Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

ri4airo

hello world
17 септември 2017
66
43
Ова ти е со Baby Beast, не со стандарден TFV8
Не ми се јасни вакви конфигурации со низок отпор, мал капацитет и којзнае каква батерија внатре
Ја би ти рекол да си земеш некој мод посебно, и smok x-baby е сто пати боље од атомајзерот на ова

Се зависи што бараш и по која цена..
Кој мод на пример?

Испратено од GT-I9305 преку IT.mk форум апликација

Vst94

hello world
27 јули 2017
85
85
Кој мод на пример?

Епа кога си се залетал за Smok било кој мод од нив е супер, освен alien, на alien му се љушти бојата одма. Или разгледај некој од Wismec, и тие знаат да праат интересни работи. Ако сакаш по ситни модови, дефинитивно не сум човекот за тоа :)

TodoT

hello world
18 октомври 2017
96
123
Гевгелија
www.facebook.com
Само колку инфо, да ви казам дека имам другар кој попален дека ке ги остави цигарите го снабдив со Wismec Предатор , Aspire tank .. Tој кутриот нема шанси да се соедини со тоа така да ги продава. Wismec Predator + Aspire Tank, резерва греац, 3 батерии, 30 мл течност и кабелот за 5.500 ден

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@ri4airo За Смок викаат дека се расипувале повеќе од просек. Исто и за Wismec-ите (демек го средија конекторот, ама самата конструкција била за никаде - од внатре некако само се допирало нешто - така нешто гледав, заборавив како беше). Исто (општо) од што избацуваат толку многу модови Joyetech не можам крајот да им го фатам, и никој не ми влегол во око особено. Исто и од Кангер...

Солидни што би ги зел во секое време се Innokin (само не знам кој), а облачариве гледам ги спомнуваат Vaporesso, Ijoy, Voopoo, Freemax, појма немам дали се добри (и кои модели од нив). Сигурно ќе ти кажат.

Во секој случај, штом бркаш облаци, секако МОД СО НАЈМАЛКУ ДВЕ БАТЕРИИ, не ни помислувај на една, и добри 18650 ќелии како Sony VTC5A или минимум Samsung 25R/30Q.

Ако начекаш добар попуст или парите не се проблем, ДНА ти е најпрецизно и најквалитетно нешто што можеш да го имаш...

Сево ова е отприлика (и мое мислење), не следам ептен многу модови...

ri4airo

hello world
17 септември 2017
66
43
@ri4airo За Смок викаат дека се расипувале повеќе од просек. Исто и за Wismec-ите (демек го средија конекторот, ама самата конструкција била за никаде - од внатре некако само се допирало нешто - така нешто гледав, заборавив како беше). Исто (општо) од што избацуваат толку многу модови Joyetech не можам крајот да им го фатам, и никој не ми влегол во око особено. Исто и од Кангер...

Солидни што би ги зел во секое време се Innokin (само не знам кој), а облачариве гледам ги спомнуваат Vaporesso, Ijoy, Voopoo, Freemax, појма немам дали се добри (и кои модели од нив). Сигурно ќе ти кажат.

Во секој случај, штом бркаш облаци, секако МОД СО НАЈМАЛКУ ДВЕ БАТЕРИИ, не ни помислувај на една, и добри 18650 ќелии како Sony VTC5A или минимум Samsung 25R/30Q.

Ако начекаш добар попуст или парите не се проблем, ДНА ти е најпрецизно и најквалитетно нешто што можеш да го имаш...

Сево ова е отприлика (и мое мислење), не следам ептен многу модови...
Ќе почекам до 11.11 можда ќе начекам нешто на попуст..ако не па ќе вложам 60 долари..секако за цигари трошам толку месечно

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Аха, само прашуваше за Смокот, не користиш слично? Тогаш, почекај да видиш како ќе биде со ова.

Или нека ти препорачаат „почетничка“ локомотива (нема срам во тоа).

Или воопшто не сакаш облаци, само прашуваше општо за пенкалце?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Добро, тогаш те препуштам во рацете на примариус д-р Sir Cloudalot.

Докторе, препишете му на момчево бонбона почетнички комплет за облаци.

Не мислам на никого особено, да видиме кој прв ќе се јави. :hay:

ri4airo

hello world
17 септември 2017
66
43
Добро, тогаш те препуштам во рацете на примариус д-р Sir Cloudalot.

Докторе, препишете му на момчево бонбона почетнички комплет за облаци.

Не мислам на никого особено, да видиме кој прв ќе се јави. :hay:
5 сабајле е..највероватно никој..ќе почекаме до утре

28 јануари 2017
2.066
4.731
Ресен
Мислење за Смок стик в8 со тфв8 тенк?

За парите од некој 30 долари не вервам дека ќе најш нешто поарно, толку е само танкот шо се велит зборот. Јас да сум на твое место го земам одма ако сакам да пробам.

1. Ист принцип ко Ендурата, пали вози, би рекол слободно дека ова е Ендура за белодробно (Ресен си викаме изнутрица)
2. Тенкот ТФВ8 БИГ бејби е 5мл и е доста отворен (појќе од ТФВ4 мини, помалце од ТФВ8, нешто појќе од ТФВ8 бејби, да, ги имам пробано сите)
3. Греачите траат барем по месец дена и голем избор на истите
4. Вкусот е добар скоро со сите греачи
5. Ако го коландисвиш убо тенкот нема да имаш проблеми со течење
6. Ако те бендиса толку а не ти се даваат пари за греачи имаш и РБА глава која нажалост мора да ја купиш башка
7. Мало, практично, лесно и за вџеб измислено
8. И да не ти се бендиса, не си дал еден тон пари за модој батерии и танкој, ова ти е најисплатливо да пробаш со то облаците.

Нешто друго да додам вака од сабајле недорасонат не ми теквит, ако те интересира нешто слободно прашај.

Едина мана шо можам да ја вбројам како таква е, батеријата трае два дена али... вториот ден се осеќа дека е падната со јачина и ќе треба да си го регулираш тргањето (да тргаш поспоро за да добиеш ист/сличен ефект како првиот ден) или ја да полниш еднаш денот.

Олку измени на пост немам напрено од ко сум роден, ама шо... не ме гледат никој, за друг пат прво да се одмори малце од спиење после постирање.

Последна промена:

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
7e7c08117afc102ce5c64849078873e7.jpg
некој RDA за чудово ? 30в е :)

Испратено од Q415 преку IT.mk форум апликација

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Мислење за Смок стик в8 со тфв8 тенк?

Би требало да е ОК, мада јас а и другите колеги препорачуваме регулиран МОД на кој можеш да подесуваш Вати(горе доле), имаш екран на кој читаш омажа итн итн.

Оваа опрема или слична е дизајнирана за облаци и за парење дурект во плуќа d2l.
Со ваква опрема дневна потрошувачка на течност оди и до 40.мл (јас 40.мл трошам за 9-10.дена)(нели вејпаме пошто е помалку штетно и релативно поефтино од цигари.... 40.мл течност дневно не е ИЧ поефтино од кутија или две кутии цигари)

TFV 8 и слични тенкови за облаци кои имаат ОГРОмнИ грејачи бараат у снага /вати, што значи дека ќе треба да купиш мод со две 18650 батерии за да не менуваш батерија на секои 120-150.минути.

Јас би ти препорачал да почнеш со м2л парење пошто ако се навикнеш на облаци, после тоа нема назад.
(плус огромна количина на пареа во бел-дроб, не е здраво... Конденз и слично, таложење на вода/течност во бронхиите... Сува уста, гасови, ждригање итн... Читни за оваа проблематика пред да одлучиш)

Едит:
Да се надополнам...
Да не праам муабет дека во МК кога "се прават облаци" сите те презираат или те бркаат на 3.метра подалеку освен ако не си со колега вејпер па заедно да си праите облачиња у тандем на отворено,
Муабетот ми е, нема да можеш да "си правиш облаци" на раат освен кога си дома... А дома од густите облаци од TVF и слични танкови, се ќе ти биде мрсно од ВГ-то.

Да не бидам сфатен грешно, немам ништо против "облачно", само напоменувам дека стигмата за CloudZ Bro CloudZ во МК е 300 пати поголема од западните земји, за жал.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Би требало да е ОК, мада јас а и другите колеги препорачуваме регулиран МОД на кој можеш да подесуваш Вати(горе доле), имаш екранле на кое читаш омажа итн итн.

Со ваква опрема дневна потрошувачка на течност оди и до 40.мл (јас 40.мл трошам за 9-10.дена)
TFV 8 и слични тенкови за облаци кои имаат ОГРОмнИ грејачи бараат у снага /вати, што значи дека ќе треба да купиш мод со две 18650 батерии за да не менуваш батерија на секои 120-150.минути.

Јас би ти препорачал да почнеш со м2л парење пошто ако се навикнеш на облаци, после тоа нема назад.
(плус огромна колилина на пареа во брл-дроб, не е здраво... Конденз и слично, таложење на вода/течност во бронхиите... Сува уста, гасови, ждригање итн... Читни за оваа проблематика пред да одлучиш)

Колега тој кит е cw-константна ватажа и со tfv8 baby кој користи 3-4 пати помали и послаби греачи од ламја како чистокрвен TFV8.

Sent from my C6603 using Tapatalk

28 јануари 2017
2.066
4.731
Ресен
Би требало да е ОК, мада јас а и другите колеги препорачуваме регулиран МОД на кој можеш да подесуваш Вати(горе доле), имаш екранле на кое читаш омажа итн итн.

Со ваква опрема дневна потрошувачка на течност оди и до 40.мл (јас 40.мл трошам за 9-10.дена)

(плус огромна колилина на пареа во брл-дроб, не е здраво... Конденз и слично, таложење на вода/течност во бронхиите... Сува уста, гасови, ждригање итн... Читни за оваа проблематика пред да одлучиш)

Немора да значи дека ако имаш TFV 8 или слично ќе трошиш многу, кај секој различно, јас трошам 4-5мл на ден. Сува уста, гасови и ждригање не сум имал, напротив устата ми беше посува кога бев на кајфунот и МТЛ.

Колега тој кит е cw-константна ватажа и со tfv8 baby кој користи 3-4 пати помали и послаби греачи од ламја како чистокрвен TFV8.

Баш и затоа ова пенкалово е измислено за некој шо сака да проба, ништо појќе, не дека е најубо или ќе задоволи искусен ДТЛ, за почетници е супер.
И доаѓа со TVF8 BIG baby.

TodoT

hello world
18 октомври 2017
96
123
Гевгелија
www.facebook.com
Иначе да се надоврзам на муабетот погоре . Ке казам пак од искуство, Smoke да имаат невидени проблеми... дисплеј замрачува, контакт почиња да губи се нечто се случува додека Wismec-от тука нема утка .. во мои раце е бач овој Rx2/3 и претходно учте некои други модели. Далеку по професионално се изработени и нема утка кај нив ! Поздрав екипо

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
За парите од некој 30 долари не вервам дека ќе најш нешто поарно, толку е само танкот шо се велит зборот. Јас да сум на твое место го земам одма ако сакам да пробам.

Едина мана шо можам да ја вбројам како таква е, батеријата трае два дена али... вториот ден се осеќа дека е падната со јачина и ќе треба да си го регулираш тргањето (да тргаш поспоро за да добиеш ист/сличен ефект како првиот ден) или ја да полниш еднаш денот.
Колега Шарло,
батеријата може да трае и повеќе од два дена ... ако ја стаиш у фиока и не ја користиш. :)
Со дуал коил 0.3 ома и батерија од теоретски 3000 mAh, два дена се научна фантастика во облачарскиот свет. Користев на времето iJust 2, потоа iJust S, со максимум штедење батериите ми траеле околу 8 - 10 часа во просек. Дај му го тој ист комплет на @Ace Lud , ќе ти ја исцеди таа батеријка за пар сати. :)

@MikickoHC
Се работи за обична нерегулирана батерија (Voltage range: 3.4V - 4.2V).

Зошто толку страв од нормален мод со две батерии и еден куп можности за регулација? Тоа што @Metuzalem и @Gajche-X го предложија е логично решение. Не се ниту скапи, освен DNA варијантите. А таков мод може да се користи со било каков атомајзер, бил тој MTL или DTL.

Ако @ri4airo сака да проба DTL, освен пристоен dual batt мод, јас би предложил еден Мело 3 атомајзер. Стар модел е, се наоѓа за евтини пари и најважно од се ги користи најуниверзалните греачи во вејпинг светот. Од 0.18 титаниум до некакви MTL варијанти, па дури и "извиканите" Vaporesso cCELL $11.31 Authentic Vaporesso Kanthal Coil Head (5-Pack) 5-pack - 0.9ohm at FastTech - Worldwide Free Shipping.
Секако постојат и практични, но и евтини RBA глави $1.76 Authentic Eleaf MELO 2/iJust 2 Replacement ECR Coil Head - 1ohm(20-30W) at FastTech - Worldwide Free Shipping, што мене ми помогнаа на времето да се охрабрам и почнам да мотам/викувам, што беше најдоброто нешто што ми се случи во мојата вејпинг кариера. :carefree:

Допуна

И да, кој мод со две батерии?
Јас би типувал на $39.95 Authentic Joyetech eVic Primo 2.0 228W TC VW APV Box Mod - 1-228W / 200-600'F(100-315'C) / 2*18650 / reverse charging / real-time clock at FastTech - Worldwide Free Shipping. Лесен, компактен, компатибилен со Arctic Fox. Сомнителен тип на вратичка, но ги помина сите 'torture tests' кај @M.Marlon, а и @rilly не се жали од него. :)

Ако ептен постои баук од користење надворешни батерии, еден ваков би можел да заврши работа $38.17 Authentic Eleaf iStick QC 200W 5000mAh TC VW APV Mod - 1-200W / 100-315'C(200-600'F) / cell balancing trickle charge system / reset function / preheat function / different switchable interfaces at FastTech - Worldwide Free Shipping.

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@Sharlovski

Така си е, во право си, немора да значи дека ќе трошиш 15-20-40.мл или повеќе,
АМА,
Претежно тие што парат вакви танкови со секС-тапл греачи, пријавуваат дека потрошувачката им е значително зголемена.
(Нормално, зависи на колку вати париш и колку често париш)

Лично, после 4-5 повлекувања d2l на sub-ohm RTA, устата ми е сува скроз и ко да имам вишак воздух у желудникот и ме тера на ждриГ :)

Али факт е дека сите сме различни ;)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Немора да значи дека ако имаш TFV 8 или слично ќе трошиш многу, кај секој различно, јас трошам 4-5мл на ден. Сува уста, гасови и ждригање не сум имал, напротив устата ми беше посува кога бев на кајфунот и МТЛ.

Баш и затоа ова пенкалово е измислено за некој шо сака да проба, ништо појќе, не дека е најубо или ќе задоволи искусен ДТЛ, за почетници е супер.
И доаѓа со TVF8 BIG baby.
Ok,имам Big Baby и Sense Blazer=TFV8 зошто користат идентични греачи и рба. И пак big baby e таман,додека овој другиов е прв танк што го користам со затворен воздух на една третина е отворен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно