Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Home automation (Домашна автоматизација)

noc32

hello world
21 март 2016
360
315
Мислам дека нема да ти вршат работа такви брави , фактички они си имаат своја метална брава која се порачува башка и работи во една точка на заклучување, всушност штосот е у самата квака, кога е заклучена колку и да ја стискаш таа не го вади јазичето за заклучување. Набрзо и јас ќе порачам ама поради скапиот превоз ќе ја порачам од европско складиште и веројатно ќе ја чекам да ми ја донесат во мај, не ми се брза. До Словенија некои 120 долари комплет со брава која ќе си ја одбереш по димензиите со фри шипинг.
Фала на инфо, освен орвибо овие се третите што ги имам видено. Разгледај ги и Aqara

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Тие се, и да имаат продавничка.

Баш ќе прашам утре ако не забораам. Инаку јас од Shelly Shop Europe си порачав, ама ќе треба уште. Ми истекнаа едно чудо работи, на прилет ќе копам најверојатно , а и некое Pi4/NUC ќе затреба за HA, и најверојатно од дома ќе ме избркаат

Sent from my Телефон using Tapatalk

Пред некоја година од ebay нарачав користен NUC, дојде по обична пошта, не правеја проблем на царина. До денес го користам за НА.

Околу Нова Година сега нарачав Dell Wyze 7010 користен thin client исто за да возам HA на него преку ebay, 25 eur компјутерот + 16 еур шипинг. Е ама шипингот да ти бил преку TNT, дојде од DE за 4 дена.

И царина го дрвеја - нема шанси да е толку пари дај извод од вистинското плаќање или ќе го цариниме како ќе ни прдне. Е сега иди извади од Министерство за животна средина и просторно планирање потпишани од министерот одобрение за увоз на користен компјутер (наводно се чекало 1 месец минимум). Ми дојде преку глава и им реков на TNT (они ја бркаа постапката) да го вратат на праќачот компјутерот.

Јас компјутерот не го добив ама и државата не доби ни денар во давачки ради таа глупата цариничка на пошта, се по список да и ебам.

Оние од Чаир бизнис тераат со шлепери носат користени компјутери ама ајде ќе тренираме строгоча на некој со еден утепан компјутер од 25 еур.

Сакам да кажам ако некој зема користена електроника или нека ја добие по обична пошта/ЕМС или шверц од странство, државава не заслужува да добие давачки.

/endrant

Последна промена:

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Фала на инфо, освен орвибо овие се третите што ги имам видено. Разгледај ги и Aqara
малку поскапички се, а и мислам дека доаѓаат со една димензија на брава, така да адаптација на стара врата ќе биде троа потешко.Инаку N100 ,N200 се супер,Башка што цела куќа ми е со Mi Home сензори и глупости.

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

noc32

hello world
21 март 2016
360
315
малку поскапички се, а и мислам дека доаѓаат со една димензија на брава, така да адаптација на стара врата ќе биде троа потешко.Инаку N100 ,N200 се супер,Башка што цела куќа ми е со Mi Home сензори и глупости.

Sent from my MIX 2S using Tapatalk
Овие бравите на Tuya што ги има на алиекспрес продавницата, не можам да ги најдам на сајтот. Дали дека постари модели или заради различни пазари.
Ја препорачуваш таа што иницијално ми ја прати?

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Овие бравите на Tuya што ги има на алиекспрес продавницата, не можам да ги најдам на сајтот. Дали дека постари модели или заради различни пазари.
Ја препорачуваш таа што иницијално ми ја прати?
На кој сајт бараш? Ако бараш на Tuya сајтот нема да ги најдеш , бидејќи тоа е само платформата со која се поврзуваат.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.548
Тие се, и да имаат продавничка.
Не се нормални. Имаат некоја мала залиха на по нешто заостанато, цените *2 множени од Шели директ. Им викам како бе вака 1PM и 2.5 иста цена кога разликата е дупло? Епа така сме ги добиле :) (какви финти бреее). Имаат и Shelly EM, без clamps. И што ќе ми е викам -„Еми така останале“ :)
Кој го интересира имаат и кинезарија MOES (Shelly копии), цените тука некаде дури и поскапи.
Не се нормални ќе повторам.

mitrebapecka

read-only
10 февруари 2022
18
6
Ах а баш се израдував дека има Shelly кај нас локално...

Туку, има некој поставувано Aqara door sensors кај нас на ПВЦ прозори? Дали фаќаат добро имајќи предвид дека делот на прозорот што се отвара е доста повисок од фиксниот дел, па не знам дали ќе имаат добар контакт двата дела од сензорот.

sostius

hello world
16 јануари 2017
339
796
Кочани
sostius's setup  
Processor & Cooler
Intel 13700K
Motherboard
Gigabyte Z790 Aero G
Storage
2x2TB kingston KC3000 2x 8TB WD Red
PSU
Corsair H850i
RAM
64GB ddr5 Corsair Vengance
Video card
3070 rtx
Case
Fractal North wh
Mouse
G305, MX master 3
Keyboard
FL ESPORTS FL750
Audio
Focusrite Solo MK2, B&W LM1 on Nobsound amp, Langsdom FA890 and Samson SR850
Monitor
Asus PG279q
OS
Win 10
Последна промена:

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Shelly од нивниот shop праќаат само по ДХЛ :/ Не ми се ризикува со ДХЛ...

Погледнете го атачментот 109844

Не бе, мене пред Нова Година по обична пошта ми пратија. Праќаат од Холандија, ваљда таму им е ЕУ магацинот на Шели.

