Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

rilly

hello world
8 јули 2015
301
252
www.facebook.com
Zemav da go cistam pinot dosta crnilo izleze...malku podobro ame ne e toa toa...pa se vrativ na stavcinjata gi smeniv desnoto na levo levoto na desno...pak isto...zemav da go turkam pinot na vnatre so straciger i mi se zaglavi vnatre ....aj kuku...oti modot...nekako go izvadiv nagore....pak isto ...probav uste ednas pinot stiskaj turkaj nadole. I sega prerabote. Kako sto mi raboti na vtc mini ....vtc mini mi raboti ko svajcarski saat...zasega dobro.neznam kako ke bide....

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.220
Zemav da go cistam pinot dosta crnilo izleze...malku podobro ame ne e toa toa...pa se vrativ na stavcinjata gi smeniv desnoto na levo levoto na desno...pak isto...zemav da go turkam pinot na vnatre so straciger i mi se zaglavi vnatre ....aj kuku...oti modot...nekako go izvadiv nagore....pak isto ...probav uste ednas pinot stiskaj turkaj nadole. I sega prerabote. Kako sto mi raboti na vtc mini ....vtc mini mi raboti ko svajcarski saat...zasega dobro.neznam kako ke bide....

Си се намачил ама бар се средило. Ај нека е за арно нека служи како што треба од сега натаму.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Малу сум скептичен со тие пинчињата од 5мм, поготово за 25мм тенк и за поголеми снаги. И од механички аспект, некаки изгледа дека во секој момент ќе се скрши или па од електричен аспект на поголеми струи дека ќе се распадне на субатомски честички. Ста му тука 13ка, со клуч да го стегнеш како човек и да можеш коли да верглаш по потреба :D

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Него гледам се разлабавил конекторон на елаф истек 80w 5ah, а гледам и залиен е со некој силикон, така да со леткум нема да може да сепрелемат, се сомневан и за топол фен. Некое чаре? Фала.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Слика?

(не знам дали би знаел, но можеби некој друг електроничар ќе помогне)

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Eleaf iPower 80W TC Box Mod 6.jpg
Ако зборуваме за силиконот што е околу позитивниот пин од надворешна страна, тој не треба да се чепка. Улогата му е да изиграва федер, т.е. да го гура пинот кон надвор. Атомајзерите имаат различни димензии на позитивниот пин (т.е. длабочина) и така се обезбедува компатибилност и сигурен контакт.

Ако конекторот е разлабавен или губи контакт, треба да се растури модот, што во случајот на Eleaf iPower 80W е многу едноставно (два шрафа од задната страна, спроти дисплејот).
4.jpg
Ако има залиен силикон од внатре, ќе мора да се откорне за да се дојде до конекторот. Силиконот (ако воопшто е ставен) има улога да спречи влегување на течност во внатрешноста, што би можело да предизвика краток спој или други проблеми со електрониката.
5 batt_4500m_A.jpg
Пред да се почне со чепкање, да се превземат сите мерки на внимание! Имаме високо амперска батерија во игра, поточно три во паралела! За опасностите излишно е да се зборува, особено што батериите се вградени, со самото тоа имаат фиксна врска со електрониката или конекторите. Тоа може да се измери со унимер, но и визуелна инспекција би помогнала. Тие што не се разбираат во електроника најдобро е ништо да не чепкаат... :please:

Ако веќе се интервенира:
- Лемењето да биде брзо, да не се оштети горниот видлив силикон (што глуми федер). :)
- Добро да се притегне мутерот за "-" врска, а потоа да се прелеми (ако има потреба).
- После успешно завршената работа може повторно да се залие конекторот со силикон и да се остави еден ден добро да се исуши. Последнава постапка не е задолжителна, санки сите атомајзери протекуваат доле кај конекторот...

За крај уште еден апел: чачкање во мод со вградени батерии не е исто како кај мод што користи надворешни. Кој не се разбира во електроника најдобро е да не пипа ништо! За среќа @bicikle е докажан електроничар и посветен ентузијаст и за него не важи ова предупредување. :cool:

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
Другари, какво е искуството со течности од фасттек? Колку можам да порачам? има некаква регулатива? Предлог за тутунска арома со 10мг/мл?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Одамна беше кога порачував, немав проблеми до 200 мл, мислам дека ќе поминат и 300, можеби и 400. За регулатива засега нема, може да има, но знам дека поминуваат течности во пратки (со усул).

Сигурни (традиционални) се Деканг и Хангсенда, Ричи Ликва, а има и многу нови кои не ги знам. Одиш овде па правиш Sort by popularity, имајќи предвид дека најстарите ќе бидат најпопуларни, како и тоа дека Кинезите често знаат да сменат производ во сред негов животен век.

Нарачуваш во посебна пратка (само течности) затоа што можат да протечат и да уништат електроника.

Сега од пред неколку месеци направија да се доплаќа за Сингапурска пошта, можеби ќе мора да се доплати (кога е единствен избор, доплаќаш, така некако). Само таа пошта од поевтините носи течности и вградени батерии до кај нас.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
Нова артилерија од FT, ќе си играме со мрежичка. :)

d8a4c0596fddeb558fa4c3e34eec846e.jpg

c4726846511253caa8670b36876c8ef9.jpg

139d8b443e32983fa07cce044edebce5.jpg

Sent from my ипхоне using Tapatalk

rilly

hello world
8 јули 2015
301
252
www.facebook.com
Da ne otide paketot nad 500g oti ke platis dopolnitelno kaj nas...
Другари, какво е искуството со течности од фасттек? Колку можам да порачам? има некаква регулатива? Предлог за тутунска арома со 10мг/мл?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.220
Погледнете го атачментот 66337
Ако зборуваме за силиконот што е околу позитивниот пин од надворешна страна, тој не треба да се чепка. Улогата му е да изиграва федер, т.е. да го гура пинот кон надвор. Атомајзерите имаат различни димензии на позитивниот пин (т.е. длабочина) и така се обезбедува компатибилност и сигурен контакт.

Ако конекторот е разлабавен или губи контакт, треба да се растури модот, што во случајот на Eleaf iPower 80W е многу едноставно (два шрафа од задната страна, спроти дисплејот).
Погледнете го атачментот 66338
Ако има залиен силикон од внатре, ќе мора да се откорне за да се дојде до конекторот. Силиконот (ако воопшто е ставен) има улога да спречи влегување на течност во внатрешноста, што би можело да предизвика краток спој или други проблеми со електрониката.
Погледнете го атачментот 66339
Пред да се почне со чепкање, да се превземат сите мерки на внимание! Имаме високо амперска батерија во игра, поточно три во паралела! За опасностите излишно е да се зборува, особено што батериите се вградени, со самото тоа имаат фиксна врска со електрониката или конекторите. Тоа може да се измери со унимер, но и визуелна инспекција би помогнала. Тие што не се разбираат во електроника најдобро е ништо да не чепкаат... :please:

Ако веќе се интервенира:
- Лемењето да биде брзо, да не се оштети горниот видлив силикон (што глуми федер). :)
- Добро да се притегне мутерот за "-" врска, а потоа да се прелеми (ако има потреба).
- После успешно завршената работа може повторно да се залие конекторот со силикон и да се остави еден ден добро да се исуши. Последнава постапка не е задолжителна, санки сите атомајзери протекуваат доле кај конекторот...

За крај уште еден апел: чачкање во мод со вградени батерии не е исто како кај мод што користи надворешни. Кој не се разбира во електроника најдобро е да не пипа ништо! За среќа @bicikle е докажан електроничар и посветен ентузијаст и за него не важи ова предупредување. :cool:

Секоја чест другар.

Нова артилерија од FT, ќе си играме со мрежичка. :)

d8a4c0596fddeb558fa4c3e34eec846e.jpg

c4726846511253caa8670b36876c8ef9.jpg

139d8b443e32983fa07cce044edebce5.jpg

Sent from my ипхоне using Tapatalk

А бе немој вака лиги ми потекоа. Ќе ме натераш да се префрлам на DTL да му се невиди и после отиде математиката :) Со здравје да те служи.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.220
@gokica
Седи си мирен со MTL :)

Инаку Made in Germany (Сделано в Китае) :D

Се мислам да ми се врти по дома еден асален ДТЛ танк. Чисто колку да го имам и ете колку од текнеш некогаш да го навиткам. Ова твоево ми изгледа како добар кандидат.

Ај пиши импресии кога ќе можеш. Би било добредојдено за заедицава.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
OK,
Треба прво да повежбам за да билдам мрежичка, погледнав неколку трикови на YT па да видеме.
Сепак треба нели да се погоди и омажата на мрежичката (колку оми да излезе) :) (тука може д-р @Metuzalem да помогне околу насоките)
Абе лудница ќе биде, количината на памук е како цела хигиенска влошка :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Metuzalem не може да помогне, појма си нема за mesh како грејач. :hay:

Може само да те советува да си спремиш цистерна со манџа. :hay:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Погледнете го атачментот 66337

Погледнете го атачментот 66338
Погледнете го атачментот 66339

Ако веќе се интервенира:

Моја грешка, микро усб конекторот е проблематичен, имено само во една позиција полни, мора каблето да е на некој начин свиткано за да има контак, што по мое за брзо ќе откаже. Малце ми е шубе да го дувам со фен (воздушна лемилица) ради што ќе треба долго да го дувам да се пробие топлината низ силиконот, а хо близина има и други компоненти. Е сега ако е некој силикон безвеза одма ќе се одлепи, али ако е саглам силикон (сум имал искуство *) све ќе се откорни и стопи, само тој ќе остане читав :) .
Силиконската облога на кабли од шпорети (а.к.а. силиконски кабли) не попушта нити со плински бренер, па во вакви ситуации би препорачал строго силикон.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.220
Де кажете дали некој налетал во Амбрела на 510 дрип тип кој е асален. Барам за МТЛ повисок и тесен. На Скајлајн убаво доаѓа типот од Берзеркер ама штрчи со краевите и не ми е некако нарачен. Плус сакам некој уште повисок ако има.

Кујзнај ова какво е и дали е пасува?

Округла муштикла за A2 Premium aтомизер.-Е-цигари

Ако не, кажете од FT исто така.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
↑ Ако е 510, а ми изгледа дека е, ќе пасува на сите. Само треба да се види што материјал е.

Значи, сега си во фаза на долги дриптипови. :hay: Можеш да одиш до крајност, но „научно“ (од искуство) е потврдено дека долги дриптипови го мутираат/намалуваат вкусот (пареата има повеќе место и време да се искондензира во нив). Последица на тоа е и ладна пареа.

Тесна дупка - за МТЛ да, но не премногу, за да не го пиеш кондензатот како од цевче (зависи од условите, обликот, споевите, дали ќе се формира малку или многу кондензат, но ако се собере доволно, со многу тесна цевка како кај Hastur Mini можеш да го повлечеш во уста).

Најдобро е дупката на дриптипот да има ист дијаметар како оџакот, но тоа е тешко да се погоди. Некои (за МТЛ) сакаат и пошироки дриптипови (или не им пречат), јас не баш.

Што сакам јас: 1 2 3 4 5. Моментално ми е најголема надеж овој и само чекам попуст да го акнам.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Тоа ќе речев дека вкусот ќе искондензира дур го осетиш, може да се компензира со некој ват плус, али кога ќе се насоберат доволно капки по оџакот наеднаш ќе се слеат на греачот кој нема да може да ги испари, оа уместо испарен џус ќе извејпаш рециклирана пареа :) Али сепак ако намалиш доток на манџа до некаде би требало да се намали и кондензацијата. Сепак колку и да е лошо или добро, дали ќе ти се допадне најверојатно зависи само од тебе. На кангото му додадов аломински додаток на дрип типот кој е со радијатор и ја лади пареата, но сепак е доволно краток за да конеднзира и доволно долг за.да не прегрева. Иако би требало да мутира вкус сепак или не мутира или јас не правам разлика. Истиот додаток го пробав и на конфучие, го олади чадот, дрип типот беше подносливо топол на верижно тргање но сепак не приметив некоја драстична разлика во вкусот илибшто викаме "филингот".
Генерално за да знаеме што ни е најдобро би требало да пробаме све, сите комбинаци па да кажиме, е ова ми е најбоље, но затоа кажуваме субјективни доживувања на атомизерите, како би се насочиле кон одредена помала група на атомизери, а јас едвај ги чекам импресиите од мешот на професор Крема.
Субјективно мое мислење е дека оџаците се за нијанса подобри од стандардните греачи, сс е малце.повкусен од кантал ( мада ккга се нови не би ги раликоувал ) и затоа сакам да прочитам некој ред задоживљаите од мрежата ( меш, ваљда тоа значи ) и се надевам дека прфесорот ќе ме почести со 2-3 реда муабет :)
Инаку микро усб конекторот само нежно го стегнав со клештичиња ( и пинцета најверојатно ќе брка работа) па за сега има контакт.
Еве го и додатокот
$1.45 (Free Shipping) Coil Father Stainless Steel Heat Dissipation Sink for 510 Drip Tip (SS, Black) at m.FastTech.com

Widlok

read-only
10 јануари 2018
13
20
Здраво
Би сакал некој совет за рта , имам ендура т22 и ytfk прајм и се мислам помеѓу скајлајн, сирена 2 или доги
И да ве прашам порачав one shots од chefs али не ставив тракинг и сега 30дена ги чекам , во пошта без тракинг дигат рамења, па дали да им пишам на енглезите или во пошта во дирекција за поплаки?

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Здраво
Би сакал некој совет за рта , имам ендура т22 и ytfk прајм и се мислам помеѓу скајлајн, сирена 2 или доги
И да ве прашам порачав one shots од chefs али не ставив тракинг и сега 30дена ги чекам , во пошта без тракинг дигат рамења, па дали да им пишам на енглезите или во пошта во дирекција за поплаки?
Друже и јас ги чекам да ми стигнат скоро месец (бес еден ден нарачани на 19-07) и јас се мислам што да правам. А за рта скајлајнот го имам и е петка нема да згрешиш ако го земеш а за сирената незнам ги има тука многу сиренџии нека ти каже некој друг.

Sent from my A7 using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.220
↑ Ако е 510, а ми изгледа дека е, ќе пасува на сите. Само треба да се види што материјал е.

Значи, сега си во фаза на долги дриптипови. :hay: Можеш да одиш до крајност, но „научно“ (од искуство) е потврдено дека долги дриптипови го мутираат/намалуваат вкусот (пареата има повеќе место и време да се искондензира во нив). Последица на тоа е и ладна пареа.

Тесна дупка - за МТЛ да, но не премногу, за да не го пиеш кондензатот како од цевче (зависи од условите, обликот, споевите, дали ќе се формира малку или многу кондензат, но ако се собере доволно, со многу тесна цевка како кај Hastur Mini можеш да го повлечеш во уста).

Најдобро е дупката на дриптипот да има ист дијаметар како оџакот, но тоа е тешко да се погоди. Некои (за МТЛ) сакаат и пошироки дриптипови (или не им пречат), јас не баш.

Што сакам јас: 1 2 3 4 5. Моментално ми е најголема надеж овој и само чекам попуст да го акнам.
Тоа ќе речев дека вкусот ќе искондензира дур го осетиш, може да се компензира со некој ват плус, али кога ќе се насоберат доволно капки по оџакот наеднаш ќе се слеат на греачот кој нема да може да ги испари, оа уместо испарен џус ќе извејпаш рециклирана пареа :) Али сепак ако намалиш доток на манџа до некаде би требало да се намали и кондензацијата. Сепак колку и да е лошо или добро, дали ќе ти се допадне најверојатно зависи само од тебе. На кангото му додадов аломински додаток на дрип типот кој е со радијатор и ја лади пареата, но сепак е доволно краток за да конеднзира и доволно долг за.да не прегрева. Иако би требало да мутира вкус сепак или не мутира или јас не правам разлика. Истиот додаток го пробав и на конфучие, го олади чадот, дрип типот беше подносливо топол на верижно тргање но сепак не приметив некоја драстична разлика во вкусот илибшто викаме "филингот".
Генерално за да знаеме што ни е најдобро би требало да пробаме све, сите комбинаци па да кажиме, е ова ми е најбоље, но затоа кажуваме субјективни доживувања на атомизерите, како би се насочиле кон одредена помала група на атомизери, а јас едвај ги чекам импресиите од мешот на професор Крема.
Субјективно мое мислење е дека оџаците се за нијанса подобри од стандардните греачи, сс е малце.повкусен од кантал ( мада ккга се нови не би ги раликоувал ) и затоа сакам да прочитам некој ред задоживљаите од мрежата ( меш, ваљда тоа значи ) и се надевам дека прфесорот ќе ме почести со 2-3 реда муабет :)
Инаку микро усб конекторот само нежно го стегнав со клештичиња ( и пинцета најверојатно ќе брка работа) па за сега има контакт.
Еве го и додатокот
$1.45 (Free Shipping) Coil Father Stainless Steel Heat Dissipation Sink for 510 Drip Tip (SS, Black) at m.FastTech.com

Данке другари. Скајлајнот има дрип тип широк колку оџачето. Навојот е малку поширок за да може хексагоналниот дел да влезе во JFC. Исто дрип типот како доаѓа кон устата станува поширок. Како инка. Ми се допаѓа многу но ај реков да пробам и други типови за да можам да споредам. Свртив неколку што имам дома ама сакам уште :)

Здраво

Пред некое време знам дека ги чекав повеќе од месец дена. Плус летно време и одмори се па поштите и не се до толку ажурни. Јас би почекал уште малку. Шефот се редовни и испраќаат сигурно.

Околу изборот, најдобро да ги купиш трите. Сите се разликуваат и не знаеме каков вид на вејп ќе ти се допадне повеќе. Ендурата и прајмот се најнеутрални. Догито е сочно, сирената најмногу гребе на грло, а скајлајнот барем мене најмногу ме потсетува на цигара. Догито е најекономично во течност, скајлајнот во памук. Сирената арчи и од двете малку повеќе.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно