Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Firefox 5.0 update - RELEASED

stole_pesov

lurker
25 април 2008
530
17
techhub.mk
firefox5beta.jpg

Firefox 5 Beta Достапен за симнување

Release Notes

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Забележителни промени од 4.0 нема и 5.0 бета , малце може избрзаа со објавувањето на бетава...
Едно прашање... Која е разликата измеѓу AURORA и бетата?:chudenje:

boro1

user
13 август 2009
1.824
1.653
Забележителни промени од 4.0 нема и 5.0 бета , малце може избрзаа со објавувањето на бетава...
Едно прашање... Која е разликата измеѓу AURORA и бетата?:chudenje:

хех, и јас истото ке го пишеше сега :LOL: . Ги симнав и двете, ги инсталирав , и нема разлика ( барем како што можам да видам ). Ај некој поискусен нека ни објасни :baknezh:

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Ова е разликата дечки, моментално има 4 вида на Firefox билда

1. Stable - основните што сите нормални корисници ги имаат
2. Beta - доволно стабилни за поголем број корисници, но сеуште не се довршени за да бидат официјално објавени
3. Aurora - златна средина меѓу Beta и Nightly. Постабилни од Nightly, со најновите содржини, и почесто обновувани од Beta-та.
4. Nightly - Ноќни билдови кои сигурно имаат многу багови, но и најновите содржини. Воопшто не се препорачува да се користат како основен прелистувач.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Ке почекам да се појави финалната верзија од Лисицата и тогаш ке ја пробам на дело. :D Овие бета, верзии, се сеуште пробни и баговити верзии, и е можно да се има и проблеми при нивното користење... Кој чека ке дочека :D

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
3. Aurora - златна средина меѓу Beta и Nightly. Постабилни од Nightly, со најновите содржини, и почесто обновувани од Beta-та.
4. Nightly - Ноќни билдови кои сигурно имаат многу багови, но и најновите содржини. Воопшто не се препорачува да се користат како основен прелистувач.

Аурора вчера ја видов, а за Nightly прв пат слушам и тоа од тебе :O

Ghost

hello world
3 декември 2010
121
14
Знае ли некој како може да се поправи фонтот на пребарувачот, ништо не ми пречеше толку многу колку расипаниот блед фонт ако некој знае како може да се промени нека пише :)

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Знае ли некој како може да се поправи фонтот на пребарувачот, ништо не ми пречеше толку многу колку расипаниот блед фонт ако некој знае како може да се промени нека пише :)

Options - Content и избери си кој фонт сакаш да го користиш, ако мислиш на тоа.

NIKE

hello world
18 јули 2010
202
8
Не сум голем фан на Firefox, но сепак последната верзија многу ми се допадна.
Мислам дека и оваа верзија ќе биде добра:))

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Firefox почна да губи на популарност.Ако не сторат нешто радикално можеби ќе станат "загрозен вид" на пазарот на ИТ.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Rapid relese cycle прават, т.е. бројките на верзиите сега ќе станат неважни, чим ќе има нешто ново одма ќе се пушта на корисниците :)

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.607
Верзијата 6.0 е финална already? кога стигнаа да ја направат:isplashen:
Не е тоа чудното, чудното е како ке стигнат на 27 септември да ја објават и 7-цата финална.
Т.ест ни тоа не е чудно, Хром стигнаа до 15 дев. Многу е глупо ова вака наместо да се фокусираат на функционалностите тие сменат една буква во кодот и оп ја објават како нова верзија.

Firefox почна да губи на популарност.Ако не сторат нешто радикално можеби ќе станат "загрозен вид" на пазарот на ИТ.

Факт е дека се повеке се користи хром на сметка на фајрфокс. Но ова со објавувањето нови верзии не е ништо радикално, во последно време повекето го практикуваат rapid release, а хром е шампион во тоа.

Deki_te

hello world
31 јули 2011
100
11
Мене ме зачуде кој ми излезе 6.0 апдејт! Ми се свиѓа ова со шифрете што ги памти мозилава, што го додадоја у верзија 4. Од тогај прекинав Хром да го користим... :bravo:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно