Ајде да спамнам и тука :)
Имаме тазе Discord сервер за Smart Home - Join the Smart Home Discord Server! кој сака слободно нека се приклучи.
Линкот трае една недела. Откако истече линкот, може да ми пишете ПП за инвајт.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Каде можам да најдам кај нас
Apple Homekit уреди, пример сијалици?

kirev

senior
31 мај 2010
9.084
7.770
Каде можам да најдам кај нас
Apple Homekit уреди, пример сијалици?

noc32

hello world
21 март 2016
360
315
Веќе некое време барам паметна брава за врата ама нешто со димензиите ме мачи
1660492601958.png
Мојата постоечка брава е 30х240мм но јас никаде не можам да најдам ширина од 3цм. Нешто најблиско до 30мм што можам да најдам е 22мм. Мислите ли дека големината од 22мм ќе одговара?

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Веќе некое време барам паметна брава за врата ама нешто со димензиите ме мачи
Погледнете го атачментот 115790
Мојата постоечка брава е 30х240мм но јас никаде не можам да најдам ширина од 3цм. Нешто најблиско до 30мм што можам да најдам е 22мм. Мислите ли дека големината од 22мм ќе одговара?
дали и дупката во вратата ти е 30мм или само предниот дел од бравата?

noc32

hello world
21 март 2016
360
315
дали и дупката во вратата ти е 30мм или само предниот дел од бравата?
Откако погледнав поубаво, ми се чини дека само предниот дел на бравата е 30мм. Оштетив еден штрафцигер од јаките штрафови на бравава пробувајќи да ја растурам денес :D

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Откако погледнав поубаво, ми се чини дека само предниот дел на бравата е 30мм. Оштетив еден штрафцигер од јаките штрафови на бравава пробувајќи да ја растурам денес :D
тогаш ти е ОК бравата, само види растојанието до квакaта да ти одговара да не отвараш нови дупки
btw, овде имаш да си порачаш која сакаш големина на брава - mortise

noc32

hello world
21 март 2016
360
315
тогаш ти е ОК бравата, само види растојанието до квакaта да ти одговара да не отвараш нови дупки
btw, овде имаш да си порачаш која сакаш големина на брава - mortise
Се мислев да ја нарачам оваа брава од Али, само не ми е јасно што е со опцииве за шипинг. Најефтината е 7000 денари преку ДХЛ.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Се мислев да ја нарачам оваа брава од Али, само не ми е јасно што е со опцииве за шипинг. Најефтината е 7000 денари преку ДХЛ.
до МК од Али само таа опција ти е= скап превоз. Снајди се со испорака во некоја најблиска ЕУ земја и за 65 долари ќе ја имаш сосе шипинг.
или еве ти за некои 100 долари, ама без брава
Мислењето е автоматски споено:

еве ја разликата кога би била испорачана во ЕУ од Чешко складиште

Атачменти

• brava.JPG
    brava.JPG
    87,3 KB · Прегледи: 29

noc32

hello world
21 март 2016
360
315
до МК од Али само таа опција ти е= скап превоз. Снајди се со испорака во некоја најблиска ЕУ земја и за 65 долари ќе ја имаш сосе шипинг.
или еве ти за некои 100 долари, ама без брава
Мислењето е автоматски споено:

еве ја разликата кога би била испорачана во ЕУ од Чешко складиште
1660511967842.png
Еве колку испаѓа со се испорака од друг профил. Имав нарачка од Али со достава преку Федекс и сега се што ми излага кога пребарувам, ми дава испорака само со брза достава. Се логирав од друг профил и еве, испораката чини околу 2000 денари наместо 7000 :)
Пре би да нарачам се од едно место, отколку да нарачувам брава од едно и паметна квака од друго место :)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.549
Топло ви го препорачувам каналов

View: https://youtu.be/s7T3KeVQ2wE
А е види ако го слушаме овој и слични (имаше еден србин или така нешто исто на нет) секоја брава се обива, пилесно или потешко со соодветен алат и знаење.
Но се согласувам и со тебе и со јутуберов дека треба да се подразмислите малце при купување на непознат бренд, или кој го нема кај нас. Едно ситно заглавување и фрли ја цела пошто нема да се нафсти никој да ја сервисира и слично. Плус некако кључ на врата, у раце на Taya клауд апп некако не ми се дава.

Ајде да видиме што има на наш пазар, дајте предлози, а да не треба бубрег да се продава.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

noc32

hello world
21 март 2016
360
315
Ајде да видиме што има на наш пазар, дајте предлози, а да не треба бубрег да се продава.
Јас најдов едни дечки, Energy Intelligence кои што продаваат Орвибо и имаат две брави. Едната брава беше 370, другата 640 евра. Монтажата зависи од вратата, оди од 50-80 евра. Други фирми во Македонија со паметни брави не најдов, барем лани во ноември /декември кога барав.
На Energy Intelligence налетав затоа што му монтирале познаник на мој познаник.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.593
19.311
А е види ако го слушаме овој и слични
Овој не е обичен или рандом Јутубер
Особено му се „дражесни“ паметните брави, катанци со отисок, RFID брави, хотелски сефови итн.

The LockPickingLawyer was a lawyer based in the Washington, D.C., metropolitan area,[10] but has since retired from law to focus on security. He works with lock manufacturers to improve the security of their devices.[11] He also sells the tools he uses.[12]

On October 19, 2021, he was a keynote speaker at the security conference SAINTCON 2021

И да, би требало да се слушаат овакви за Љуљзим да не може да ви провали со џемер од 5 долари од Алиекспрес

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно