Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
За почетници, 12-18мг ник + тутунски ароми, сакаш менувај и памук сакаш само готови POD
Многу мал капацитет има батеријата, инаку би можело да биде добро како за тест проба, но ...
ваквите непроверени солуции најчесто ги одвраќаат потенцијалните откажувачи на цигари назад кон истите.
Сепак сега за сега според мое искуство, а и искуствата од други членови, останува најдобра опцијата Ендура Т22 како нај нај прикладен стартер кит, цената му нешто поголема од најевтиното „его“ од умрела.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Гокицапредоставувам истататечност? Инаку некаде низ темава како да читав дека можело и нов фабрички греач да е дефект.
капките на 510 може и кондензација да биле, иако нели е под греачот.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.114
14.238
Во врска со проблемот, значи неколку дена ендурата ја користеше жена ми. Еднаш танкот беше наполнет што значи не беше нешто посебно користен грејачот. А дали се пододвртело или не, сигурно е можно зашто ја мавташе по ташни :). Со новиов грејач ја користам јас и сега за сега има само поплава во уста. Не тече кај пинот. Значи можно е да се одвртила.

Утре ќе турам нов грејач па ќе видам дали и тој се дави во плитки води. Но нема од што друго да биде. Да изгледа овие инокин не се доследни и константни кај грејачите. некој ќе го фрлиш, некој ќе тераш и така. Мора да има ќар оти па џабе ги продаваат :)

gamon

user
15 септември 2014
1.672
1.952
orgrimar
Многу мал капацитет има батеријата, инаку би можело да биде добро како за тест проба, но ...
ваквите непроверени солуции најчесто ги одвраќаат потенцијалните откажувачи на цигари назад кон истите.
Сепак сега за сега според мое искуство, а и искуствата од други членови, останува најдобра опцијата Ендура Т22 како нај нај прикладен стартер кит, цената му нешто поголема од најевтиното „его“ од умрела.
не бе, ова е народска верзија на juul, овај џулов на запад прави парче само се скапи подовите 5 долари парче и има 5% никотин, али за одвикнување викаат дека бил бр1. 2 вакви за м2л се топ за цел ден а и многу се мали на пола од его и подобар вејп имаат.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.226
1.702
Скопје
Во врска со проблемот, значи неколку дена ендурата ја користеше жена ми. Еднаш танкот беше наполнет што значи не беше нешто посебно користен грејачот. А дали се пододвртело или не, сигурно е можно зашто ја мавташе по ташни :). Со новиов грејач ја користам јас и сега за сега има само поплава во уста. Не тече кај пинот. Значи можно е да се одвртила.

Утре ќе турам нов грејач па ќе видам дали и тој се дави во плитки води. Но нема од што друго да биде. Да изгледа овие инокин не се доследни и константни кај грејачите. некој ќе го фрлиш, некој ќе тераш и така. Мора да има ќар оти па џабе ги продаваат :)
И кај мене гледам мали точкици од течност на конекторот, на трет греач сум, али не ми се десило да ми гргори. Мада ниеден од тие не сум оставил на подолго време без користење(1-2 полнења дневно), па и да би имале некое ептен бавно поплавување што би дошло до израз после подолг период, не му давам шанса :)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Шарловски тргни уте една рецка за кафе :)
Чаелд10-8 може малце поише инфо за лисицата?

Последна промена:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.807
6.501
SK
Примате бе непушачи овде? ;)
Ја пратам неке време дискусијава, и морам да кажам дека одушевен сум колку обемно и детално се покриваат сите детали. Секоја чест на сите, посебно @Metuzalem со вложениот труд во индексирање на се и сешто, и баратањето со тие податоци кога многумина бараат совети. Богами и за стрпливоста на сите овде да ги повторувате советите иако повеќето е индексирано и многу пати кажано.

Јас сум со ниет да го пребацам брат ми на електронски цигари. Знаејќи го каква мрцина е, ќе морам да одберам нешто и да му го поклонам. Сега за сега читам и се информирам за работите како MTL/DTL, VV/VW, итн и милион други поими... Кога ќе имам нешто за прашување, нема да се двоумам да прашам. :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ја пратам неке време дискусијава, и морам да кажам дека одушевен сум колку обемно и детално се покриваат сите детали. Секоја чест на сите, посебно @Metuzalem со вложениот труд во индексирање на се и сешто, и баратањето со тие податоци кога многумина бараат совети. Богами и за стрпливоста на сите овде да ги повторувате советите иако повеќето е индексирано и многу пати кажано.

Јас сум со ниет да го пребацам брат ми на електронски цигари. Знаејќи го каква мрцина е, ќе морам да одберам нешто и да му го поклонам. Сега за сега читам и се информирам за работите како MTL/DTL, VV/VW, итн и милион други поими... Кога ќе имам нешто за прашување, нема да се двоумам да прашам. :)
Да го кажам јас моето мислење. Би ти препорачал почетнички сет од некој што котираат како најдобри. 1.Inokin Endura + Греачи зошто ги нема кај нас. 2.Joytech AIO имаш неколку модели што собираат 4мл. и 3.5мл. Со појаки батерии и греачи имаш во амбрела. Еве види од сликиве ги имаш во разни бои.
dfbe3713ecbeb36c9db5e1d1d5ea1287.jpg
ac80e1301a6b2f2fb797cd50c646dc9e.jpg
3e49a263f817adc4609bc1548d8fb123.jpg
6ad36d85b0f31c6335dead34427ab27c.jpg
00d6a400247be178600c96a70b0d1f46.jpg
bf6f605ce4366c230812e2602f2a0b0f.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

28 јануари 2017
2.099
4.845
Ресен

@Lokvan, добре дојде, претежно сме непушачи овде :)

Тебе ти треба почетнички кит и не се замарај со вати, модови, жици памуци, сè ти е тоа непотребно. Убави примери доби од Мичо, зависи колку пари ти се даваат али како шо прочитав дека брат ти не сака многу многу да се замара, се знае што треба, првиот предлог.
За нарачување е доста едноставно, плаќаш со пејпал или картица од веќе добро проверена страница fasttech.com, чекаш месец дена и поклонуваш али за то прво одкако ќе одлучиш што би зел.

Кај почетничките китови разликата се сведува главно во боја, колку течност собира, големина на батерија и според мене најважно, колку е налик тргањето/влечењето/цуг @gokica :) како аналогна цигара.

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@Lokvan, добре дојде, претежно сме непушачи овде :)

Тебе ти треба почетнички кит и не се замарај со вати, модови, жици памуци, сè ти е тоа непотребно. Убави примери доби од Мичо, зависи колку пари ти се даваат али како шо прочитав дека брат ти не сака многу многу да се замара, се знае што треба, првиот предлог.
За нарачување е доста едноставно, плаќаш со пејпал или картица од веќе добро проверена страница fasttech.com, чекаш месец дена и поклонуваш али за то прво одкако ќе одлучиш што би зел.

Кај почетничките китови разликата се сведува главо во боја, колку течност собира, големина на батерија и според мене најважно, колку е налик тргањето/влечењето/цуг @gokica :) како аналогна цигара.
Колеги, ги препорачувам Joytech eGo AIO D22 XL,еGo AIO Pro C и eGo AIO Pro 2300mah. Сите се скоро исти.Јас имам искуство со AIO D22 XL зошто под бр.1има поголем избор на греачи. Со 1.5ома греачот повлеков 2-3 пати и е премногу затворен за мене.Со 1ом греачот беше тоа што сум го осетил кај кајфун 3 баш МТЛ според мене. Со 0.5ома чист ДТЛ. И има со 0.3,1.2,.6ома многу избор. бр.2 Не е како АIO што го знаеме 2мл и прска во уста,ова е 4мл и веќје сериозен сет и би си го зел за себе. бр.3 Има 2300мах батерија.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Lokvan
NvW3eCZ.gif

:hay:

Се разбира дека се шалам, сите се добредојдени. Се согласувам за Ендура, моја директна препорака е ова, нешто повеќе може да се научи овде, а уште повеќе - во индексот и целата тема. :hay:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.807
6.501
SK
@MikickoHC @Sharlovski момци се извинувам моја грешка е што не напишав подетално што ми се приоритетите. Тоа е пошто сега за сега сеуште истражувам, и тие приоритети не се целосно јасни. Не планирав да прашувам нешто конкретно без да прочитам повеќе. Но секако требаше да нагласам дека сакам да се позамарам со ова на малку понапредно ниво, и дека би земал нешто малку понапредно.

@Metuzalem ти ги имам прочитано тие предлози. Фала ама мислам дека би сакал нешто со VW, пошто ако добро разбирам - вкусот и задоволството се тесно поврзани со еднаквоста на температурата на коилот (и на вајпањето). Поправете ме ако грешам.
Ако земам инфериорен производ без VW, ќе има нееднаквост во доживувањето како што ќе се намалува напонот на батеријата (со празнење)?

Претпоставувам дека и на уред без VW (или барем VV), луѓето се учат да регулираат преку должина на притискање на копчето. Но ако добро разбирам VW му доаѓа како некој комфор на користење, намести и заборави, баш како за почетници (минус повисоката цена).

Други работи што (мислам дека) ги знам е дека:
- rebiuldable атомајзер (замарање со жици и памуци)
- би сакал мод со променлива батерија, ако може со 18650 пошто имам батерии и полнач
- модот треба да биде во облик на цевка... размислувам да се обидам да направам додаток од дрво за да добијам изглед на луле, пошто кеиф ми е да пробам работам со дрво, и пошто естетиката ќе биде еден од клучните фактори за успешноста на проектот откачување од цигари

Понудата од квалитетни e pipes (со достапни цени) некако не е баш обилна, иако реално не сум истражил детално. Не се брзам, освен ако не испадне некој убава понуда сега со периодов на попусти кај Кинезиве. Од Фастеч имам купувано работи инаку.

Еве отприлика што би сакал да направам, иако ова е со механички мод а јас дефинитивно сакам регулиран мод за брат ми: DIY "E-Pipe" made from a 2x4 (18650 mech mod)

lule1.jpg lule2.jpg lule3.jpg

Се разбира сето ова е на фаза на размислување.

28 јануари 2017
2.099
4.845
Ресен
@MikickoHC @Sharlovski момци се извинувам моја грешка е што не напишав подетално што ми се приоритетите. Тоа е пошто сега за сега сеуште истражувам, и тие приоритети не се целосно јасни. Не планирав да прашувам нешто конкретно без да прочитам повеќе. Но секако требаше да нагласам дека сакам да се позамарам со ова на малку понапредно ниво, и дека би земал нешто малку понапредно.

@Metuzalem ти ги имам прочитано тие предлози. Фала ама мислам дека би сакал нешто со VW, пошто ако добро разбирам - вкусот и задоволството се тесно поврзани со еднаквоста на температурата на коилот (и на вајпањето). Поправете ме ако грешам.
Ако земам инфериорен производ без VW, ќе има нееднаквост во доживувањето како што ќе се намалува напонот на батеријата (со празнење)?

Претпоставувам дека и на уред без VW (или барем VV), луѓето се учат да регулираат преку должина на притискање на копчето. Но ако добро разбирам VW му доаѓа како некој комфор на користење, намести и заборави, баш како за почетници (минус повисоката цена).

- би сакал мод со променлива батерија, ако може со 18650 пошто имам батерии и полнач
- модот треба да биде во облик на цевка... размислувам да се обидам да направам додаток од дрво за да добијам изглед на луле, пошто кеиф ми е да пробам работам со дрво, и пошто естетиката ќе биде еден од клучните фактори за успешноста на проектот откачување од цигари

Понудата од квалитетни e pipes (со достапни цени) некако не е баш обилна, иако реално не сум истражил детално. Не се брзам, освен ако не испадне некој убава понуда сега со периодов на попусти кај Кинезиве. Од Фастеч имам купувано работи инаку.

Еве отприлика што би сакал да направам, иако ова е со механички мод а јас дефинитивно сакам регулиран мод за брат ми: DIY "E-Pipe" made from a 2x4 (18650 mech mod)

Погледнете го атачментот 63204 Погледнете го атачментот 63203 Погледнете го атачментот 63202

Да не вложиш многу труд па да речи “фак ју и електронкси и све, ќе се вратам на обични“. Еднаш нека ја завземи работата со стартер кит, после спремај го со луксузни (шо ќе ти земат доста време) модови.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Да не вложиш многу труд па да речи “фак ју и електронкси и све, ќе се вратам на обични“. Еднаш нека ја завземи работата со стартер кит, после спремај го со луксузни (шо ќе ти земат доста време) модови.
Така е. Плус тие цевки се Механички се модови.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Lokvan Ендурата е фиксна ватажа (14 вати) ептен погодена за тој коил. Не опаѓа ватажата при крај на батерија. Цело време е исто.

Кај нерегулирани опаѓа доживувањето со опаѓање на волтажата, но тоа е толку постепено што нема да го забележи, освен при крај, а тогаш и така и така е време за менување на батерија.

VV модови веќе не можеш да најдеш, никој не ги прави.

Батерии имаш, ама дали се хај дрејн и дали се некои од препорачаните (прва табела во првиот пост)? Има малку други батерии што би ги препорачале (и што можат да се користат во е-цигари без да му ја мислиш).

Ситуацијата со лулиња не е поправена, освен веројатно кај скапи по нарачка кои не ни знам каде да се најдат. У ствари, овие ги знам од Србија.

На ФТ од пристојни има само ова, не личи многу на луле, но има добра електроника (од VTC mini), само нема други бои на ФТ. Да поевтинеше уште малку, можеби ќе се исплатеше.

Ова ми изгледаше за културно, но неколку души на српскиот форум се жалеа на него (багови при работа, не се сеќавам точно, мислам дека не цркна, но беше нешто што ептен нервираше - се гасеше, се блокираше или рокаше снага).

Ова го нема веќе, но и кога го имаше (кога го добија корисници) имаше некој проблем...

Другите лулиња на ФТ (а и на слични кинески продавници) не вредат. најчесто се со слаби батерии и со многу недостатоци (лоша изведба, лоши материјали...)

Ако можеш/сакаш да си направиш сам или да ти направи некој, супер, кажи, ќе правиме нарачки. :hay:

А за цеФка оваа е една од подобрите (со разумна цена). Но долга е, мора да има место за електрониката.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.226
1.702
Скопје

Погледнете го атачментот 63204 Погледнете го атачментот 63203 Погледнете го атачментот 63202

Еве ти пример како може да се направи регулирано лулето од линкот
IMG_20180327_162351.jpg

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.114
14.238

Јас пак рекламирам и навистина мислам да пратам линк до Инокин па ако ништо гратис една Т22 да пратат.

Јас сум уште на почеток. Имам VW+Ego One и Endura. Колку и да го токмам VW ендурата сарма го прави во поглед на вкус. Неверојатно дотеран производ за цената. Сега ги користам напоредно двата оти си ги штедам грејачите на Ендурата. И кога сакам да се почастам онака слатко ја грабнувам неа.

BTW можеби ќе сменам мислење со Кајфунот кога ќе стигне. Оставам ова како резерва.

28 јануари 2017
2.099
4.845
Ресен
Јас пак рекламирам и навистина мислам да пратам линк до Инокин па ако ништо гратис една Т22 да пратат.

Јас сум уште на почеток. Имам VW+Ego One и Endura. Колку и да го токмам VW ендурата сарма го прави во поглед на вкус. Неверојатно дотеран производ за цената. Сега ги користам напоредно двата оти си ги штедам грејачите на Ендурата. И кога сакам да се почастам онака слатко ја грабнувам неа.

BTW можеби ќе сменам мислење со Кајфунот кога ќе стигне. Оставам ова како резерва.

Ти пак штеди си, домаќин...

20180327_163921.jpg

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.807
6.501
SK
Чекај @gokica со истата течност, Ендурата повеќе ти прави кеиф од мод со VW?
Па во што е разликата? Теоретски не би требало да биде исто...? Или тука се всушност финесите и know-how разликите меѓу компаниите?

Туку кога сме кај replacement coil-ите за Ендура, никој не се обидел да проба да го направи ова што го прави бабава:
View: https://www.youtube.com/watch?v=df8mpQzPgSU

edit: Ejj ама го задими бабава на крај кога го среди coil-от... :D

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи