Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

HD5750 MSI или Sapphire?

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Значи 100% сум сигурен дека ке земам 5750 само...
Која од овие две марки е подобра?

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
Ja bi za sapphire ,ne sum koristel ,ali kako sto sum gledal na pazarot se pokazuva kako mn jak proizvoditel na graficki karti

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.886
3.819
а со цена како стојат, ако е поголема разлика, зимај поефтината :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Земи MSI. Подобар support, ем поскапи се, па ако разликата е 100 денари ќе ти излезе ко да си на ќар(се разбира ако не те дерат во цена и за двете). :LOL:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.131
14.287
Дај постирај кои верзии те двеумат. дали се со ист референтен кулер на пример. Кулерот сепак е значаен. Доколку мислиш дека едниот производител од овие двата по не го бива, не размислувај така. Исто е. А за супортот gOJDO е во право.

minimoog

hello world
14 јули 2007
317
16
Supportot зависи многу од локалната фирма која ги дилерува картите.

Инаку сум контактирал директно со сапортот на Сафир и имам позитивни искуства.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
По се изгледа ке биде Сафир.
Наминав во Анел кљумпутери, инаку застапник? (ебате таквиот застапник) на Нико овде во Штип и прашувам за ATI Radeon HD5750, му велам дека ја видов на ценовникот на Нико и типацот направи фаца "Кај сега најде..." како да ке му ја барам да ми ја даде џабе, а не дека ке платам 140 евра за неа :)
Ми вика не мора да значи дека ако ја има во ценовникот ја има и тука, ке ти понудам јас сега од наште, има супер карти.
Јас очекував дека ке ми понуди 4850 или нешто слично, а тој ми дава 4350 и вика овоа е ногу добра карта од АТИ. Чекај бе другарче на мене ли тие филмови... :)
Како и да е, понудил не понудил јас сум решен да земам 5750 и само Чак Норис може да ме премисли. :)
Го прашав дали прават порачки бидејки нели тие се застапници на Нико и тој пак ја направа фацата спомената погоре демек за една картичка ли она ова. Викам ОК тогај, чао пријатно, и тој вика ај дај број ке се јавам па ке ти кажам утре, му дадов број и сеа чекам да се јави.
По пат накај дома поминав и откај застапниците на Анхоч тука и ги прашав за 5750, но немале на лагер па човекот се разѕвони на сто телефони но никаде 5750, само 5770 останало, за некои 2 недели требало да дојде пратка па ми кажа да наминам за тоа време за да ми порача предвреме.
Криза за 5750 другарче :)

Инаку онаа од MSI e од Нико и е 7900 денари таму, а онаа од Sapphire е од Анхоч и е 7990, а крајната цена на порачката човекот кажа дека ке ми биде 8100.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Не сум 100% сигурен, треба да прашам утре, ама мислам дека можам да ти набавам Asus 5750 1GB за 7200 денари. Е сега, ако успееш да се снајдеш со превоз некој да ти ја донесе натаму.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Тоа е проблемот, не можам превоз да најдам...

gokica, до пред 6 месеци имав 8600GT а оттогаш откако ја продадов имам Intel GMA3100 т.ест исто како да немам :)

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
vlatce pa poveke ke ti se isplati zemi si povratna dojdi do sk ,zemi od gojdo i vrati si se :) nit ke cekas nit ke se zamaras ,a cenata ke ti dojde poeftino nego da ja kupis od kaj tebe :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Земи си MSI.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
У Штип највеќе мразам тоа шо нема ниедна асална продавница за компјутери.А Влатче ти да наминеш откај салоно на а-ем-це,мислам дека го отворија,ама само мислам-не ме фаќај за збор.Таму треба да има нешо добро или од вие твојте посакувани картички да си земеш.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.131
14.287
@01 Vlatce, не брзај со твоето купување и почекај да видиш што ќе ти каже gOJDO зашто неговата понуда е одлична. А за транспорт Скопје-Штип ќе се снајдеш зашто илјадници штипјани секојдневно патуваат за Скопје. Ќе го замолиш некој за услуга. Не е тоа тешко. А за гаранција не му се секирај зашто овие картички не се расипуваат. Ептен треба да е човек баксуз ама ти не си. :D

Ќе почувствуваш разлика од претходната картичка 8600 но јас би ти рекол освен доколку понудата од gOJDO може да се реализира, тогаш не брзај и почекај понуди на pazar3. Можда нешто добро ќе налета. Јас сум нестрплив па само фрлам пари за картичките но домаќински сепак мислам дека се игра вака. Е сега тоа ќе значи можеби уште некој месец да почекаш ама ќе ти се исплати на крај. Јас продавав 5770 за добра цена на пример. Ќе се најде некој друг како мене верувај.

Dj Dare

hello world
2 декември 2008
56
0
Слободно земи си Sapphire и воопшто не се двоуми, посебно кога ја земаш од Анхоч. Јас ја зедов пред еден месец истата графика и сум презадоволен за сега.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Извини Даре спроед што одредуваш ти дали треба да земе MSI или Sapphire?

На база на тоа што си работи или? не ти го сваќам советот дај некој аргумент, јас лично целам на MSI заради подобрата подршката што ја нудат и подолгата гаранција 3, наспроти двете години на Sapphire не е мала разлика нели?

zorandesign

Баниран/a
6 јуни 2007
1.618
689
MSI, разлика од 1 год во гаранција многу значи, не ради тоа што ќе ти се расипе после 2 години таа до Sapphire, но после 2 години таа од сафир потешко ќе ја продадеш од таа од MSI. Кога ќе напишеше дека има 1 година гаранција многу значи во очите на можниот иден сопственик.Во случајов 1 година гаранција ја добиваш гратис, т.е. минимална разлика.Не размислувај за квалитетот- и двата производители се солидни, а тоа што Sapphire се повеќе застапени кај нас е поради нивната ниска цена.Ако не друго со MSI добиваш поубава кутија :D Пред неколку години кога купив 7600GT од MSI , кутијата во која што беше сместена беше поголема од онаа на матичната плоча од ABIT :) Порано MSI беа познати по импозантните кутии, така да чувството дека добиваш нешто повеќе и вредно нема да изостани доколку се одлучиш за нив :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Точно, на тоа и мислев само заборвив да спомнам. За препродавање поготово кај нас (Македонија) а и за пакувањето. Сафир имаат бедни пакувања во најмала рака.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Графичката дефинитвно можам да ја набавам.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
А јас дефинитивно не можам да најдам некој Скопски емигрант :S
Дали ке биде некако по пошта па јас од поштата да одам да ја земам...

PilGriM

user
18 октомври 2008
1.513
534
Skopje
Брза пошта и приватни фирми што го прават истото...

Ама сепак подобро ти е со такси или автобус да одиш и да се вратиш...

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно