Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија)

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.495
7.789
Скопје
www.facebook.com
Сите ме тролавте не вредело, струја блабла на почетокот ба темава :)
Јас не тролав :) Си копкав со hd7970-ка цела година.
Немаш појма како ми беше тогај , имаш графика за гејмање и пц а не можеш ни игра да изиграш , ни на нет да просурфаш од што кочеше многу.

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Гледам овие Coinmine One апаратчињава доста актуелни периодов па решив да искалкулирам дали се исплаќа да се земе вакво нешто.

Цена на уредот = 699$
Месечна заработка помеѓу 15-20$
Потрошувачка 160W за 1 час или 3.84kWH за 24 часа.
Потрошувачка во денари 3.84kWh x 4 денари = негде околу 16 денари на ден, месечно околу 500 денари.
(ако се земе во предвид евтина/скапа, тогаш просекот испаѓа некаде околу 4 денари за kWh)

Калкулациите може да варираат, горе наведените пресметки се за цената на Биткоинот да остане иста уште од првиот ден од копањето, секако дека тоа не е можно така да заработувачката ќе варира со оглед на тоа како ќе се движи Биткоинот, може да заработите повеќе а може и помалце.

Така да, ако ги одземеме тие 500 денари (10$) за струја од месечната заработка тогаш ни испаѓа некаде околу 5-10 долари профит месечно, што е смешки. Целата инвестиција од 699$ би си ја исплатиле за некаде околу 7 години, исто така ова може да биде година минус/плус зависност од цената на Биткоинот во тој период, дали ќе биде качена, намалена или пак иста. Капак на се е инфлацијата. :D

Се шалам, ова го направив од чиста досада и не знам како овие компании успеваат да добијат добар профит, изгледа луѓе што навистина немаат крипто знаење одат на директна варијанта со овој систем каде што буквално треба да го буцнеш кабелот во штек, да имаш Wi-Fi и тоа е тоа. :)

Но има нешто супериорно во овие мали направи а тоа е да се биде дел од мрежата на Биткоинот, иако ова е за Lightning Network, но самата помисла дека вие придонесувате за зголемување на заштитата на Биткоинот со тоа што имате running node е доста feel-good чувство без разлика на заработката и верувам дека доста голем број на луѓе се ентузијасти за Биткоинот и дека го купиле овој апарат за поддршка на Биткоин заедницата. :)

Update: Coinmine One не копа Биткоин, туку Монеро, Даш, Етериум, Грин и слично, но заработката од тие коини автоматски ја префрла во BTC доколку вие го подесите, но сигурен сум дека има и други вакви направи кои можат да копаат BTC.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.495
7.789
Скопје
www.facebook.com
Потрошувачка во денари 3.84kWh x 4 денари = негде околу 16 денари на ден, месечно околу 500 денари.
(ако се земе во предвид евтина/скапа, тогаш просекот испаѓа некаде околу 4 денари за kWh)
Една графичка од 2500 денари 570ка 4гб и ете ти го истото.Исто така графичката копа 31MH на етх.
– Hash Rate: Bitcoin 4000-5000 sats/day, Ethereum 30.2 mh/s, Monero 800h/s, GRIN 2.7 gps, Zcash sols/s
– Power Consumption: 160W
– Noise Level: 2db
– OS: MineOS
– Network: WiFi & Enternet
– Weight: 5.6KG
– Warranty: 24 Months

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Гледам овие Coinmine One апаратчињава доста актуелни периодов па решив да искалкулирам дали се исплаќа да се земе вакво нешто.

Цена на уредот = 699$
Месечна заработка помеѓу 15-20$
Потрошувачка 160W за 1 час или 3.84kWH за 24 часа.

Калкулациите може да варираат, горе наведените пресметки се за цената на Биткоинот да остане иста уште од првиот ден од копањето, секако дека тоа не е можно така да заработувачката ќе варира со оглед на тоа како ќе се движи Биткоинот, може да заработите повеќе а може и помалце.

Така да, ако ги одземеме тие 500 денари (10$) за струја од месечната заработка тогаш ни испаѓа некаде околу 5-10 долари профит месечно, што е смешки. Целата инвестиција од 699$ би си ја исплатиле за некаде околу 7 години, исто така ова може да биде година минус/плус зависност од цената на Биткоинот во тој период, дали ќе биде качена, намалена или пак иста. Капак на се е инфлацијата. :D

Се шалам, ова го направив од чиста досада и не знам како овие компании успеваат да добијат добар профит, изгледа луѓе што навистина немаат крипто знаење одат на директна варијанта со овој систем каде што буквално треба да го буцнеш кабелот во штек, да имаш Wi-Fi и тоа е тоа. :)

Но има нешто супериорно во овие мали направи а тоа е да се биде дел од мрежата на Биткоинот, иако ова е за Lightning Network, но самата помисла дека вие придонесувате за зголемување на заштитата на Биткоинот со тоа што имате running node е доста feel-good чувство без разлика на заработката и верувам дека доста голем број на луѓе се ентузијасти за Биткоинот и дека го купиле овој апарат за поддршка на Биткоин заедницата. :)

Update: Coinmine One не копа Биткоин, туку Монеро, Даш, Етериум, Грин и слично, но заработката од тие коини автоматски ја префрла во BTC доколку вие го подесите, но сигурен сум дека има и други вакви направи кои можат да копаат BTC.
Шо прајш?
Шо да прам?
Шо ќе прајш…
То е…

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
ЗБОГУМ СИРОМАШТИЈО !!! :D:rolleyes:

ba2q6IQ.jpg

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.087
1.389
Некоја помош ако може, како да извадам етх од кракен во кеш. Одамна одев кракен>леопеј(со нивна картица) и немав никакви проблеми но сега видов дека повеќе не ја поддржувале државава па барам алтернатива.

И

Избришан член 18474

Гостин
Продаваш на некој член или одиш на онаа србската страна за продажба 5% +10% данок.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Некоја помош ако може, како да извадам етх од кракен во кеш. Одамна одев кракен>леопеј(со нивна картица) и немав никакви проблеми но сега видов дека повеќе не ја поддржувале државава па барам алтернатива.
Прати ги кај мене одма ќе ти дадам кеш.

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro

Ти пратив приватно пораче може да средиме ако сакаш.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Ме интересира што мислите за Ripple моментално. Како што гледам држи некое добро темпо. Вреди да се купи некоја паричка, или?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Ме интересира што мислите за Ripple моментално. Како што гледам држи некое добро темпо. Вреди да се купи некоја паричка, или?

Не, 28% годишна инфлација споредено со 3-4% на бтц и етх. Плус Џед продава месечно по 700к-1м коини, а и наскоро ке има ИПО, што значи ќе се нуди Рипл на фирми, на нашки значи ќе се продава, а купците не верувам дека ќе имаат нешто корист од токенот, кога истата технологија може да се користи и без него. Држи се до ЕТХ и БТЦ моментално и ништо друго не ти треба.

И

Избришан член 18474

Гостин

Не вреди да инвестираш во токен каде што 60% од токените ги има компанијата.
Причина за пампот е заради тоа што ќе се стави на битмекс, како викаат buy the rumors sell the news
View: https://twitter.com/BitMEXdotcom/status/1224494544525201408

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје

Излегува на берза 4 август 2013 година по цена од $0.01 денес се продава за $0.28
Значи на вложени $1000 имаш $28000

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно