Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Dreambox во Македонија?

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Да има гледав на реклама ама единствено запамтив дека е околу 100 евра и некаде имало да се купи кај Железничка во Скопје

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90
Фала за одговорите. Најдов кај еден локален продавач DM 500. Чекам да ми стигне. Поздрав.

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
Пази Alexandar од нашиот оригинал јас купив Strong pluss630sc демек најнов модел на Strong идеше ми од ѕид да го треснам кога дознав дека е фушлерај ,дури и на нет проверив ама ништо за овој модел туку јоште дознав дека е копија на некоја друг познат бренд и тоа го купив од место со доверба и оваа ми е друг ресивер од кај нив,викав ми јапански бил ама како јапански на него нема ништо да пишује барем кој га прави :lut2:
Затоа ако треба и запиши го моделот и провери добро на нет.

Drash

hello world
14 јули 2007
252
3
DM 500s не се произведуваат веќе повеќе време, сега се произведуваат 500s+, имаат нешто повеќе рам, друга кутија:D, итн... така да тешко да е оригинал, а инаку нема некоја разлика помеѓу копија и оригинал само зависи каква копија ќе ти се погоди :D

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.031
547
www.ibiz.mk
ај некој нека спорели повеќе искуства околу ова

баш пред малку го пробував на wireless одличен е ДМ 500с е но е земен поодамна

дали ке треба нешто друго да се зема или само клучеви
тоа повеќе ме интересира
доколку неможе тука да се пише
може и преку пп
позз

markomake

hello world
17 декември 2007
51
0
Aj nekoj sto imas iskustvo so dreambox neka pise kako go sluzi, i ako moze da kaze nekoj za card sharing , kaj moze da se najde vo MK , kolku cini , i koi paketi otvara

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90
Сега за сега го користам со MGCamd, обичен декодер на кој рачно треба да му се внесат клучевите. Денеска цел ден го утепав у конфигурирање на GBox, стигнав до некаде, ама не иде до крај.
За плаќање, имаш во Mebius за 4800 денари годишно All Channels (барем така пишува). Најдобро да се обратиш кај нив за повеќе информации.

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90
После поминати 23 часа во конфигурирање (почетно ниво n00b), конечно успеав да подигнам GBox сервер. Имам прикачено 15 peers до сега, од кои 2 имаат околу 400 картици, другите имаа 50-100. Се отвораат огромен број на канали, практично нема канал кој не може да се отвори бидејќи еден канал го има во повеќе пакети. Доколку има некој овде што користи Gbox, може да си размениме D-line. Деновиве ќе напишам еден туторијал за инсталирање Gbox на Dreambox. Во меѓувреме ако некој од вас има некој проблем слободно нека праша.

Следна станица - GBox сервер на ProgDVB, локално врзан со Dreambox.:D

WestCost

read-only
16 мај 2008
20
41
Aj nekoj sto imas iskustvo so dreambox neka pise kako go sluzi, i ako moze da kaze nekoj za card sharing , kaj moze da se najde vo MK , kolku cini , i koi paketi otvara

Zasto da platis koga mozes da najdes i "free"?

Instaliraj cccam, prebaruvaj preko gugl, ima relativno mnogu ex-yu forumi kade sigurno ke najdes nekoj sto ke ti dade Pink / Total / Premiere...

P.S: Inace cenata za 1 god e nesto povekje od 100 evra

saso28

read-only
18 ноември 2009
34
0
ако на некој му треба помош за шаринг и помуда за шаринг нека пише на пм .

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно