Pane24
GpuHardware
Јас не тролавСите ме тролавте не вредело, струја блабла на почетокот ба темава![]()
Немаш појма како ми беше тогај , имаш графика за гејмање и пц а не можеш ни игра да изиграш , ни на нет да просурфаш од што кочеше многу.
Јас не тролавСите ме тролавте не вредело, струја блабла на почетокот ба темава![]()
hahahahahahaha ludakДа, пошо си зароботил одлични заработки главна преокупција на форумов ти се огласите.
Една графичка од 2500 денари 570ка 4гб и ете ти го истото.Исто така графичката копа 31MH на етх.Потрошувачка во денари 3.84kWh x 4 денари = негде околу 16 денари на ден, месечно околу 500 денари.
(ако се земе во предвид евтина/скапа, тогаш просекот испаѓа некаде околу 4 денари за kWh)
Шо прајш?Гледам овие Coinmine One апаратчињава доста актуелни периодов па решив да искалкулирам дали се исплаќа да се земе вакво нешто.
Цена на уредот = 699$
Месечна заработка помеѓу 15-20$
Потрошувачка 160W за 1 час или 3.84kWH за 24 часа.
Потрошувачка во денари 3.84kWh x 4 денари = негде околу 16 денари на ден, месечно околу 500 денари.
(ако се земе во предвид евтина/скапа, тогаш просекот испаѓа некаде околу 4 денари за kWh)
Калкулациите може да варираат, горе наведените пресметки се за цената на Биткоинот да остане иста уште од првиот ден од копањето, секако дека тоа не е можно така да заработувачката ќе варира со оглед на тоа како ќе се движи Биткоинот, може да заработите повеќе а може и помалце.
Така да, ако ги одземеме тие 500 денари (10$) за струја од месечната заработка тогаш ни испаѓа некаде околу 5-10 долари профит месечно, што е смешки. Целата инвестиција од 699$ би си ја исплатиле за некаде околу 7 години, исто така ова може да биде година минус/плус зависност од цената на Биткоинот во тој период, дали ќе биде качена, намалена или пак иста. Капак на се е инфлацијата.
Се шалам, ова го направив од чиста досада и не знам како овие компании успеваат да добијат добар профит, изгледа луѓе што навистина немаат крипто знаење одат на директна варијанта со овој систем каде што буквално треба да го буцнеш кабелот во штек, да имаш Wi-Fi и тоа е тоа.
Но има нешто супериорно во овие мали направи а тоа е да се биде дел од мрежата на Биткоинот, иако ова е за Lightning Network, но самата помисла дека вие придонесувате за зголемување на заштитата на Биткоинот со тоа што имате running node е доста feel-good чувство без разлика на заработката и верувам дека доста голем број на луѓе се ентузијасти за Биткоинот и дека го купиле овој апарат за поддршка на Биткоин заедницата.
Update: Coinmine One не копа Биткоин, туку Монеро, Даш, Етериум, Грин и слично, но заработката од тие коини автоматски ја префрла во BTC доколку вие го подесите, но сигурен сум дека има и други вакви направи кои можат да копаат BTC.
Прати ги кај мене одма ќе ти дадам кеш.Некоја помош ако може, како да извадам етх од кракен во кеш. Одамна одев кракен>леопеј(со нивна картица) и немав никакви проблеми но сега видов дека повеќе не ја поддржувале државава па барам алтернатива.
Некоја помош ако може, како да извадам етх од кракен во кеш. Одамна одев кракен>леопеј(со нивна картица) и немав никакви проблеми но сега видов дека повеќе не ја поддржувале државава па барам алтернатива.
Ме интересира што мислите за Ripple моментално. Како што гледам држи некое добро темпо. Вреди да се купи некоја паричка, или?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Не вреди да инвестираш во токен каде што 60% од токените ги има компанијата.Ме интересира што мислите за Ripple моментално. Како што гледам држи некое добро темпо. Вреди да се купи некоја паричка, или?
Излегува на берза 4 август 2013 година по цена од $0.01 денес се продава за $0.28Ме интересира што мислите за Ripple моментално. Како што гледам држи некое добро темпо. Вреди да се купи некоја паричка, или?
Бесплатна достава
MONITOR 24" NEC EA244WMI-WH 1920 x 1200 IPS, 16:10, DP, DVI-D, HDMI, VGA, USB WHITE, G202591-003A4
6.900,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
MB 1700 B760 DS3H GEN5 DDR5 GIGABYTE, 4xDDR5 7600MHz(OC), 2xM.2, HDMI, DP, PCIex16 5.0, 4xPCIex1 3.0, 4xSATAIII
7.970,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 320GB SEAGATE 5900RPM SATAII ST3320311CS
2.190,00 ден