Делукс Куманово се notorious по тоа колку не се замараат со продажба.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.548
Shelly од нивниот shop праќаат само по ДХЛ :/ Не ми се ризикува со ДХЛ...

Погледнете го атачментот 109844
Грешка си нешто со линкот или изборот на земја. Шели европа, т.е. Бугарија испорачуваат со обична пошта за кај нас.
Во Делукс Куманово имаа шели пред една година. Провери таму

Sent from my iPhone using Tapatalk
Имаат остатоци по ненормални цени. Види 2-3 поста погоре пишав.
Сектрон има шели. Link
На сајт нема. Кога си видел последен пат? Цени како, пошто нормално за кај нас немаат ништо на сајт.

mitrebapecka

read-only
10 февруари 2022
18
6
Сега ми вика Standard International Shipping - 6.63€, којзнае што сум избрал претходно :)

Последна промена:

sisko

hello world
14 декември 2010
187
118
Има сигурно, незнам малопродажни цени.
Грешка си нешто со линкот или изборот на земја. Шели европа, т.е. Бугарија испорачуваат со обична пошта за кај нас.Имаат остатоци по ненормални цени. Види 2-3 поста погоре пишав.На сајт нема. Кога си видел последен пат? Цени како, пошто нормално за кај нас немаат ништо на сајт.

beta-7

read-only
27 мај 2019
25
13
Провери во Делукс во Куманово... се заебавам де. Пошо има повеќе интерес за шели дај да се собереме повеќе луѓе и да пратиме некој до БГ.. не за друго, многу се чека пошта.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Провери во Делукс во Куманово... се заебавам де. Пошо има повеќе интерес за шели дај да се собереме повеќе луѓе и да пратиме некој до БГ.. не за друго, многу се чека пошта.

Слушнав дека имало луѓе кои за одреден износ ти носат ствари од Бугарија.

Јас моите први Шелија ги купив од Практикер Софија пред 2-3 години.

mitrebapecka

read-only
10 февруари 2022
18
6
Ај пак да прашам пред да ги нарачам -

Туку, има некој поставувано Aqara door sensors кај нас на ПВЦ прозори? Дали фаќаат добро имајќи предвид дека делот на прозорот што се отвара е доста повисок од фиксниот дел, па не знам дали ќе имаат добар контакт двата дела од сензорот.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.548
Ај пак да прашам пред да ги нарачам -

Де сликни прозорите.

Вака нема да можеш да ги ставиш?
1644704707416.png

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.778
6.484
SK
Околу Нова Година сега нарачав Dell Wyze 7010 користен thin client исто за да возам HA на него преку ebay, 25 eur компјутерот + 16 еур шипинг. Е ама шипингот да ти бил преку TNT, дојде од DE за 4 дена.

Јас компјутерот не го добив ама и државата не доби ни денар во давачки ради таа глупата цариничка на пошта, се по список да и ебам.
...ако некој зема користена електроника или нека ја добие по обична пошта/ЕМС или шверц од странство, државава не заслужува да добие давачки.
Штета за компјутерчето и штета што државата ни е толку дисфункционална и за никаде. Хардвер има да се најде за ичпари и безброј DIY работи може да се направат, ама овде кај нас сѐ е милион пати покомплицирано. :-/

На ибеј секогаш практикувам разговарање за шипингот со продавачот, ако не може/не сака да прати препорачана пратка преку обична пошта (или пошта од каде што доаѓа по ЕМС) тогаш баталувам. Евентуално ако е нешто важно па пријатели од надор да се ангажираат и кај нив да дојде. Ама тоа се компликации и замарање на луѓето.

mitrebapecka

read-only
10 февруари 2022
18
6

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.548
Погледнете го атачментот 109897

не успеав баш да ја фатам висинската разлика убаво :/ мислам дека вака како на сликата погоре би се собрале?
Па имаш димензии, измери. Горе доле, од страната на рачката.... Некаде ќе го начукаш. Пасивниот дел е обичен магнет, така да може и само него да го лепнеш некаде без украсното кутивче.
Има едни сензори (не од Акара), како ленти се. Ги собира во ПВЦ прозорите внатре, не се гледаат што би се рекло.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Штета за компјутерчето и штета што државата ни е толку дисфункционална и за никаде. Хардвер има да се најде за ичпари и безброј DIY работи може да се направат, ама овде кај нас сѐ е милион пати покомплицирано. :-/

На ибеј секогаш практикувам разговарање за шипингот со продавачот, ако не може/не сака да прати препорачана пратка преку обична пошта (или пошта од каде што доаѓа по ЕМС) тогаш баталувам. Евентуално ако е нешто важно па пријатели од надор да се ангажираат и кај нив да дојде. Ама тоа се компликации и замарање на луѓето.

Да, мене не ми текна да го прашам продавачот со која пошта ќе прати.

Имам секаде познаници, но за вакви ситни услуги не ги замарам - mailboxde.com и решен проблем - не се скапи , многу се експедитивни и праќаат по обична пошта.

Следен пат кога ќе имам повеќе нарачки од DE со поголема вредност ќе си уплатам во mailboxde.com комбинирање на пратки (14 еур / година) и сите пратки (комбинирани во една) одеднаш ќе ми ги пратат по UPS Express до Солун, и МК царина нема да добијат ни денар во царина/ДДВ.

Па пак нека мудруваат колку пари било нешто и дали сум лажел за износот.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно